Terra
Moderátor: DYK
Re: Terra
Taky kupuju věci u Tržila. Olej tam dávám Castrol a ředím ho 1:50. Ten M2T je asi míň kvalitní a ředí se 1:40.
Dobrý den,
jako obdařený vlastníci tohoto stroje jej využíváme ku spokojenosti, jen ta spotřeba by mohla bejt menší.
K otázce viz video http://www.youtube.com/watch?v=u5uMy_HcVxA
zabýval jste se někdo úpravu pluhu aby lépe zaklápěl?
vůli vymezocách šroubů nt jsem neměl, neb žiji v tom, že obrácák jede na střed
hloubka orby ca 20cm
Při letošení orbě byla vyseta směs řepko/hořčice + kompost + koňský hnůj.
Z videa mě vyplývá,
1. že by pluh potřeboval o 5 - 10 cm delší slupici, protož se neustále zanášel držák s krojidlem.
2. že by pluh potřeboval lepší geometrii odhrnovací desky, nebo by se tam mohl naroubovat zahrnovač
viz např. http://www.stamikr.cz/pluh-dily/privat-roto/
jenom je už to pořádná lopata, jaká by byla alternativa?
Děkuji
jako obdařený vlastníci tohoto stroje jej využíváme ku spokojenosti, jen ta spotřeba by mohla bejt menší.
K otázce viz video http://www.youtube.com/watch?v=u5uMy_HcVxA
zabýval jste se někdo úpravu pluhu aby lépe zaklápěl?
vůli vymezocách šroubů nt jsem neměl, neb žiji v tom, že obrácák jede na střed
hloubka orby ca 20cm
Při letošení orbě byla vyseta směs řepko/hořčice + kompost + koňský hnůj.
Z videa mě vyplývá,
1. že by pluh potřeboval o 5 - 10 cm delší slupici, protož se neustále zanášel držák s krojidlem.
2. že by pluh potřeboval lepší geometrii odhrnovací desky, nebo by se tam mohl naroubovat zahrnovač
viz např. http://www.stamikr.cz/pluh-dily/privat-roto/
jenom je už to pořádná lopata, jaká by byla alternativa?
Děkuji
Dovolím si svoje postřehy i když se budu zde opakovat.
Tento pluh má max. konstrukční hloubku 18 cm. Tedy může být, že to špatně zaklápí, protože je toho moc. To i s vědomím, že tyto pluhy nejsou žádný konstruktérský zázrak. Třeba slovenský pluh JOFA to je jiný kafe.
Další okolnost je, že je pluh moc blízko předchozímu odvalu a to proto, že se oře s dvojmontážema a tím pádem na rozteč kol 480 cm. Je to dosti patrně na videu vidět. Pluh bere menší záběr, počet jízd se zvyšuje a spotřeba stoupá. I z těchto důvodů jsem odpůrcem dvojmontáží na orbu. Když koupíš čtyřtakt, s největší pravděpodobností ti tu převodovku po čase zruší. I kdy jsi měl NT "na volno" mělo by to být jedno, protože, nastavený pluh si sedne sám.
Tento pluh má max. konstrukční hloubku 18 cm. Tedy může být, že to špatně zaklápí, protože je toho moc. To i s vědomím, že tyto pluhy nejsou žádný konstruktérský zázrak. Třeba slovenský pluh JOFA to je jiný kafe.
Další okolnost je, že je pluh moc blízko předchozímu odvalu a to proto, že se oře s dvojmontážema a tím pádem na rozteč kol 480 cm. Je to dosti patrně na videu vidět. Pluh bere menší záběr, počet jízd se zvyšuje a spotřeba stoupá. I z těchto důvodů jsem odpůrcem dvojmontáží na orbu. Když koupíš čtyřtakt, s největší pravděpodobností ti tu převodovku po čase zruší. I kdy jsi měl NT "na volno" mělo by to být jedno, protože, nastavený pluh si sedne sám.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Taky si myslím že jsi to bral moc hluboko. Je to trochu vidět i na videu. Když nejdeš hluboko , tak to zaorává trávu dobře. Čas na videu 0:50 až 0:55 je to dobré , pak to začíná přelízat přes pluh.
Na stránce 50 dole a 51 nahoře máš debatu k neduhu převodovky T 20. Vyběhnutí šnekové hřídele zespodu ven z převodovky. Ta dvojmontáž , tolik závaží a hloubka orby si myslím zkrátí životnost převodovky.
Na stránce 50 dole a 51 nahoře máš debatu k neduhu převodovky T 20. Vyběhnutí šnekové hřídele zespodu ven z převodovky. Ta dvojmontáž , tolik závaží a hloubka orby si myslím zkrátí životnost převodovky.
-
Tak se mne stalo pri dnesni orbe to z ceho sem mel strach" Vyběhnutí šnekové hřídele zespodu ven z převodovky. Ani sem to nedodelal
kurva praca. Tak ted mne ceka rozborka a snad to dam dohromady
kurva praca. Tak ted mne ceka rozborka a snad to dam dohromady
DYK - technické info pluhu je mě známé, z mého pohledu mě spíš přijde ne ideální oblouk
ohledně dvoumontáží a naší orby je tam jěště jedno video http://www.youtube.com/watch?v=l_p2cRf8ZGw
tady je agzat v sestavě jak má být http://www.youtube.com/watch?v=13dW8fl39uc
přijde mě, že to má stejný problém, navíc nemá hnojení jak zelený tak organický
proto se zajímám o nějakou úpravu
logicky je menší záběr i tím více jízd, zase je větší tahová síla(menší prokluz kol) a stabilita z mého pohledu.
Podotknu bylo docela mokro, lepila se hlína na odhrnovače tak i při dobrým nastavení pluhu byl někdy problém.
Samo jezdilo se i s klasikou jak na druhým videu, řešil se stejně problém zaklápění organickýho i zeleného hnoje.
4t motor se nechystáme kupovat, i když jsme tyto stroje prodávali, měli jsme slevu, cenovou politiku nechápem. identický motory např gcv 160 měl jikov levnější, přesto né natolik abychom měnili
máme zgenerálkovanou mj 5, 8 letou 1453 a 4 letou 1447 a dvě t20 z toho jedna je postavená před 10 lety z novejch dílů a málem bych zapoměl t19?
jen mě maličko mrzí, že už nekoupily dsk v tom 85 když to kupovali jako zaměstnanci v jičíně
nic se nepořehazuje, menší průsaky gufer
zatím žadná hřídel nevylezla
BRENDAK to samí co pro DYK, ohledně hmotnosti hoši kdybyste věděli co se vozilo a kudy.
Všechno odtahala původní převodovka než se koupila druhá a původní jezdí dodnes.
neříkám stát se může lecos a zatím jezdíme
ohledně dvoumontáží a naší orby je tam jěště jedno video http://www.youtube.com/watch?v=l_p2cRf8ZGw
tady je agzat v sestavě jak má být http://www.youtube.com/watch?v=13dW8fl39uc
přijde mě, že to má stejný problém, navíc nemá hnojení jak zelený tak organický
proto se zajímám o nějakou úpravu
logicky je menší záběr i tím více jízd, zase je větší tahová síla(menší prokluz kol) a stabilita z mého pohledu.
Podotknu bylo docela mokro, lepila se hlína na odhrnovače tak i při dobrým nastavení pluhu byl někdy problém.
Samo jezdilo se i s klasikou jak na druhým videu, řešil se stejně problém zaklápění organickýho i zeleného hnoje.
4t motor se nechystáme kupovat, i když jsme tyto stroje prodávali, měli jsme slevu, cenovou politiku nechápem. identický motory např gcv 160 měl jikov levnější, přesto né natolik abychom měnili
máme zgenerálkovanou mj 5, 8 letou 1453 a 4 letou 1447 a dvě t20 z toho jedna je postavená před 10 lety z novejch dílů a málem bych zapoměl t19?
jen mě maličko mrzí, že už nekoupily dsk v tom 85 když to kupovali jako zaměstnanci v jičíně
nic se nepořehazuje, menší průsaky gufer
zatím žadná hřídel nevylezla
BRENDAK to samí co pro DYK, ohledně hmotnosti hoši kdybyste věděli co se vozilo a kudy.
Všechno odtahala původní převodovka než se koupila druhá a původní jezdí dodnes.
neříkám stát se může lecos a zatím jezdíme
poradim ti jak se podivej na serizeni pluhu vem spalek vyska tak 20 cm dej na nej kolo co jede po vrchu postav se k ni jako kdyz oras a podivej se jaky uhli svyra pluch plno lznamej sem to tak ukazal adelaj to tak protoze syto v brazde neumej seridit
Já jsem se už prve zmiňoval, že geometrie odhrnovačny není nic moc a zmínil jsem pluh, který je na tom daleko lépe. Na videu s Agzatem je dobře vidět, jaký je rozdíl, když se jede dál od odvalu. (rozchod 610 mm) Ta další zemina má totiž daleko více místa ve všech směrech na zaklopení i když i tak je vidět, že se to přesypává vrchem přes. Jenže daleko míň. Vaše tahání nákladů odkudkoli a kamkoli ve velkých hmotnostech beru a jsem přesvědčen, že zde dvojmotáže sehrají svoji roli, ale neslevím z toho, že na orbu se to nehodí. Při rozchodu 480 mm při té hloubce orby tam prostě není dostatek prostoru. Nebo si tu ohrnovačku prostě nadstav a vyzkoušej, no.
Ovšem ze všeho nejvíc mě sere, že jsi svou neopatrností ublížil psovi.
Ovšem ze všeho nejvíc mě sere, že jsi svou neopatrností ublížil psovi.
-
PAVEL doufám, že nemám problém v seřízení pluhu. Základní nastavení pluhu a vejšky plazu baj vočko nastavuju v garáži. Zbytek na poli, projedu 2,3 brázdy doseřizuju, jak boky tak i plazy. Jelikož pluh je z 85, každej rok orá, občas povolej 17matky, mimo kladiva je připravena i ráčna a musí se dorovnávat.
DYK oč tu beží, zda li už tu někdo upravoval desku původní, nebo přidal zahrnovač, či šel do alternativy.
Pluh jsi zmínil, ale v tvém spojení pluh JOFA, mě internet našel jóga nebo hokejové příslušenství
Poslední ca 2 metry, jsem oral na 610 a 2 kola, problém stejnej se zaklápěním, jak zelený tak organický hmoty. K tomu dodám, když byl jěště schopný děd, byl hnůj, poté co sem přejel, děd za mnou hrnul hnůj do řádku, což není ideální
Dvojmontáž je věc tak posledních 5 let, jen je blbý že se někdy musí couvat, přenos síly s károu je opravdu markantní. Asi ne ideální vuči konstrukci stroje, jsem za to rád.
K tahání nákladů jsme chtěl říct, že děd t 20 a mj5 nešetřil, žádná hřídel neodjela
MALOTRAKTOR Pejsek si narazil pacičku již dříve na poli, asi jsem mu jí troškku líznul, tak si přišel postěžovat. Fotbal nesleduje, míče rozkouše i fotbalový
LIBORM nám to u fechtla dělalo zapalování, sežralo to 10 svíček na 300 km přesně už si nepamatuju co konkrétního
Jenom technickou z čeho je tedy vyrobena odhrnovací deska, či zaklápeč? jak se vyrábá?
Traktorové desky jsou z min 8mm stěny(váha +- 12kg). Tyto malé škopky budou asi slabší.
DYK oč tu beží, zda li už tu někdo upravoval desku původní, nebo přidal zahrnovač, či šel do alternativy.
Pluh jsi zmínil, ale v tvém spojení pluh JOFA, mě internet našel jóga nebo hokejové příslušenství
Poslední ca 2 metry, jsem oral na 610 a 2 kola, problém stejnej se zaklápěním, jak zelený tak organický hmoty. K tomu dodám, když byl jěště schopný děd, byl hnůj, poté co sem přejel, děd za mnou hrnul hnůj do řádku, což není ideální
Dvojmontáž je věc tak posledních 5 let, jen je blbý že se někdy musí couvat, přenos síly s károu je opravdu markantní. Asi ne ideální vuči konstrukci stroje, jsem za to rád.
K tahání nákladů jsme chtěl říct, že děd t 20 a mj5 nešetřil, žádná hřídel neodjela
MALOTRAKTOR Pejsek si narazil pacičku již dříve na poli, asi jsem mu jí troškku líznul, tak si přišel postěžovat. Fotbal nesleduje, míče rozkouše i fotbalový
LIBORM nám to u fechtla dělalo zapalování, sežralo to 10 svíček na 300 km přesně už si nepamatuju co konkrétního
Jenom technickou z čeho je tedy vyrobena odhrnovací deska, či zaklápeč? jak se vyrábá?
Traktorové desky jsou z min 8mm stěny(váha +- 12kg). Tyto malé škopky budou asi slabší.
Já se omlouvám za dezinformaci stran pluhu. Jde o pluh Josk. Něco o něm je i zde http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... sk#p474766
Nevím jak jsem přišel na JOPA. Je tam i nějaké video tak posoudíš sám co a jak
Nevím jak jsem přišel na JOPA. Je tam i nějaké video tak posoudíš sám co a jak
Já sice neoddělám takové množství ale občas taky měním, hlavně při volnoběhu studeného motoru ať právě nastartovaného nebo vychladlého při volnoběhu v zátěži se mi to nestává. Prý je to velký předstih ale zatím jsem se to neodhodlal rozebrat.liborm píše:cus chlapi. Kamos ma teru a za sezonu odpali nekdy i 5 svicek. Uz se nedaji ppouzit proste nedaji jiskru cim to muze byt?
DYK jo ták JOSK, na to už jsme narazil, u nás těžko sehnatelný. Z fotky jestli dobře vidím 95 rok výroby. Nejspíš se dá sehnat na slovensku, při týhle váze bude dost drahá doprava, těžko posoudím jestli jedou to samý zda li by řešil i můj problém
pánové dotaz stále trvá čím omezit ucpávání patky krojidla a zlepšit zaklápění:friends:
+ z čeho je tedy vyrobena odhrnovací deska, či zaklápeč? jak se vyrábá?
pánové dotaz stále trvá čím omezit ucpávání patky krojidla a zlepšit zaklápění:friends:
+ z čeho je tedy vyrobena odhrnovací deska, či zaklápeč? jak se vyrábá?