Terra

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Brendak

Re: Terra

#796 Nový příspěvek od Brendak »

Pandavid: My máme na terru asi pluh doma dělaný. A je vidět že na horní hranu je přivařená pásovina asi 3 cm , protože jinak by byl nízký. Možná by stačilo jak psal Boyten přivařit na horní hranu pluhu pásovinu zkroucenou trochu do vrtule , nebo jenom nahnutou jakoby dopředu. :zapomel:

S těma obracákama je asi nějaký problém. Není vidět že by se moc používaly.

Brendak

#797 Nový příspěvek od Brendak »

liborm píše:Tak prevodovka uz je slozena, akorat mne zarazilo ze to lozisko tam slo nejak moc lehko. Vim je tam jeste segrovka ale prece
Jestli si dobře pamatuju tak se dají koupit ložiska s označením C3. A měli by to být ložiska pro nadměrné vůle. Ale nejsu si jistý jestli je to tak. http://www.prumex.cz/loziska/kulickova- ... sh-c3-skf/

Dá se taky koupit lepidlo na vymezení vůle. Skušenost s tím ale nemám. Ale asi budu muset něco takového koupit na opravu sekačky na terru. http://www.prumex.cz/upevnovace/

liborm

#798 Nový příspěvek od liborm »

boyten píše:liborm - mně to potkalo vloni. T20 orba pořád to klouzalo, tak jsem dal návleky a šup, hřídel venku. Dával jsem nové všechny 4 ložiska na hřídel, novou záslepku, olej. vyšlo mně to na necelých 800,- Kč při nákupu u třž... v lednici :-D

Lubos_kr - já nemám problémy s nandáním nebo sundáním návleků, je to otázka vteřin :-D zatlačím do řídítek aby se zvedlo kolo, druhou rukou nasadím, cvak a je to. ... :-D
taky tam nakupuju
Obrázek Obrázek

boyten
Kontaktovat uživatele:

#799 Nový příspěvek od boyten »

DYK díky vážím si jich :-D ale pokukuji po 4 kolech (TKčko)........... no jak jsem psal, že mně vloni potkala ta klasika s T20 tak než jsem to spravil, tak jsem šel do nové DSK317 a je tam vidět hodně velký pokrok proti T20. T20 už zůstane jen na rotavátor.....
mám ještě orební návleky na ty kola 4x8, tak si pohrávám s myšlenkou, že bych to udělal jako ty na přišroubování z boku na závaží, ale dal bych je zevniř. Trochu bych je natáhl aby měli průměr tak 9". Jezdil bych normálně po gumách a když bych se prohrábl tak by v určitém momentu zabral i tím orebním kolem zevnitř.......... ale nemusel bych to sundávat...... už jsem to zkusmo připasoval a při 61 cm je to v pohodě nikde nic nevadí (závaží) a místa je dost. Viděl jsem to originál na nějaké fréze ze 70. let. Co ty na to ? :-D

Ještě k těm pluhům - taky se mi na to lepí zem, je to podle mně strukturou povrchu toho materiálu odhrnovací desky, přemýšlel jsem spíš než o výměně desky o tom, že bych to dokonale vyčistil a natřel to nějakým dvousložkovým lepidlem pryskyřičným, které by po vytvrdnutí udělalo něco jako "skleněný" povrch ........... když by to nefungovalo opálil bych to a jsem tam kde jsem byl a nic se neděje. ALE bohužel nemám na to teď čas, musím pořád být ve sklípku a zkoušet jak to vypadá s tím červeným, růžovým a bílým ....................
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

DYK

#800 Nový příspěvek od DYK »

Já si myslím, že žádný dvousložkový - epoxidový či jiný neodolá a ošoupe se. Taky si myslím, že se to lepí protože je to prastě vlhký, no. Tebou zamýšlené "vnitřní" podpůrné železné kola se zde už řesily. Mrkni do Vari tam to myslím bylo a řešil to uživatel Empík. Najdeš to http://empikovy-stroje.rajce.idnes.cz/Tera_rizeni/
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

boyten
Kontaktovat uživatele:

#801 Nový příspěvek od boyten »

já si to asi taky myslím, ale když by to stálo třeba tři stovky a vydrželo to dvě sezony.......... proč ne.
Zajímavý kwa, že se to neošoupe samo do hladka aby se to nelepilo ..... :-D
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

DYK

#802 Nový příspěvek od DYK »

Takové to zrcadlové vyleštění jako je vidět u některých pluhů za traktory si myslím je i díky vlastnostem použitého materiálu. Tvrdší se prostě víc vyleští a měkota je stále kovově matná.
Navíc máme zde letité téma, kde je hned na druhé straně pár úryvků z literatůry, kde se ledas co vysvětluje a dokazuje to, že pluhařina je celkem "věda" Ono je celkem jedno, je-li to pluh za traktor nebo malotraktor ono to funguje všude stejně. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2&start=15
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Packard

#803 Nový příspěvek od Packard »

Pánové na tom pluhu aby jste dosáhly toho zrcadlového vyleštění tak by jste musely zorat pěkných pár hektarů a natírat něčím desky je největší blbost,leda tak po sezoně olejem ..

malotraktor

#804 Nový příspěvek od malotraktor »

To jsem tady psal taky, že děda oral koníkama možná hektary. I když ke konci už taky ne a desky byly lesklé. Jenže když je ta hlína na tom nalepená pořád tak tu desku prostě vyleštit nemůže! Určitě to fakt bude materiálem těch desek. Nakonec to vidím denně při obrábění. Na něčem máš opracování krásné a nezáleží ani moc na řezných podmínkách ani na nástroji a na něčem povrch prostě neuděláš.
Nevěř všemu co si myslíš

martin z

#805 Nový příspěvek od martin z »

Pardon pánové že se Vám do toho pletu ale náš děda oral už kdysi s kravičkama a tvrdí že na rezatý pluh je nejlépe orat někde v písčitý půdě. Podle mě by bylo nejjednodužší pokud máte někde poblíž pískovnu zkusit to přímo tam.

Brendak

#806 Nový příspěvek od Brendak »

Tady je foto našeho pluhu. Je to foceno mobilem , takže to vypadá jak rezivé , ale je to vyleštěné. http://brendak2.rajce.net/Terra

Packard

#807 Nový příspěvek od Packard »

Pokud chceš ty desky mít trochu lesklé tak bys musel za sucha naorat pěkných pár arů a to že každý pojezdí ten kousek co doma má tak tam se toho moc nevyleští,to co je tu místy nafoceno tak jsou orezlé desky jezděné v mokré půdě a tam se to pak lepí statečně,to můžete dělat i stojky na hlavě a nic. Ono i oračka pokud má být trochu k něčemu tak potřebuje podmínky a pak není potřeba dvoumontážek a jiných nesmyslů .. A hlavně pokud se ta deska trochu oleští tak ji uschovat po sezoně aspoň někde pod zástřešek a natřít olejem aby nerezla .. ;-)

Pavel

#808 Nový příspěvek od Pavel »

fotka orani po vari
Přílohy
r4.jpg
r3.jpg

pandavid

#809 Nový příspěvek od pandavid »

BOYTEN - zajímavá myšlenka - tuto je něco podbnýho v praxi http://www.youtube.com/watch?v=T44th_Hp1AU, ještě mě napadlo přidat k pluhu zahrnovač na obrázku č4, http://www.stamikr.cz/pluh-dily/privat-roto/ aby to první odkroj se zeleným hodilo před pluh. Jelikož nemám kde zkoušet zkouším teoretizovat :D
DYK tak zrovna VARI GLOBAL, mě přijde ne úplně ideální 8) nevím jestli si to prohlížel zblízka, ve mě to moc důvěru nebudí :-/
BRENDAK fotka pluhu ilustrační, v odkazu pro BOYTEN, má podbný systém asi lépe zpracovaný 8)
PACKARD jenom dodám nemám plánovaný hospodářství :smich: podmínky jsou možný ale musej se podřídit mýmu času 8) Jinak pluh očistím na hrubo ručním dráťákem pak to přeběhnu dráťákem ve flexe, a namažu hadrem máčeným v oleji a skaldujeme v garáži.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#810 Nový příspěvek od Atlan »

Ked na tie policka donesiet dost hnoja tak sa to prestane lepit :) mate proste blbu zem
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“