Terra
Moderátor: DYK
Re: Terra
pouzivame ho na oboravanie zemiakov, je to dobra hracka , mohlo by to mat vacsi rozhod ale zas by to nepasovalo do riadkupirat píše:na co vsechno pouzivas ten nosic naradi a jak si snim spokojeny ???Igor píše:pridam aj zopar foto
Poradny naklad. Ktery je to rok vyroby? Ta nadrz a kola jsou zvlastni.Igor píše:pridam aj zopar foto
Jj. Pekny stroj. Mne se libi ten kominek na vzduchovem filtru. U motoru s plechovou nadrzi prochazi skrz nadrz.
Potom tam kominek nebyl vubec.
Konecne jsem opravil spojku na motoru. Na podzim pri orani se odlepilo spojkove oblozeni. Repas stal 520 Kc. Dal tam nove oblozeni a pouzdra. Oblozeni je kovove (zlute) , ne jako predtim.
-
bezva,ted sem vysolil 1830,- za tricelistovou spojku a malem mi spadla celist.a pritom s ni nejsem spokojenej. uz druha po par letech odesla na uplne nabrouseni tech plochacu unasecu.a ze praskaj pruzinky,o tom ani nemluvim. a tak se ptam,vy to tam nak mazete??,aby se to tak neodiralo?
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Když to namažeš, tak to nefunguje. (Už jsem to pákrát umastil a je to pak potřeba umýt benzínem, jinak to nejede)sekalsemmalo píše:bezva,ted sem vysolil 1830,- za tricelistovou spojku a malem mi spadla celist.a pritom s ni nejsem spokojenej. uz druha po par letech odesla na uplne nabrouseni tech plochacu unasecu.a ze praskaj pruzinky,o tom ani nemluvim. a tak se ptam,vy to tam nak mazete??,aby se to tak neodiralo?
Na dvoutaktu máme dvoučelisťovou, obložení je tam dost, Terru jsme do loňska používali úplně na všechno a minimálně posledních 20 let se to obložení neměnilo... A pružina taky nepraskla....
Mame starou Terru (dvoutakt). Dvoucelistovou spojku. To oblozeni se odlepilo asi proto , ze jsem neoral na plny plyn a spojka prokluzovala. Ted je tam to zlute oblozeni a to je privarene COckem. Tak by to mohlo vydrzet dlouho. Ale i to puvodni tam bylo tusim nekolik let.
Jinak vymontoval jsem spojku z motoru , ktery uz je odstaveny. A tam uz byly obrousene i celisti. Oblozeni tam tusim nejake zbylo , ale mozna jen diky tomu ze uz to bralo ty celisti.
Jinak vymontoval jsem spojku z motoru , ktery uz je odstaveny. A tam uz byly obrousene i celisti. Oblozeni tam tusim nejake zbylo , ale mozna jen diky tomu ze uz to bralo ty celisti.
-
tak koukám,jaké fůry na terách vozíte,já mám problém v tom,že to bídně do kopcem uveze mě...mám převodovku t-20-asi,má to dvě rychlosti dopředu a zpátečku,motor cca 123 ccm,mám hledat chybu v převodovce a dát tam třírychlostní?Motor jde pěkně,necuká,chytá vždycky napoprvé,rok výroby je asi 82.
Koupím jakékoliv závaží na Vari a prodám T-20+kola+motor s řidítky,po dohodě i se závažím do kol
Mrkni na stav spojky. Prazdný vozík, v přiměřené hmotnosti a ty, by neměl být problém. V převodovce bych tento problém nehledal. Jedině, že by jsi chtěl tříkvalt. Pak by to zase chtělo zainvestovat do výkonějšího motoru. Dokud to jezdí nechal bych to tak. Ale na tu spojku mrkni, tak by mohl být problém. Teda i jen v tom, že je opotřebovaná. Může být i mastná.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Je fakt, že na jedničku ta moje moc sílu neměla. Tak jsem to řešil tak, že když bylo třeba něco vytáhnout, zapojil jsem převodovku obráceně abych jezdil na zpátečku. Až na asfaltu jsem to otočil a rozjel jsem to na jedničku nebo dvojku.Jarda83 píše:tak koukám,jaké fůry na terách vozíte,já mám problém v tom,že to bídně do kopcem uveze mě...mám převodovku t-20-asi,má to dvě rychlosti dopředu a zpátečku,motor cca 123 ccm,mám hledat chybu v převodovce a dát tam třírychlostní?Motor jde pěkně,necuká,chytá vždycky napoprvé,rok výroby je asi 82.