Karburátor VARI
Moderátor: DYK
Re: Karburátor VARI
S něčím podobným jsem se setkal.Byl obroušený kolíček v hřídelce škrtící klapky. Zkontroloval bych ho tedy a také páčku dorazu, jestli není také vytlučená.
OK rozeberu to tedy. díky za radu.
Ach .Zdravim.Mam problem .Kupil som vari, motor jikov. Uz ho mam doma sice dlho, no pomalinky sa chystam na prvu orbu.Tak skusam sa s tym aspon hybat zatial.Naposledy som menil tesnenie vyfuku.No vtedy to slo OK.Po dlhom case teda dnes idem startovat to ide OK.Lenze ma stve ze nejak na viac plynu ako by malo.Nieje to plny ale tak typujem 25% .Pricom packa je stiahnuta a co je packa vykonov 3 stupne tak tiez.Vobec nereaguje ani na jednu packu.Tu ako ma autor videa jemu sa ta tycka ci co to je pekne hybe .No mne sa teraz ani nepohne.Ked som ju skusal zatlacit donutra tiez nic, ale sem tam sa mi podailo akokeby do boku a vtedy sa motor stisil.Neviem co to je.Ale stve ma tento motor a to som s nim este nerobil nic.Je to stary 2T.
A este jedna otazock ohladne kolies .Pri nastaveni polohy smerom vpred napr pri orbe.By mali kolesa ist priamo rovno alebo maju jemne vytacat aj do bokov.Lebo ako som skusal aj to s ami zda ze slo.Tak teraz ako citit ze vybacat sas tym velmi neda.Ale predsa len trosku da do oboch stran .Tak neviem teraz.Diky
A este jedna otazock ohladne kolies .Pri nastaveni polohy smerom vpred napr pri orbe.By mali kolesa ist priamo rovno alebo maju jemne vytacat aj do bokov.Lebo ako som skusal aj to s ami zda ze slo.Tak teraz ako citit ze vybacat sas tym velmi neda.Ale predsa len trosku da do oboch stran .Tak neviem teraz.Diky
Tohle je poloha náboje kol uzavřená, také by se dalo říct že uzávěrka kola jsou natvrdo a zatáčiš jenom smykem
Tak potom je daco naprd, lebo na betone viem jemne vytacat ale fakt len jemne.Akurat som skusal karbec dat na tu druhu dierku no to bolo este horsie
S jikovem ti neporadím my máme jenom hondu a tecumseh
Nějaká vůle tam muže vznikat. Zkus se podívat kde se to pohybuje jestli přímo na poloosách a nebo na náboji kol
Nějaká vůle tam muže vznikat. Zkus se podívat kde se to pohybuje jestli přímo na poloosách a nebo na náboji kol
Aha no ja by som tiez siel do 4T len jikov zvlada lepsie kopce sice aj 4T len potom cena je inde.Ale ked budem musiet daco opravovat vkuse tak asi kupim 4T
No ked som ho kupil vtedy mi to slo viac na pevno kolko.Spravim video ze ako sa to sprava ale az k veceru ho sem dam
No ked som ho kupil vtedy mi to slo viac na pevno kolko.Spravim video ze ako sa to sprava ale az k veceru ho sem dam
Marek25 píše:Ach .Zdravim.Mam problem .Kupil som vari, motor jikov. Uz ho mam doma sice dlho, no pomalinky sa chystam na prvu orbu.Tak skusam sa s tym aspon hybat zatial.Naposledy som menil tesnenie vyfuku.No vtedy to slo OK.Po dlhom case teda dnes idem startovat to ide OK.Lenze ma stve ze nejak na viac plynu ako by malo.Nieje to plny ale tak typujem 25% .Pricom packa je stiahnuta a co je packa vykonov 3 stupne tak tiez.Vobec nereaguje ani na jednu packu.Tu ako ma autor videa jemu sa ta tycka ci co to je pekne hybe .No mne sa teraz ani nepohne.Ked som ju skusal zatlacit donutra tiez nic, ale sem tam sa mi podailo akokeby do boku a vtedy sa motor stisil.Neviem co to je.Ale stve ma tento motor a to som s nim este nerobil nic.Je to stary 2T.
Priznam sa ze som ta moc nepochopil ohlade toho karburatora.
Co sa tyka tej uzavierky tiez moc nechapem co znamena ze ti to jemne taha...skus jednoducho ist do zemi (zahrady) a skus traktor zadrzat a mali by ti hrabat obe kolesa. Cela uzavierka (tzv. Spatecka) je velmi jednoducha vec. Ked mas doma segerovky klieste, tak zhod si jedno koleso a daj dole segerovku a cely naboj vyberes von, ked uvidis tak ppchopis ako to funguje. Jednoducho
No ku kolesam.Myslim to tak ze na betone ked ides len tak bez motora na stupni 0 tak neviem ci to ma ist ako som pisal ze trosku viem vytacat do bokov.Alebo silno na pevno rovno .Kolesa ma teraz az tak netrapia viac motor.Volnobeh alebo co je akokeby odrazu rozladeny.Ide viac plynu ako ma a pritom skoro ani nereaguje. co som zase skusal podarilo sa mi , ze packa plynu trosku vie len pridat viac nic .Rozmyslam ze dam dole karbec a precistim ho ak to pomoze.To video nebude vecer ale trosku skor musim ho dat na net
Kolesa ti idu vyracat lebo asi mas vybite uz 6hrany alebo co...ja som myslel ze normalne v zabere...to by som neriesil.Marek25 píše:No ku kolesam.Myslim to tak ze na betone ked ides len tak bez motora na stupni 0 tak neviem ci to ma ist ako som pisal ze trosku viem vytacat do bokov.Alebo silno na pevno rovno .Kolesa ma teraz az tak netrapia viac motor.Volnobeh alebo co je akokeby odrazu rozladeny.Ide viac plynu ako ma a pritom skoro ani nereaguje. co som zase skusal podarilo sa mi , ze packa plynu trosku vie len pridat viac nic .Rozmyslam ze dam dole karbec a precistim ho ak to pomoze.To video nebude vecer ale trosku skor musim ho dat na net
Ked si trufas na vycistenie karburatora tak zase ked to otvoris tak pochopis jak to cele funguje a jak funguje packa na nastavenie otacok 1-3. Ked by si dal viac namahy a dal dole nadrz a pod nou aj cerveny plech tak pod nim je klapka ktora ovlada otacky ;)
Cely motor je velmi jednoduchy a nema tam byt podla mna co zle max. len nejake tesnenie alebo si mal len sitic zapnuty alebo nejaka blbovinka. Precisti aj trisky samozrejme ;)
No to skor ze vybite, sice daco spominal byvaly majitel tak to je asi ono.No rozobrat sa to nebojim, horsie mozno nastavit.No uvazoval som ze dam dole nadrz.Lebo ma aj zaujima kam docerta ide to tiahlo a ako si to samo pridava.Praveze ze sitic bol vypnuti.
Když vemeš mazací lis a maznicí namažeš náboje kol, na chvíli bude kolo jak přibitý. Tyčka vede na plechovou klapku, protože to řízení otáček zajišťuje vírt na klapku od žeber setrvačníku. Čím větší otáčky tím větší vítr, třeba si to dokážeš představit. Nevím co máš přesně za motor, ale když sundáš nádrž, narazíš ještě na krycí plech. Pokud není potřeba při orbě couvat, mohou být palce volnoběžek v poloze pro jízdu v před i tak se budou v záběru chovat jako uzavřený diferenciál a pokud je třeba couvat na otočení se, zamknul bych jen jedno kolo a podél druhého se točit. Jen pozor při tom couvání ať ti to nevjede do ksichtu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Aha diky za vysvetlenie.Ono je jasne pokial to clovek nerozoberie tak teoria mu je na dve veci.Mal som babettu bal som sa rozobrat karburator a spravil som nakoniec navod .Tak isto GO motora
Mozno hlupa otazka:DYK píše:Když vemeš mazací lis a maznicí namažeš náboje kol, na chvíli bude kolo jak přibitý. Tyčka vede na plechovou klapku, protože to řízení otáček zajišťuje vírt na klapku od žeber setrvačníku. Čím větší otáčky tím větší vítr, třeba si to dokážeš představit. Nevím co máš přesně za motor, ale když sundáš nádrž, narazíš ještě na krycí plech. Pokud není potřeba při orbě couvat, mohou být palce volnoběžek v poloze pro jízdu v před i tak se budou v záběru chovat jako uzavřený diferenciál a pokud je třeba couvat na otočení se, zamknul bych jen jedno kolo a podél druhého se točit. Jen pozor při tom couvání ať ti to nevjede do ksichtu.
Ale dyku na co je dobre u motorov (u kosacky pochopim) mat klapky zo samopridavanim? Ved mam ovladanie plynu na riditkach?! Nie?
Dik:)
Tiez mi to pripada trosku od veci na aku rit to tam je tak isto aj ta regulacia vykonu, ja ako neznaly este ani neviem co kedy mam pomaly stlacit.Predsa samotny plyn by stacil
Video ako mi ide motor
https://youtu.be/iNKHQ4OAyhw
Video ako mi ide motor
https://youtu.be/iNKHQ4OAyhw