Trusty Bentley JAP LONDON
Moderátor: DYK
Re: Trusty Bentley JAP LONDON
Chtěl bych se omluvit. Bohužel nabídku ruším. Všichni si to rozmysleli. Jinak bych potřeboval Magneto , aby jsme jí rozjeli. Jestli někdo má prosím ozvěte se!! díky
Já se zblázním! Léta jsem používal Trusty Bentleye a myslel jsem si, že je to naprostý unikát. Teď když jsem v ouzkých a vlezl jsem na net tady zírám, kolik jich kolem mě je a jak je nádherná po renovaci, a nestačím se divit. Škoda, že poslední příspěvky jsou přes rok staré a nevím, jestli se ještě např. "Žebrák" všimne. Chtěl jsem po delší době Trusty znovu zprovoznit, ale nevím, jakou tam dát svíčku. Předešlá je zničená (nějaká ruská či bulharská) a ani ta samo nebyla originál. Poradí někdo? Moc dík!
Nepochybuj, že si Žebrák nevšimne, když bude chtít. A když bude vědět, určitě poradí, protože je asi jeden z mála, co si na to šáhl a to tak, že velmi Jinak vítej!! A jsem rád, že nejdřív čteš a potom píšeš. Je to dnes skoro vyjímka.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
To je fofr! To jsem fakt nečekal! A moc dík za přivítání. Koukám, že jsem mezi slušnými kluky (nebo tu máte i holky?) a hodně zapálenými fandy. Ještě se tu moc neorientuju, ale budu tady teď dost často, když vidím, jakej se otvírá prostor taky konečně smysluplnejm debatám o něčem. Sám jsem se v tý mašině (Trusty Bentley) taky už párkrat za ta léta povrtal a lecos viděl z jejích vnitřností a nezbývá mi, než fakt souhlasit, že je geniálně jednoduchá a spolehlivá. Teď sice trošku trucuje, ale snad se mi ji podaří oživit. Stojí za to. Ještě jednou moc dík.
Doporučuji prohlédnout toto britské forum. http://www.vhgmc.co.uk/ O Trustinách je toho tam opravdu dost...DAFcif píše:To je fofr! To jsem fakt nečekal! A moc dík za přivítání. Koukám, že jsem mezi slušnými kluky (nebo tu máte i holky?) a hodně zapálenými fandy. Ještě se tu moc neorientuju, ale budu tady teď dost často, když vidím, jakej se otvírá prostor taky konečně smysluplnejm debatám o něčem. Sám jsem se v tý mašině (Trusty Bentley) taky už párkrat za ta léta povrtal a lecos viděl z jejích vnitřností a nezbývá mi, než fakt souhlasit, že je geniálně jednoduchá a spolehlivá. Teď sice trošku trucuje, ale snad se mi ji podaří oživit. Stojí za to. Ještě jednou moc dík.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Ahoj,Kladno není zase od Žebráku daleko.To jsem netušil,že další Trusty bude běhat tak blízko.Co se týče svíčky,na typ se kouknu,ale taky nebude originál.My jsme tam s mladým foukli svíčku co jsme našli na dílně a funguje.Tak hlavně ať slouží!
Janka Radotín, Trusty Bentley JAP London, Tj-6,5-1,Tj-5, PF-62, ŽtM-107-H-2, Zetor 15, Deutz D25, Traktorbagr Predátor a další...
Ahoj kluci. Moc děkuji Tomovi i do Žebráku! Louskání angličtiny z připojeného fóra by mi zabralo teď zoufale moc času, ale jistě se k němu brzy vrátím. Díky! A stran té svíčky - taky jsem sehnal "jakoukoli" svíčku s velkým závitem, ale mám strach, abych třeba nesprávnou hodnotou nezničil magneto. Může se to stát? Už jsem to samo s jinou svíčkou zkusil, chvíli "dávala"(jiskru), chvíli zase ne, tak nevím. Nejspíš ale byla chyba v tom, že mám stroj venku a právě začalo pršet, všechno bylo mokré, tak mi nezbylo, než mašinu přikrýt a jít od toho. Taky díky vám pane (nemohl bych používat důstojnějšího oslovení nežli "Žebrák" pro člověka, kterého si už teď vážím pro jeho práci, již jsem viděl na těch několika fotkách, co zbyly...?), že konečně vím, jak se stroj, který funguje od dob mého praděda, jmenuje. My mu vždycky prostě říkali "stará fréza", máme totiž ještě "novou" frézu. Motorobot prostějovské výroby - "přední polovina Holdra" řekl bych zkráceně. A ještě maličkost, ať příliš nezdržuji - moje Trusty má originál jednoduchou brzdu! Na levé straně skříně zvenčí je k "předlohovému" hřídeli připojen malý buben, kolem něhož je třmen, spojený silným drátem s jednoduchou pákou na levé rukojeti. Slouží také dokonce jako synchron! k zastavení předlohy před zařazením zubových spojek z "neutrálu" do "záběru". Při jízdě ze svahu jím pak lze při "zařazené rychlosti" brzdit! Jednoduché, geniální. Přeji hodně zdaru!
Ta brzda to je zajímavé,to je originál,nebo to někdo dodělával,zkus dát fotku.Pokud máš půlku holdra tak to je TJ-6,5.Jinak pokud se chceš podívat na fotky najdi si na rajčeti - juniormx
Janka Radotín, Trusty Bentley JAP London, Tj-6,5-1,Tj-5, PF-62, ŽtM-107-H-2, Zetor 15, Deutz D25, Traktorbagr Predátor a další...
Mám za to, že ta brzda je originál z Londýna. Takhle to opravdu pamatuje ještě mýho praděda. Zkusím nafotit a vložit. Na tu "prostějovku" mrknu, jak je označená. U nás jsme si na původní názvy zkrátka moc nepotrpěli. Dík za pozornost. A ještě co to magneto? Nezničím ho "jinou" svíčkou? Dík.
Magneto jinou svíčkou určitě nezničíš,z toho bych strach neměl!
Tak fajn, zkusím to a dám vědět. Doufám, že nebude závada už v magnetu. To by bylo složitější. Škoda, že nemůžu posloužit původními koly s pneumatikami Good Year! U nás se Trusty používala jen k orání, a tak silniční kola ležela mnoho let netknutá pod kůlnou, až je otec přes moje protesty před lety vyhodil jako nepotřebné. Byly stále nafouknuté jistě ještě původním anglickým vzduchem!
Kurňa, kol je škoda. I kdyby byla závada v magnetu, všechno se dá opravit. Napřed to zkus protočit bez svíčky, káblík někam blízko kostře, aby bylo vidět jestli hází jiskru. Pak se uvidí co dál. Zkoušel jsem hledat na tom anglickém fóru, ale o typu svíčky jsem tam nic nenašel, řeší se tam akorát svíčka pro Allen Scythe. Leda se zaregistrovat a zkusit se zeptat. Nebo odhadnout tepelnou hodnotu podle vzhledu svíčky po chvíli provozu zahřátého motoru. Na fotky se taky těším, i na fotky "nové" frézy z Prostějova (vida, jak je to relativní, ta fréza je nejstarší co mám. Schválně, bude to M-6 nebo TJ-6,5?).
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Díky za snahu příteli! Už se moc těším, až se dohrabu na rodné latifundie a budu pokračovat v oživovacích pokusech. Bydlím už totiž o kus jinde a tak se dostávám k bohulibé činnosti jen občas. Snad jsem Tě moc nenatěšil výrazem "nová" fréza. I ta pamatuje mého praděda a pokud se těšíš na fotky, opravdu jako nová nevypadá. U nás byl každý pokus o nějakou solidnější údržbu vždy jen zdržováním a snaha cokoli obrousit a přelakovat se vždy setkávala v lepším případě s pohrdavým posměchem.Podle toho také oba stroje vypadají. Mé technické dovednosti došly uznání až ve chvíli, kdy domácí pán totálně očesal zuby uzávěrky diferenciálu, a bylo třeba M-6 rozpůlit.Oba do sebe zapadající díly mi "zfušovali" (v dobrém slova smyslu) u nás v Kolbence a tak už posledních dvacet let stroj slouží opět bez poruchy.Dlužno dodat, že už netahá valník, neb na to je 67-ička,a tak je prostějovka nastálo "otočená" řidítky dopředu s připojenou žací lištou.Ale každoročně si na dvou senosečích odmaká své.Fotky obstarám co nejdříve.
Mě se líbí stroje u kterých je vidět, že cosi dělají. Pokud to není třeba, nic nebrousím a nelakuji, leda už by na tom žádný lak nebyl. No, Trusty nemám a už nechci svinit tohle vlákno, cosi o mojem jednoosáku z Prostějova je tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=241 (tímto se omlouvám DYKovi, když jsem vkládal příspěvky, nevšiml jsem si, že je tu vlákno i o TJ 6,5 a vrazil to k TJ 6,5-1)
A pokud jde o tu kosu, to bys mi asi dokázal pomoct: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =6&t=26091
A pokud jde o tu kosu, to bys mi asi dokázal pomoct: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =6&t=26091
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Su klidný. Sem tam jeden-dva nějaký ten příspěvek trošku mimo není problém.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod