Terra

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Brendak

Re: Terra

#766 Nový příspěvek od Brendak »

Taky kupuju věci u Tržila. Olej tam dávám Castrol a ředím ho 1:50. Ten M2T je asi míň kvalitní a ředí se 1:40.

pandavid

#767 Nový příspěvek od pandavid »

Dobrý den,
jako obdařený vlastníci tohoto stroje jej využíváme ku spokojenosti, jen ta spotřeba by mohla bejt menší.
K otázce viz video http://www.youtube.com/watch?v=u5uMy_HcVxA
zabýval jste se někdo úpravu pluhu aby lépe zaklápěl?

vůli vymezocách šroubů nt jsem neměl, neb žiji v tom, že obrácák jede na střed
hloubka orby ca 20cm

Při letošení orbě byla vyseta směs řepko/hořčice + kompost + koňský hnůj.
Z videa mě vyplývá,
1. že by pluh potřeboval o 5 - 10 cm delší slupici, protož se neustále zanášel držák s krojidlem.
2. že by pluh potřeboval lepší geometrii odhrnovací desky, nebo by se tam mohl naroubovat zahrnovač
viz např. http://www.stamikr.cz/pluh-dily/privat-roto/
jenom je už to pořádná lopata, jaká by byla alternativa?

Děkuji

DYK

#768 Nový příspěvek od DYK »

Dovolím si svoje postřehy i když se budu zde opakovat.
Tento pluh má max. konstrukční hloubku 18 cm. Tedy může být, že to špatně zaklápí, protože je toho moc. To i s vědomím, že tyto pluhy nejsou žádný konstruktérský zázrak. Třeba slovenský pluh JOFA to je jiný kafe.
Další okolnost je, že je pluh moc blízko předchozímu odvalu a to proto, že se oře s dvojmontážema a tím pádem na rozteč kol 480 cm. Je to dosti patrně na videu vidět. Pluh bere menší záběr, počet jízd se zvyšuje a spotřeba stoupá. I z těchto důvodů jsem odpůrcem dvojmontáží na orbu. Když koupíš čtyřtakt, s největší pravděpodobností ti tu převodovku po čase zruší. I kdy jsi měl NT "na volno" mělo by to být jedno, protože, nastavený pluh si sedne sám.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Brendak

#769 Nový příspěvek od Brendak »

Taky si myslím že jsi to bral moc hluboko. Je to trochu vidět i na videu. Když nejdeš hluboko , tak to zaorává trávu dobře. Čas na videu 0:50 až 0:55 je to dobré , pak to začíná přelízat přes pluh.

Na stránce 50 dole a 51 nahoře máš debatu k neduhu převodovky T 20. Vyběhnutí šnekové hřídele zespodu ven z převodovky. Ta dvojmontáž , tolik závaží a hloubka orby si myslím zkrátí životnost převodovky.

Pavel

#770 Nový příspěvek od Pavel »

vyhod tuplak a serid pluh obracak poradne neseridis proto oram jednou radlicnym poustim to do zeme coto de uz sem z oral ale dam fotku jak to vypada

liborm

#771 Nový příspěvek od liborm »

cus chlapi. Kamos ma teru a za sezonu odpali nekdy i 5 svicek. Uz se nedaji ppouzit proste nedaji jiskru cim to muze byt?

liborm

#772 Nový příspěvek od liborm »

Tak se mne stalo pri dnesni orbe to z ceho sem mel strach" Vyběhnutí šnekové hřídele zespodu ven z převodovky. Ani sem to nedodelal
kurva praca. Tak ted mne ceka rozborka a snad to dam dohromady

pandavid

#773 Nový příspěvek od pandavid »

DYK - technické info pluhu je mě známé, z mého pohledu mě spíš přijde ne ideální oblouk :-/
ohledně dvoumontáží a naší orby je tam jěště jedno video http://www.youtube.com/watch?v=l_p2cRf8ZGw
tady je agzat v sestavě jak má být http://www.youtube.com/watch?v=13dW8fl39uc
přijde mě, že to má stejný problém, navíc nemá hnojení jak zelený tak organický
proto se zajímám o nějakou úpravu 8)
logicky je menší záběr i tím více jízd, zase je větší tahová síla(menší prokluz kol) a stabilita z mého pohledu.
Podotknu bylo docela mokro, lepila se hlína na odhrnovače tak i při dobrým nastavení pluhu byl někdy problém.
Samo jezdilo se i s klasikou jak na druhým videu, řešil se stejně problém zaklápění organickýho i zeleného hnoje.
4t motor se nechystáme kupovat, i když jsme tyto stroje prodávali, měli jsme slevu, cenovou politiku nechápem. identický motory např gcv 160 měl jikov levnější, přesto né natolik abychom měnili
máme zgenerálkovanou mj 5, 8 letou 1453 a 4 letou 1447 a dvě t20 z toho jedna je postavená před 10 lety z novejch dílů a málem bych zapoměl t19?
jen mě maličko mrzí, že už nekoupily dsk v tom 85 když to kupovali jako zaměstnanci v jičíně
nic se nepořehazuje, menší průsaky gufer
zatím žadná hřídel nevylezla :zapomel:
BRENDAK to samí co pro DYK, ohledně hmotnosti hoši kdybyste věděli co se vozilo a kudy.
Všechno odtahala původní převodovka než se koupila druhá a původní jezdí dodnes. :potlesk:
neříkám stát se může lecos a zatím jezdíme :ano:

Pavel

#774 Nový příspěvek od Pavel »

poradim ti jak se podivej na serizeni pluhu vem spalek vyska tak 20 cm dej na nej kolo co jede po vrchu postav se k ni jako kdyz oras a podivej se jaky uhli svyra pluch plno lznamej sem to tak ukazal adelaj to tak protoze syto v brazde neumej seridit

DYK

#775 Nový příspěvek od DYK »

Já jsem se už prve zmiňoval, že geometrie odhrnovačny není nic moc a zmínil jsem pluh, který je na tom daleko lépe. Na videu s Agzatem je dobře vidět, jaký je rozdíl, když se jede dál od odvalu. (rozchod 610 mm) Ta další zemina má totiž daleko více místa ve všech směrech na zaklopení i když i tak je vidět, že se to přesypává vrchem přes. Jenže daleko míň. Vaše tahání nákladů odkudkoli a kamkoli ve velkých hmotnostech beru a jsem přesvědčen, že zde dvojmotáže sehrají svoji roli, ale neslevím z toho, že na orbu se to nehodí. Při rozchodu 480 mm při té hloubce orby tam prostě není dostatek prostoru. Nebo si tu ohrnovačku prostě nadstav a vyzkoušej, no.
Ovšem ze všeho nejvíc mě sere, že jsi svou neopatrností ublížil psovi.

malotraktor

#776 Nový příspěvek od malotraktor »

Nenecháváš toho psa dívat na fotbal? To musel někde odkoukat!
Nevěř všemu co si myslíš

pandavid

#777 Nový příspěvek od pandavid »

PAVEL doufám, že nemám problém v seřízení pluhu. Základní nastavení pluhu a vejšky plazu baj vočko nastavuju v garáži. Zbytek na poli, projedu 2,3 brázdy doseřizuju, jak boky tak i plazy. Jelikož pluh je z 85, každej rok orá, občas povolej 17matky, mimo kladiva je připravena i ráčna a musí se dorovnávat. :D

DYK oč tu beží, zda li už tu někdo upravoval desku původní, nebo přidal zahrnovač, či šel do alternativy.
Pluh jsi zmínil, ale v tvém spojení pluh JOFA, mě internet našel jóga nebo hokejové příslušenství :-/
Poslední ca 2 metry, jsem oral na 610 a 2 kola, problém stejnej se zaklápěním, jak zelený tak organický hmoty. K tomu dodám, když byl jěště schopný děd, byl hnůj, poté co sem přejel, děd za mnou hrnul hnůj do řádku, což není ideální :jazyk:
Dvojmontáž je věc tak posledních 5 let, jen je blbý že se někdy musí couvat, přenos síly s károu je opravdu markantní. Asi ne ideální vuči konstrukci stroje, jsem za to rád.
K tahání nákladů jsme chtěl říct, že děd t 20 a mj5 nešetřil, žádná hřídel neodjela :friends:

MALOTRAKTOR Pejsek si narazil pacičku již dříve na poli, asi jsem mu jí troškku líznul, tak si přišel postěžovat. :zapomel: Fotbal nesleduje, míče rozkouše i fotbalový :cert:

LIBORM nám to u fechtla dělalo zapalování, sežralo to 10 svíček na 300 km :pistol: přesně už si nepamatuju co konkrétního :evil:

Jenom technickou z čeho je tedy vyrobena odhrnovací deska, či zaklápeč? jak se vyrábá?
Traktorové desky jsou z min 8mm stěny(váha +- 12kg). Tyto malé škopky budou asi slabší.

DYK

#778 Nový příspěvek od DYK »

Já se omlouvám za dezinformaci stran pluhu. Jde o pluh Josk. Něco o něm je i zde http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... sk#p474766
Nevím jak jsem přišel na JOPA. Je tam i nějaké video tak posoudíš sám co a jak

martin z

#779 Nový příspěvek od martin z »

liborm píše:cus chlapi. Kamos ma teru a za sezonu odpali nekdy i 5 svicek. Uz se nedaji ppouzit proste nedaji jiskru cim to muze byt?
Já sice neoddělám takové množství ale občas taky měním, hlavně při volnoběhu studeného motoru ať právě nastartovaného nebo vychladlého při volnoběhu v zátěži se mi to nestává. Prý je to velký předstih ale zatím jsem se to neodhodlal rozebrat.

pandavid

#780 Nový příspěvek od pandavid »

DYK jo ták JOSK, na to už jsme narazil, u nás těžko sehnatelný. Z fotky jestli dobře vidím 95 rok výroby. Nejspíš se dá sehnat na slovensku, při týhle váze bude dost drahá doprava, těžko posoudím jestli jedou to samý :-/ zda li by řešil i můj problém
pánové dotaz stále trvá čím omezit ucpávání patky krojidla a zlepšit zaklápění:friends:
+ z čeho je tedy vyrobena odhrnovací deska, či zaklápeč? jak se vyrábá?

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“