Mountfield MS 19
Moderátor: DYK
Re: Mountfield MS 19
a to ti od roku 94 funguje bez uprav remenu, napinaku a tak vseho co k tomu je? cpe to olej do spalovaciho prostoru jo? skoda ze jsi nevidel ,jak vypada pist a valec. ani nikdo nezkoumal,jak moc byli krouzky spatny? to jsou takovy opravy na slepo,delam to a nevim jestli to pomuze. kdo vi jestli by tam sel dat ten berlan co stoji 2500kč , nejak by se to veslo ne?ty nejsi kutil,ze bys sis to poladil sam?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Měl jsem čest jednou takový motor rozdělat a katastrofa. Jednostranně uložená klika, píst i válec z hliníku a plastový regulátor otáček. TEXI jestli ti to bere olej je to neopravitelné, protože válec je totálně vyběhaný. A že je válec součástí klikové skříně dělá tento motor jednorázově použitelný. Na tři nádrže dvě deci oleje je dost, to je jasné že motor musí kouřit. Žádné kroužky ani zaručené přípravky z reklamy nepomůžou.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
..za tu dobu jsem vyměnil 2 membrány v karburátoru,pár klínáků,simerinky,zapalovací cívku,jednu přítl.kladku,dvakrát svíčku,těsnění pod hlavou,v r.2000 mi v servise měnili výfukový ventil.Napínák řemenů je stále původní bez úpravy. Minulý rok mi syn na soustruhu udělal středovou hřídel na spojení kol - ta mi při jedné cestě z lesa s naloženou fůrou dřeva praskla. Jinak s ním ořu malé políčko,kultivátoruju,sekám bubnovou sekačkou, hrobkuju a vyorávám brambory. Dále jsem si upravil přední část na připojení čerpadla na vodu, kterou načerpu do sudů na přívěsu a ty převážím na zahradu atd atd. Stroj je tedy využíván dost.
Prosím Tě co je to berlan? Pístní kroužky mám před sebou,nevidím na nichžádné poškození?!Kutil jsem, ten technik mě docela zaskočil s tím ,že by se nepasoval motor serie 800.Snad s nějakou úpravou by to mohlo jít?
Prosím Tě co je to berlan? Pístní kroužky mám před sebou,nevidím na nichžádné poškození?!Kutil jsem, ten technik mě docela zaskočil s tím ,že by se nepasoval motor serie 800.Snad s nějakou úpravou by to mohlo jít?
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
Chose11 to opotřebení beru, nechce se mi kupovat celý nový kultivátor,příslušenství mám ok,tak jsem myslel na výměnu celého motoru. V nějaké inzerci jsem zjistil,že někdo nabízí zrepasovaný tento motor za bratru 5500Kč s tím ,že odebere ten poškozený motor.Ale podle toho co píšeš, bych to neriskoval.
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
- pavoucek
- Kontaktovat uživatele:
Mám taky tento "strojek" (jeden z prvních) a mám ho taky trocha vyběhanéj a když jsem se v Montfieldu co stojí blok, tak na tento motor stojí 5 500kč. (psal se rok 2010). Tak pokuť repase za 5 500, tak nevím, nevím?texi píše:Chose11 to opotřebení beru, nechce se mi kupovat celý nový kultivátor,příslušenství mám ok,tak jsem myslel na výměnu celého motoru. V nějaké inzerci jsem zjistil,že někdo nabízí zrepasovaný tento motor za bratru 5500Kč s tím ,že odebere ten poškozený motor.Ale podle toho co píšeš, bych to neriskoval.
Zakon automechanika: Kazde naradi se v urcitou chvili promeni v kladivo.
..zjišťuji, že BERLAN je benzínový motor ,který nemá vývod se zpětným chodem, což je špatný, občas je potřeba zacouvat.. Nikdo, prosím,nemáte zkušenost, zda jde nebo ne zaměnit původní motor s novým serie 800 ?
Tady je odkaz na ten repas
E:\kultivátor MFD 19\Prodej motoru Briggs Stratton na kultivátor - Vyškov.mht
Tady je odkaz na ten repas
E:\kultivátor MFD 19\Prodej motoru Briggs Stratton na kultivátor - Vyškov.mht
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
přesně tak, nemá zpátečku, takže nejde osadit, nebo se musíš smířit že necouváš (což nejde).
Sám sem to musel vyřešit nákupem BS 1263921235B8R7001 za 9500,-kč
Ten zpátečku má, ale vyvedenou na jiným místě, takže se muselo ještě předělat umístění přítlačných kladek.
Sám sem to musel vyřešit nákupem BS 1263921235B8R7001 za 9500,-kč

Díky za "potěšující" zprávu Vlasatej
.Už mě trnulo,že v budoucnosti nevyjedu díky technikovi Mountfieldu v Hradci Kr.Hold chce prodat nový stroj za víc peněz
.
Řemen zpátečky jsi dával stejného rozměru ?

Řemen zpátečky jsi dával stejného rozměru ?
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
já nemám přím MF, ale hurikána, al eje to prakticky konstrukčně stejnej stroj. řemen myslím zůstal stejnej, poloha zpátečkové hřídele v bloku se změnila v tom ohledu, že je ve stejné osové vzdálenosti, ale místo dole u dna bloku, je uložena nahoře směrem k nádrži. (nebo naopak , z halvy si to nevybavuju).
Chtělo by to nějakou elegantní převodovku se zpátečkou a bylo by po problému.
Chtělo by to nějakou elegantní převodovku se zpátečkou a bylo by po problému.

..no u toho co teď mám je zpáteční hřídel je blíž k nádrži,takže u nového modelu bude asi níž. To je jedno, když po menší úpravě bude šlapat.
Oni u těch nových a silnějších kultivátorů mají převodovku.
Oni u těch nových a silnějších kultivátorů mají převodovku.
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
Na začátku týdne ,ještě před položením dotazu zde,jsem zkontaktoval Mountfield a snad jsou tam všichni ve firmě domluveni a ten mi odpověděl:
Dotaz na výměnu motoru : Dobrý den, od r.1994 vlastním kultivátor MFD019 s veškerým příslušenstvím s motorem BRIGGS STRATTON model 135292, type 017301 , code 93090127. Z důvodu opotřebení bych chtěl stávající motor vyměnit za motor serie 800. Je prosím záměna možná ? I za cenu menších úprav. Děkuji za odpověď.
Přeji pěkný den,
bohužel ve Vašem případě již není možná žádná náhrada. Je mi velice líto.
S pozdravem
Martin Šrámek
referent Odboru servisu a náhradních dílů
E-mail: martin.sramek@mountfield.cz
GSM: +420 724 016 325
Takže až motor vyměním , pošlu jim fotky a nějaký povídání.
Dotaz na výměnu motoru : Dobrý den, od r.1994 vlastním kultivátor MFD019 s veškerým příslušenstvím s motorem BRIGGS STRATTON model 135292, type 017301 , code 93090127. Z důvodu opotřebení bych chtěl stávající motor vyměnit za motor serie 800. Je prosím záměna možná ? I za cenu menších úprav. Děkuji za odpověď.
Přeji pěkný den,
bohužel ve Vašem případě již není možná žádná náhrada. Je mi velice líto.
S pozdravem
Martin Šrámek
referent Odboru servisu a náhradních dílů
E-mail: martin.sramek@mountfield.cz
GSM: +420 724 016 325
Takže až motor vyměním , pošlu jim fotky a nějaký povídání.
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
Texi,a mislis ze to snima pohne?
Jedine co se pjekne rozculis,a tam to nejakej panacek hodi celou tvoji aktivytu do kose a pak si pude jednu zapalit.

Jedine co se pjekne rozculis,a tam to nejakej panacek hodi celou tvoji aktivytu do kose a pak si pude jednu zapalit.
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Nechci se jich nijak zastávt ale obecně, ono je rozdíl "domácí" úprava a zhotovení ve firmě. To myslím se dá pochopit.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Oba máte pravdu. Tady začíná přituhovat a tak si radši dám malou stopečku slivovičky.
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
Já to řešil taky nejdřív kontaktem na servis MF se stejnou odpovědí, pak sem kontaktoval pana Kotka z Kroměříže - Servis BS a ten mi pomohl vybrat náhradu a řekl mi, že už nějaké kultivátory předělávali a vždy to šlo, takže sem si u něj objednal motor a kladky předělal sám.
Já vím že na MF jsou převodovky, ale myslel sem spíš nějaké řešení třeba s převodovkou z fechtla, prostě z nečeho běžně dostupného. Já sám nemám na takové výzkumy ani kapacity ani schopnosti.
Já vím že na MF jsou převodovky, ale myslel sem spíš nějaké řešení třeba s převodovkou z fechtla, prostě z nečeho běžně dostupného. Já sám nemám na takové výzkumy ani kapacity ani schopnosti.