Agzat alebo Vari - co kúpit? a iné...

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
serpenton
Kontaktovat uživatele:

Re: Agzat alebo Vari - co kúpit? a iné...

#61 Nový příspěvek od serpenton »

steve76 píše:            
Zdravim pani. Mam urobeny kovovy dvojkolesovy tlacny vozik  , ma aj nafukovacie gumy  , je aj dost obratny..
Můžeš dát prosím foto toho vozíku, chystám se něco podobného udělat tak bych rád okoukl ...

Jestli jsem dobře pochopil, potřebuješ povoz který uveze/utáhne minimálně tunu ?
Podle mě tě nákup povozu který bude mí příslušnou "kadenci" to to dřevo dost prodraží. Nejlevnější by podle mně bylo udělat 4kolesovou vlečku, festovní domácí výroby a tahat ji na laně elektromotorem přes nějakou převodovku. Nebo jesti je to po rovině a kousek tak zkusit co utáhne vari ...
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

steve76

#62 Nový příspěvek od steve76 »

Dik za odkaz. Vyzera to byt celkom ok lenze metrovicu do vozika potrebujem skladat na dlzku... napr. ako :

https://www.youtube.com/watch?v=rHPb4nfkSeI

ale to bude aj finacne inde

steve76

#63 Nový příspěvek od steve76 »

serpenton : vecer ked pridem domov , tak ho odfotim . Inak ta manipulacia dreva je na rovine a chodim este s kamosom este k dvom susedom odnosit metrovicu , takze nieco za nakup by sa aj vratilo :)

steve76

#64 Nový příspěvek od steve76 »

serpenton : odfotil som ti ten vozik
Přílohy
IMG_00000759 (1).jpg
IMG_00000757_edit (1).jpg

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#65 Nový příspěvek od serpenton »

steve76 píše:serpenton : odfotil som ti ten vozik
.. děkuji 8)

honzasl

#66 Nový příspěvek od honzasl »

Dobrý den.

Navážu na téma dumperu: pro práce na zahradě by se mi líbilo něco, co vyrábějí Indové:

http://hegdeagro.tradeindia.com/mini-du ... 3.html#inq

Dá se to koupit v ČR?

Uvažuju i o samodomo výrobě, ale přemýšlím z čeho jednoduše využít nápravu - dá se sehnat 1m široká náprava s diferenciálem?

To, co odkazoval DYK od DAkru mi přijde takové krkolomné a nanicovaté, podobně jako Varina s Mulou - chybí tomu ten diferák a stranové brzdy pro lehkou manipulaci.

kenybz

#67 Nový příspěvek od kenybz »

hoši a co toto s motorem honda uplně jiná liga s uzávěrků diferenciálem vývodová hřídel portály a cenovka super
http://autoline-eu.cz/sf/zemedelsky-str ... 61400.html

steve76

#68 Nový příspěvek od steve76 »

DYK

#69 Nový příspěvek od DYK »

Podle mne jde o "ruský" stroj ZIRKA asi 105. Má to sice aktivní vývod, ale prodejce k tomu nic aktivního nenabízí. Kdyby aspoň přidal ten vytřísací vyorávač z Ukrajiny http://www.pom.inf.ua/. Samozřejmě ne "v ceně", ale nezvíšilo by to atraktivitu stroje? Záruka na vyorávač? Vysral bych se na ni. Na něm není nic, co by nešlo snadno "léčit" doma. Pak bych nad tímto soustrojím i uvažoval. Za mě jen víc a houšť strojů z "ruska". Zubr, Zirka a spol, nejsou špatný za tu cenu.
Máš co do činění s tímto strojem či inzerátem?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

flubertn

#70 Nový příspěvek od flubertn »

Zdravim, Mám stroj od SUPY prevodovka MTP 320 so 120mm spojkou.

+ príslušenstvo na prestavbu z malotraktora na rotavator. (nože) Strašne ma hnevá čas ktorý je potrebný na zhodenie kolies a všetkých závaží a namontovanie nožov rotavátora. Uvažujem nad kúpov novej prevodovky tak aby som mal jednu na oranie + spol a 2 ako kultivator.

Moja otazka znie či je potrebne kúpiť priamo znova MTP 320 alebo je použitelna aj nejaka ina prevodovka napr. od agzat. 120 mm spojka vyzera rovnako akurat neviem či by pasovali na agzat prevodovku kolesá. Tie su pripevnované hriadelom cez stred. Ide mi o to ze agzat ma kolesovy prevod a nie snekovy tak myslim ze je to o kus lepsia prevodovka a ze by som ju kúil na traktor a MTP 320 by som nechal na rotavator. ďakujem za rady FluberTN

flubertn

#71 Nový příspěvek od flubertn »

Ďakujem za rady poobzerám sa zrejme po nejakej prevodovke od AGZAT nakolko MPT 120 je momentálne nedostupná a podla SUPY uz tento rok ani nebude.

Este mám doplnujuci dotaz, mám doma prívesný vozík za auto na klasickú gulu.
Je nejaký spôsob ako ho pripevniť za môj traktor? (vari) uz som nad tým pár krat špekuloval že by som ho využil napr na odvoz sena, pop hliny po dvore a podobne. Je večší ako fúrik :) (ziadne zvážanie dreva)
Vyyužitie by bolo skutočne príležitostné , tak sa mi zdá zbytočné kupovať orig. vozík.

DYK

#72 Nový příspěvek od DYK »

Téma o připojení přívěsu za OA k jednoosáku zde již máme http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=11282
Já se jen zeptám, jak budeš brzdit? Očima? Účinnost takového brždění je velice nízká.

Vážený Mravenečku, téma začíná nadpisem a tedy zní: "Agzat alebo Vari - co kúpit? a iné..." Tvoje odkazy nejen že nereagují na poslední aktuální dotaz, ale nepatří ani do tohoto fora, tím mám na mysli "Seriová výroba » Traktory sériové výroby - jednoosé frézy". Sám nechápu, proč se v tom zbytečně babrám a vysvětluji že 1+1=2. Měl jsem poslechnout Chobotka a bylo by.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

FERI69

#73 Nový příspěvek od FERI69 »

Zdravím

Mám doma Agzat s dif. Kúpil som ho na jar. Všetko sa len učím robiť. Teraz chcem kúpiť pluh a orať. Je rozdiel v kvalite medzi výrobkom od firmy Tecak a pluhom Agzat? Myslím obracáky. Obidva sú za približne rovnakú cenu. Nastavovacie teleso mám od Tecak. Neposlali by ste mi link na návod ako nastaviť správne pluh?

FERI

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#74 Nový příspěvek od serpenton »

FERI69 píše:Zdravím

Je rozdiel v kvalite medzi výrobkom od firmy Tecak a pluhom Agzat? Myslím obracáky. Obidva sú za približne rovnakú cenu. Nastavovacie teleso mám od Tecak.
FERI
Nevím jestli je mezi nima rozdíl, ale hlavně se podívej jakou sílu má kterej ten pluh v místě který se dává do stavěcího tělesa. Jsou na trhu 2 různé tloušťky...

FERI69

#75 Nový příspěvek od FERI69 »

Zdravím,
Tak som dnes kúpil pluh od agzat. Resp. Ten, ktorý je prezentovaný na ich stránke. Pozajtra ho budem skúšať. Stále som sa nedokázal dopracovať k návodu, ako pluh nastaviť. Určite to tu už niekde bolo popísané. Pomohlo by mi, ak by ste ma navigovali.
A chcel by som sa spýtať na jednu vec ešte. Mám diferenciál, tak som to bral tak, že obidva kolesá mám zaaretované stále na pevno a podľa potreby zapínam uzávierku. Robím to správne?

FH

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“