AGZAT HONDA 190 GSV - vyber oleja

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: AGZAT HONDA 190 GSV - vyber oleja

#46 Nový příspěvek od DYK »

Každej by měl mluvit, jak mu zobák narostl. Nemám problém hovořit se Slovákem česky on slovensky - je to normální. Nikdo si na nic nehraje. A vlastně máš pravdu, mám Slováků plné zuby, ale jak jsem již několikrát psal, netýká se to nikoho tady z fora, třeba. Má to souvislost se Zetorem a trvá to už od roku 1981. Takže nebuď popudlivý a hned nefňukej, že tě solím proto, že jsi Slovák. Tak to není. Ono jestli to nepochází z tvého přehnaného "patriotizmu"!!! No a teď k tomu oleji.
Když se v tom nevyznáš a jak jsem psal, nic proti, tak kupuju zásadně to, co tam patří a seru na něčí keci. Vím co mám chtít a když to nemají, jdu jinam, nebo domů. Mogul alfa je taky řešení, proč ne, já dokonce kupuju třeba 5W30 ve slevě v Lidlu za 70 kč a taky bez problémů, jen dodržuju interval výměny. Když proženu Hondu v parném létě v mulčovací a že se to letos stalo, asi 4 nádrže, vypustím ten olej hned a leju nový. Se neposeru kvůli cca 0.5L oleje a motoru to prospěje!! Jenže to jsou věci, které se projeví dlouhodobě, ne hned. Je chladno a bude chladno na to je olej SAE 30 nevhodný. V létě by Hondu umazal. Protože je jednorozsahovej bude zimou houstnout víc než předepsaný. A zase, to by až tak nevadilo, kdyby byl motor v teple. V chladu půjde ze začátku z tuha (větší odpor) a samozřejmě bude blbě mazat. No a co myslíš že ti Vari napíše? To co já? To si nemohou dovolit. Je nějaký návod, vněm nějaká doporučení a tak ti asi napíšou, že je olej nevhodný. Zase podle mě, pro všechny čtyčtaktní motory dnes používané na Vari strojích bohatě stačí olej pro motor XP 200.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Rasty

Re: AGZAT HONDA 190 GSV - vyber oleja

#47 Nový příspěvek od Rasty »

Ako odpovedia vo Vari sa dozvieme až,keď odpíšu.O.k necháme toho handrkovania k ničomu to nevedie. Taraz si my podal vysvetlenie vhodné pre laika 8) Presne to ma zaujmalo ako sa jednotlivé oleje spravajú ako ovplivnia životnosť motora.Ďakujem
"Boh dal ľudom rozum a strojom robotu"

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“