MF 70 4 takt motor

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
1mates

Re: MF 70 4 takt motor

#76 Nový příspěvek od 1mates »

http://ulozto.cz/xhfvZYNX/2013-05-17-12-46-12-jpg
připraveno na montáž, zatím nemám pero na hřídel, jinak můžu montovat.
šroub jsem nechal vytočit na soustruhu z M20x60

konesak

#77 Nový příspěvek od konesak »

foto od 1mates:
Obrázek

epep

#78 Nový příspěvek od epep »

1mates píše:http://ulozto.cz/xhfvZYNX/2013-05-17-12-46-12-jpg
připraveno na montáž, zatím nemám pero na hřídel, jinak můžu montovat.
šroub jsem nechal vytočit na soustruhu z M20x60
Máš to moc pěkně udělaný, já už týden jezdím a jsem spokojenej. Uvidíme jak dlouho bude čínská technika fungovat. Včera jsem namontoval páku ovládání plynu a to je to jiný kafe.
Přílohy
DSC_0245a.jpg
DSC_0242a.jpg
DSC_0243a.jpg
DSC_0244.JPG

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#79 Nový příspěvek od Atlan »

Vidim ze ste sa do toho pustili vo velkom. PRIPOMINAM sledovat a VYMENIT olej SKOR ako po 20 MTOHODINACH. A pozor olej na mierke je cisty aj ked v motore uz bude cely sivy. Tak ze strcit tam po 5MTH striekacku a odobrat vzorku oleja ak bude niest znamky opotrebenia a necistout z trenia vymenit. Pri cene 6E za liter nieje nad cim vahat. Dalsia vymena po 15MTH, potom raz rocne alebo podla motohodin.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

1mates

#80 Nový příspěvek od 1mates »

Představím svůj výsledkem, který má 2 chyby. První - blbec jsem otočil šípáky :pistol: , a druhá - že na tomto obrázku http://postimg.cc/image/c1rrixq75/ od výrobce, nesouhlasí rozteče. Chtěl jsem mít motor přišroubovaný i ze spodu. Ale sedí mi vahou na desce, takže šrouby M8 nejsou tolik namáhaný. Dnes jsem poprvé sekal trávu a dobrý, jen to asi vylepším s ovladáním plynu jako epep 8)
http://ulozto.cz/x9zAyztg/2013-05-26-18-00-44-zip

konesak

#81 Nový příspěvek od konesak »

Foto od 1mates:
ObrázekObrázekObrázek

konesak

#82 Nový příspěvek od konesak »

Tak já už mám taky smontováno a šlapeto pěkně. Ještě musím nějak vymyslet ovládání plynu. Kdyby jste měli nějaké dotazy ke stavbě, klidně se optejte.

konesak

#83 Nový příspěvek od konesak »

Takže už jsem po přestavbě posekal louku a zkusil jsem i obracet s toníkem a zatím se žádný problém nenaskytl a šlape to pěkně.

matisx

#84 Nový příspěvek od matisx »

takze jak chlapi slape vam to-s tim motorem-ja uz jsem z te kuvy na odvezeni do blazince-to nejelo dobre ani kdyz to bylo novy :zly: mam teda ten starej nepovedenej kus zeleza co tomu rikali v agrozetu motor vyhodit a dat tam ten berlan :-/ :-/ :-/ jsem uz na pokraji silenstvi-no co vam mam rikat :vztek: asi vite svoje-nema nekdo tu prirubu vyrobenou navic??ze bych koupil :-/

petr laz

#85 Nový příspěvek od petr laz »

Ja sem plne spokojen jen ted predelavam sedacku kterou sem si udelal vloni nemusim za MF behat vozim se. I spotreba benzinu je nekde jinde, motor honda 11Hp
Jen bich chtel videt detail nataceni kol dakru, to prave ted delam. http://www.dakr.com/pripojna-sedacka-pr ... -fd-3.html
Jeste me zajima ta aretace na prejezdy http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bfn_NNd4OI Cas 1,16
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

1mates

#86 Nový příspěvek od 1mates »

Tak mé poznatky z provozu, už jsem posekal i otavu, a studený start super, pokud se motor zahřeje, spíš přehřeje (90minut sekání) tak nechce chytat, a kope. Vychladne a jede na první zatahnutí. Včera se mi stalo, že se sami povolili šrouby od víka, a začal mi tam stříkat olej. Potřeba všechny šrouby po čase přetahovat, jinak spokojenost nade vše. Oproti staremu motoru nebe a dudy. :co?:

Hornet

#87 Nový příspěvek od Hornet »

páni zdravím možno som mierne mimo témy ale chcel by som aj ja použit tento motor na MT7-032 ale je trochu slabší original tam je JIKOV 1415 ten má 6,9hp tento len 6,5hp to je cca menej o 0,3kw myslíte že by to mohol byť problém. Do mt7 sa dáva alternatývny štvortakt 9hp. ale ten je od subaru a stojí kolo 14000kč a to je pre mna vela.
Dakujem za odpovede.
HOLDER A55 forest
MT7-032 uni system

Peters2

#88 Nový příspěvek od Peters2 »

Netreba na ten motor dorabat nejake chladenie?

Tom

#89 Nový příspěvek od Tom »

Ne tyhle motory se používají i v elektrocentrálách, kde stojí na jednom místě... Mají vlastní ventilátor, který to v pohodě uchladí.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Peters2

#90 Nový příspěvek od Peters2 »

konesak píše:foto od 1mates:
ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek
chlapy na MF nie je treba stredove puzdierko co ide na hriadel od spojky? Ja som kupil tiez tento motor a chystam sa na tuto prerabku, ale tam je este vystredena spojka stredovou hriadelkou z mosadznym klznym loziskom, takze budem musiet asi trosku inak vyrobit medzikus ako vy na MF...

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“