AGZAT a prislusenstvo od Milanka 25

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Ursus 73

Re: AGZAT a prislusenstvo od Milanka 25

#61 Nový příspěvek od Ursus 73 »

quidospacek:
Takže presne tento rotavátor máme doma, používame ho k k azat-u, motor honda 160. Točí sa proti smeru jazdy, robiť s ním je dosť otročina, najmä otáčanie na úvrati. Klasický rotavátor je proti tomuto super 8). Okrem toho ten motor má toho dosť, ledva to utiahne. Ak nastavíte trochu hlbší záber, rotavátor hrozne hrnie zeminu a dusí ten motor. Inak smer priamo ide celkom dobre, až na to, že to ide dosť rýchlo.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

DYK

#62 Nový příspěvek od DYK »

Kluci to není možný :shock: Rotavátor by se měl točit stejně, jako by byl na ose kol. To v Agzatu nějak nedomysleli. Jestli to jde nějak přehodit vyzkoušejte to. Musí se to chvání stroje a práce s ním zlepšit.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

LUBINO

#63 Nový příspěvek od LUBINO »

dakujem...hladám a nikde nemôžem nájst ako tam beží ten tretí klinový remeň

ivann1

#64 Nový příspěvek od ivann1 »

Ursus 73
Nemáš náhodou možnosť vyskúšať ten kyprič s malými kolesami?
Chlel by som vedieť čo to bude robiť. Či to bude hrnúť zeminu pred sebou ešte viac alebo tomu tá menšia pjazdová rýchlosť naozaj pomôže.

DYK

#65 Nový příspěvek od DYK »

Když se bude rotavátor točit proti pojezdu, bude vždy mezi soupravou tlačit hlinu. Čím hlubší záběr, tím více hlíny. Proto zakladače trávníků co se točí proti pojezdu mají točky přes tisíc a dost a do hloubky max. sedm cm. Je to dost náročný na výkon, proto stroje jako Vari Agzat a cokoli do deseti koní nemá šanci.

Ursus 73

#66 Nový příspěvek od Ursus 73 »

ivann:
Tú možnosť fakt nemám, máme to len komplet a menšie kolesá nemáme. Zopárkrát som s tým agzatom oral a rozrábal (rotavátoroval) ale ten motor honda ma nijako moc nenadchol, aj v orbe sa mi to dosť dusilo. Neskôr začali dodávať aj motor honda 190 cmm, si myslím že vedeli dobre, prečo. Tá 160 sa mi zdá slabá. Ide to pekne, má to super zvuk a kultivovaný chod, ale to je asi tak všetko....
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

ivann1

#67 Nový příspěvek od ivann1 »

DYK na tom čo píšeš o hrnutí tej zeminy asi niečo bude a tie malé kolesá by mi asi aj tak nepomohli.
Začínam teda vážne uvažovať nad zmenou tých otáčok. Motyčky otočiť problém nebude len horšie bude prerobiť ten stred aj keď princíp celého toho mechanizmu je dosť primitívny. Dve ozubené kolesá a reťaz. Teda aspoň tak som to pochopil z tej schémi, čo bola k tomu kypriču. Veď pozri prílohu. Rozobraté som to ešte nemal ale chystám sa koncom týždňa - teda ak výdá čas a počasie. Samozrejme nafotím a hodím to sem.
RK 800A - schéma
RK 800A - schéma
Katalóg ND RK 800A
Katalóg ND RK 800A

DYK

#68 Nový příspěvek od DYK »

Ivane, já bohu žel nevím jak a jestli vůbec ten smysl otáčení jde změnit. Konečně to by mělo být popsáno v té brožuře. Taky by k tomu mohl něco říct výrobce, ne? Jak to vlastně kdo myslel a jak to má fungovat. Každopádně změnou smyslu otáčení rotavátoru by se mnohé změnilo a k lepšímu. Když se ti to podaří pak nezapomeň položku 20 skrutka nasunout z druhé strany než byla teď tj. zasouváš z prava do leva z pohledu obsluhy a ve směru jízdy.
Dyť tu firmu co to teď dělá otravuj, jsi jejich zákazník a v jejich zájmu by mělo být tvoje spokojenost. Vari odpovídá i na méně duchaplné dotazy celkem spolehlivě, poskytne instruktážní videa, která pořizuje a já nevím co ještě, takže snaha poradit a pomoci se jim upřít nedá. Já před půl rokem zlišťoval, jaké jsou výstupní otáčky přídavné převodovky "komunál" a jak to mají řešené v případě pužití dvou nebo čtyřtaktního motoru. Po čtrnácni dnech a jedé urgenci, vše mail, jsem se dozvěděl směr a počet otáček, ale jen tzv. opsané z něčeho asi tch. popisu protože tam motory nebyly vůbec zohledněny. Jasně, někdo řekne prkotina, jenže ta prkotina může mít zásadní vliv na bezvadnou funkci některého aktivního příslušenství a tím spokojenost nebo nespokojenost zákazníka. Spousta těch adaptérů se pužívá Vari a v přímém srovnání by tam mohl být rozdíl a kvalitě odvedené práce tím adaptérem. Já jsem byl prostě nespokojený s přístupem. Já i z textu cítil, že otravuji, ale to je jen můj pocit. Hold jsem jen moravák, no.
Takže když se ti podaří změnit směr otáčení nožů rotavátoru máš vyhráno a osmičky kola už budou ona třešnička.
Dopnění:
Nedalo mi to a informoval jsem se v Davaztechnik, prodejce Agzatu v ČR, kde mi bylo řečeno: "Rotavátor se opravdu točí proti a možnost předělání mi není znám". Já na to, že je to rotavátor tak jak se může točit proti? "Rotavátor je stroj na zpracování půdy a je jedno kam se točí". Já s tímto tvrzením nesouhlasím, určení použití stroje mi je známo, to ale nemá nic společného s tím, že kam se točí rotavátor. Znám spoustu jiných strojů na zpracování půdy, které se točí proti, ale ani jednomu se ROTAVÁTOR fakt neříká. Další řeč byla, že lidi to "zarvou" moc hluboko a pak to zlobí. Jasně že to zarvou hluboko, vždyť chcou nachystat na brambory tak čemu se divit? Na to snad ten rotavátor je, ne? Ne a ne a zase jsem se nasral. Prostě tak to je a basta. Možná jsem přecitlivělý, ale v tom případě to je hrubá chyba výrobce a já tvrdím, že ROTAVÁTOR se točí ve směru jízdy, tečka. Odborníci mají zřejmě jiný názor, dokonce je to jedno :vysmech: a pak má být člověk spokojen. Jo a ještě prý tím válcem nastavit menší hloubku a musí to jít :evil: Jenže jak jsem psal, člověk potřebuje nachystat co nejhlobš a ne srovnat zeminu po podzimní orbě.
Takže Ivane je mi líto, ale zde asi pomůže jen domácí tvořivost a alfou a omegou úspěchu a nějaké spokojenosti je ona změna otáček, tomu věřím. Až pak ladit rychlost pojezdu.
No a mě osobně zase Agzat zklamal. Na jedné straně má dobrý technický základ hlavně v převodovce, na druhé straně to zabijou takovejma řešeníma. Musím taky dodat, že po mých jiných zkušenostech se ale zase tak moc nedivím.

ivann1

#69 Nový příspěvek od ivann1 »

DYK
s tým čo si tu napísal musím len a len súhlasiť 8) Keď sa prídeš sťažovať na neaký problém, tak ťa odbijú nepodstatnou odpoveďou čo nerieši tvoj problém a keď začneš argumentovať tak len pokrčia plecami :vztek:
Skúsim sa informovať na ich oficiálnej stránke ale veľké nádeje tomu nedávam :nene:
Na konci týždňa sa pokúsim otvoriť ten rotavátor a budem múdrejší a keď nič nevykúmam tak sa asi začnem poohliadať po klasickom rotavátore so šnekovou prevodovkou.
P.S.: Keď sa mi náhodou podarí zmeniť ten smer otáčania prečo mám položku 20 nasunúť z druhej strany ? To kôli aretácii skrutky?

milanko25

#70 Nový příspěvek od milanko25 »

ivann1 píše:DYK
s tým čo si tu napísal musím len a len súhlasiť 8) Keď sa prídeš sťažovať na neaký problém, tak ťa odbijú nepodstatnou odpoveďou čo nerieši tvoj problém a keď začneš argumentovať tak len pokrčia plecami :vztek:
Skúsim sa informovať na ich oficiálnej stránke ale veľké nádeje tomu nedávam :nene:
Na konci týždňa sa pokúsim otvoriť ten rotavátor a budem múdrejší a keď nič nevykúmam tak sa asi začnem poohliadať po klasickom rotavátore so šnekovou prevodovkou.
P.S.: Keď sa mi náhodou podarí zmeniť ten smer otáčania prečo mám položku 20 nasunúť z druhej strany ? To kôli aretácii skrutky?
A co tento rotovator? http://dom.bazos.sk/inzerat/7323569/Rotovator.php

DYK

#71 Nový příspěvek od DYK »

Ivane, tu tyčku opačně po změně směru otáčení proto, aby se nepovolovala. Je to stejný jak u Vari. Díval jsem se na ten nákres jsou tam dvě řetězová kola spojená řetězem a tady otočit směr nebude jen tak. Kdyby byl ještě vývod na druhém boku převodovky, ale asi není. Ne, nechápu toto řešení. Kdo a jak uvažoval při jeho řešení. Každý horizontální rotavátor za jednoosák BCS, Gondoni, Agria ale i PF a já nevím na co si jen vzpomeneš se točí po směru jízdy. Tady chtěl být zase někdo chytřejší (světový).

Petr Bratřík

#72 Nový příspěvek od Petr Bratřík »

DYK píše:....... prodejce Agzatu v ČR, kde mi bylo řečeno: "Rotavátor se opravdu točí proti a možnost předělání mi není znám". Já na to, že je to rotavátor tak jak se může točit proti? "Rotavátor je stroj na zpracování půdy a je jedno kam se točí". .......
Kamsi se jaksi vytrácí obyčejný selský rozum.
Rotavátor je stroj, který přeci nahrazuje nástroj - motyku. S tou se asi nikdo nebude ani pokoušet pracovat tak, že bude hlínu odkopávat od sebe, zkus si to představit, vždyť je to směšné. Ať si ten dotyčný stoupne s motykou na záhonek, nějak (nevím tedy jak) odkopává hlínu před sebe a postupuje dopředu, po pár krocích bude mít za sebou příkop a před sebou zajímavý pahorek.
Samozřejmě máš Dyku pravdu, pokud má rotavátor fungovat jako rotavátor, se prostě musí točit pouze po směru pohybu a ten, kdo tvrdí opak, tak prostě fakt neví o čem to vlastně mluví.

DYK

#73 Nový příspěvek od DYK »

Je to tak. Přesto mě nezaráží ale přímo sere, když takové to "kydy" vyslechne od odborníků. Mladej cápek, kterýmu nějaký rýpání v hlíně neleze ani do prdele, vždyť je to práce a ta většině mladejm dnes smrdí. Navíc je to ani nijak netankuje, že to blbě dělá. Tak i to nekupuj, jako bych to slyšel.

Petr Bratřík

#74 Nový příspěvek od Petr Bratřík »

Teď s tebou ale opravdu nesouhlasím.
Odborník ti takovou blbost neřekne, nikdy, tomu teda nevěřím. Tohle ti řekne buď výrobce - ten, kdo vyrábí "cosi" s čím nemá zkušenosti a praxi ale chce či potřebuje na něčem vydělat za každou cenu, a nebo prodejce. A prodejce (obchodník), ten mohl prodávat před měsícem cukr, před tím dámské spodní prádlo, dneska rotavátory a zítra kapry na tržnici. Prostě obchodník, a tomu bude na rozdíl od odborníka upřimně jedno, jestli to, co ti prodá opravdu funguje tak, jak má, hlavně když ty zaplatíš a on vydělá.
Odborník také musí vydělat, samozřejmě, dokonce víc než ti ostatní, ale ten se bude zajímat třeba i o to, jestli s tím, co ti on prodal umíš ty správně zacházet, jsi s tím spokojený, považuješ to za dobrou investici atd. Protože ten ví, na rozdíl od těch dalších, že to, co jsi od něj koupil slouží a pracuje tak jak má. V dnešní době, alespoň mě osobně to tak připadá, je naneštěstí odborníků už jen zanedbatelná menšina, drtivou většinu tvoří výrobci a prodejci.
Pokud s tím ale takto nesouhlasíš, je mi to jedno, tohle je pouze můj soukromý pohled a názor.

ivann1

#75 Nový příspěvek od ivann1 »

DYK píše: Kdyby byl ještě vývod na druhém boku převodovky, ale asi není.
Na druhej strane prevodovky je tiež vývodová hriadeľ - kam tým mieriš ?

Dnes som rozrábal kúsok záhrady tak som spravil neaké videá. Najprv som si vyrovnal terén s kypričom pusteným na plytko a potom som sa rozhodol zhodiť kryt dole.
- podotýkam, že videá som robil až po rozrobení pôdy, takže sú len na ukážku

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“