Jakou jednoosou frezu vybrat?
Moderátor: DYK
Re: Jakou jednoosou frezu vybrat?
to DYK: vím, vím, 6,5Hp je málo, jen jsem chtěl vyzdvihnout co umějí. Taky mně mrzí jejich stránky v dnešní době... Sleduju je aktivně třetím rokem a kromě menších jednoúčelových sekaček žádná změna... Do čeho jdu 100 procentně nevím. Mám nastudované teoreticky všechny frézy, ale prakticky nee. Jen v obchodě mohl jsem stát mezi Varinou a Robotem a na první pohled to bylo znát, že robot je masivnější. Výrobce mám cca 100km, ofic. prodejce mám 30km. Je to moje první fréza, tak uvidím, možná založím vlákno o robotovi.
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jeden sazeč
http://www.youtube.com/watch?v=LKb1KC2Fv2U
http://www.youtube.com/watch?v=LKb1KC2Fv2U
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
nebudu kometovat co se tu řešilo ohledně strojů protože jsem to nečetl ale k té vodě....
vodu je třeba zásobovat dokud je a pak jen spotřebovávat...je lepší zalévat vydatně a méně často cca 20mm srážek na m2 to je 20l na metr jednou za měsíc pokud je srážek dostatek tak nic.
jenže těch 20l /m tam nemůžeš vylét za vteřinu ...protože nemám zavlažovací systém tak to vozím na kárce z potoka a zelévám jen to nejnutnější jenže to znamená každý den v podvečer tam nalét trochu vody a to neni ono je optimální zalét plodiny plošně vydatně ale pomalu tak aby to napodobilo přirozený déšť voda se postupně vsákla a nevytvořil se škralup...jako málo kdo má možnosti optimalizovat zavlažování a tak bych to nechal přírodě a zalél jen to nejnutnější
vodu je třeba zásobovat dokud je a pak jen spotřebovávat...je lepší zalévat vydatně a méně často cca 20mm srážek na m2 to je 20l na metr jednou za měsíc pokud je srážek dostatek tak nic.
jenže těch 20l /m tam nemůžeš vylét za vteřinu ...protože nemám zavlažovací systém tak to vozím na kárce z potoka a zelévám jen to nejnutnější jenže to znamená každý den v podvečer tam nalét trochu vody a to neni ono je optimální zalét plodiny plošně vydatně ale pomalu tak aby to napodobilo přirozený déšť voda se postupně vsákla a nevytvořil se škralup...jako málo kdo má možnosti optimalizovat zavlažování a tak bych to nechal přírodě a zalél jen to nejnutnější
Pokud chci něco pěstovat a mám mít z toho přivýdělek,tak když porovnávám posledních 10 let bez závlahy se neobejdu, nejvyšší ceny při neúrodě, při nadúrodě je většina produktů sotva prodejná nebo s minimálním ziskem. Mimo cibule a česneku tak všechno potřebuje závlahu v pravý čas a někdy i ten česnek a cibule.
-
jsem nakej zmrzlej a rekl bych NASEJRENEJ ale jinak spokojenej.to proto,ze sem zaklekl a dosadil jsem si jeste 200 ks cesneku na zahradku.a kdyz alternativa,tak jsem vcera klofal diry do netkany textilie,pak jsem ji poradne zakotvil takovejma pichakama a i neco sutru jsem tam nalozil.proste se to nesmi pohnout.no a UVIDIME. mičurin......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
-
Gorske-efekti píše:Barush, jsi dite stesteny?
Pak je aktualni, moznost v souvislosti s Bretou Mravnickem, vytocit si velkou slevu na vetsi masinu, maj tam B410 od Bertoliniho, problem ovsem muze nastat v tom ze si "kulantni slevicku" navzdory notarem "overenemu" osudi nakonec nevytocis.. No o nich vypovida nejlepe to, ze se
ani neobtezuji dovazet ty dieselove verze, kde to teprve zacina byt zajimave.
http://www.google.com/#q=bertolini+410
http://www.mybertolini.it/Livello.jsp?i ... miglia=528
http://www.mountfield.cz/kultivator-b-4 ... T8002.html
Tak se tam byl brachanec zeptat a ta kombinace co prodavaji Bertolini Kohler 10konaku jednoosak + jejich prokyprovac je fixni nabidka vyrobce pro vsechny dealery, nelze s tim nijak sachovat, jako napr. vzit jen tu holou masinu a odecist cenu toho pridaneho naradi ktere nechcete a prikoupit si individualne neco lepsiho, to lze az pote co poridite celej ten zakladni set z nabidky. Coz je blbe, ale v kazdym pripade kdo to chce risknout ma moznost poridit slusnej stroj v te jejich akci "zadarmo"..
ps jo a diferaky ci vice motoru v nabidce ma az verze 411 tu pro jistotu nedovazej..
Ó jé. Toš vám pěkně děkuju za novoroční čtení, zvláště o alternativách. Taky jich tu máme a dokonce majó občanské sdružení. Včil po novu (nové občanské zákoník) to asi bode spolek či co, ale funguje to tak, že staré má dobře rozjetó firmo a dotuje mladém zábavo. Ale sóhlasim, k utráceni penězí jakymkoliv jinym zpusobem to teda alternativa je.
Myslim, že bylo dobré zblbnót hlavo eště pár lidem okolo a dělat workšopy, je to paráda, tam ide o prácu samotnó, jakési vésledke só vedléši produkt. Hlavně se mosi dělat co névic rukama, je při tem ticho, takže je slyšet správná francózka véslovnosť - nehledě k temu, že děcka bodó těžko běhat za rachoticim strojem, nic nepošlapó a eště stihnó odezirat ze rtu. A když potem bode stroj, lidi si ho bodó važit, jak piše sekalsemmalo - taky sme měle enem ryče a moteke. A ten stroj by měl byt Agrokruh, ož ho zminil DYK, je toť o něm téma. Agrokruh se postavi tak, že se vezmó lidi na workšop k stavitelovi agrokruhu a pak bode eště jeden workšop u Barush, gde se to postavi u ni na zahradě.
No a jak to lidi přestane baviť - a to je vezkóšené, že nevydržijó vic, jak dva roke - přinde čas ten agrokruh dořešiť doplněnim odměřováni uhla a rádiusu adaptéru, atd. Potem to može konečne fungovať samo - samočinné počétač vi, kam co zasadil, tak vi aj to, jak hrnót radličkó, aby podryl plevel. A s dobrym zásobnikem adapterů a zavážeci dráhó jak má PVS v TOSe Olomóc na to lidská ruka nemosi sáhnót, jak je rok dlóhé. Včil vážně.
Takové řešení už je v řádu milionů - bez dalšího zamyšlení netuším kolik bych jich za takovu stavbu chtěl, ale potom by to celé eko skutečně mohlo fungovat autonomně tak, aby zbylo dost času na alternativní experimenty. Jinak proti alternativám nic, pokud dokážou vyřešit problém aniž by nadělaly několik dalších. U těch děcek bych za problém považoval, že neudrží pozornost, nedokážou vyřešit problém a zhusta čekají, že je okolí zachrání.
Myslim, že bylo dobré zblbnót hlavo eště pár lidem okolo a dělat workšopy, je to paráda, tam ide o prácu samotnó, jakési vésledke só vedléši produkt. Hlavně se mosi dělat co névic rukama, je při tem ticho, takže je slyšet správná francózka véslovnosť - nehledě k temu, že děcka bodó těžko běhat za rachoticim strojem, nic nepošlapó a eště stihnó odezirat ze rtu. A když potem bode stroj, lidi si ho bodó važit, jak piše sekalsemmalo - taky sme měle enem ryče a moteke. A ten stroj by měl byt Agrokruh, ož ho zminil DYK, je toť o něm téma. Agrokruh se postavi tak, že se vezmó lidi na workšop k stavitelovi agrokruhu a pak bode eště jeden workšop u Barush, gde se to postavi u ni na zahradě.
No a jak to lidi přestane baviť - a to je vezkóšené, že nevydržijó vic, jak dva roke - přinde čas ten agrokruh dořešiť doplněnim odměřováni uhla a rádiusu adaptéru, atd. Potem to može konečne fungovať samo - samočinné počétač vi, kam co zasadil, tak vi aj to, jak hrnót radličkó, aby podryl plevel. A s dobrym zásobnikem adapterů a zavážeci dráhó jak má PVS v TOSe Olomóc na to lidská ruka nemosi sáhnót, jak je rok dlóhé. Včil vážně.
Takové řešení už je v řádu milionů - bez dalšího zamyšlení netuším kolik bych jich za takovu stavbu chtěl, ale potom by to celé eko skutečně mohlo fungovat autonomně tak, aby zbylo dost času na alternativní experimenty. Jinak proti alternativám nic, pokud dokážou vyřešit problém aniž by nadělaly několik dalších. U těch děcek bych za problém považoval, že neudrží pozornost, nedokážou vyřešit problém a zhusta čekají, že je okolí zachrání.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
a jak Barush už tu dlouho nenechala písmenko ...
Tak ani nevíme jak se rozhodla - jestli teda už.
Tak ani nevíme jak se rozhodla - jestli teda už.
Já mám pocit, že tu jde čím dál méně o výběr stroje. Spíš mě to připadá, že by to chtělo trochu víc soudnosti v tom, co se dá stihnout. A aby bylo možné dělat, co je tu tak barvitě popsané, musí být děcka ve školce a/nebo v jeslích. Nebo je musí hlídat hodná teta. I tak si myslím, že bez pomoci to bude na posrání. Ale protože zkušenosti nejsou zrovna snadno přenositelné, budu vyčkávat. Barush by zatim mohla napichat do země jakýsi česnek. K Přerovu bylo asi daleko (tam mohla vidět Vari se sazečem v akci), ale lze to udělat jako sekalsemmalo. Pracnější, ale za tu zkušenost to jistě stojí.
no má toho hodně u nás v dědině sů staří ludé co majů podobný plácek ale sů v důchodě a při sile a dělajů minimálně 2
a až jim kolikrát závidím když vlezů tetina do erteplí a rázem jich okopů a nic jich nebolí to neni fér
každý rok napodzim su nejšťastnější člověk když už je poorané a všecko posklůzané a říkám si narok to pole zkrátím
no a dneska jsem si pročítal poslední zahrádkář kerý už nejaký ten rok odebírám a už jsem špekuloval co vysadím
a až jim kolikrát závidím když vlezů tetina do erteplí a rázem jich okopů a nic jich nebolí to neni fér
každý rok napodzim su nejšťastnější člověk když už je poorané a všecko posklůzané a říkám si narok to pole zkrátím
no a dneska jsem si pročítal poslední zahrádkář kerý už nejaký ten rok odebírám a už jsem špekuloval co vysadím
Prolezl sem fotky a našel cosi ze sázení zemáků u otca. Dělali sme to se starší dcerou a jestli dobře vidím informace v EXIF u fotek, tak sme začali 19:23 a skončili 20:07, samo od startu Vari po zahrnutí posledního řádku, chystání a sklízení techniky nepočítám. Čtyřem lidem na rok stačilo. Toš tak to je, když se to dělá akorát pro zábavu.
Dneska sem udělal, co normálně nedělám, ale kvůli Barush, ehm… vrazil sem do montérek foťák. Nakonec je z toho jen jedna fotka, protože mě u druhé fůry prasklo spojkové lanko a přestal sem mít náladu ještě odbíhat kvůli jakési fotce. Ale k věci. Celé to má teda být eko a bio. Eko a bio bez hnoja asi taky jde, ale to se přestaneme bavit o výnosech úplně (už je to tu taky napsané) a zbude akorát to rýpání v zemi. Rýpání v zemi asi samoúčelné být nemá, protože pak by na to stačila motyka a nevzniklo by toto vlákno. Doufám, že předjímám jenom přiměřeně. No a jak sem tak házel vidlema, napadlo mě, jak by to asi šlo křehké ženě a že vlastně není tak blbý nápad, jak už tu kdosi z kraje psal, aby sem Barush jako první vrazila fotku. Dovedu si přestavit svoju sousedku, která váží asi enem o cosi méně jak já, že ten slehlý hnůj nahází a nedovedu si představit svoju ženu, že ji vůbec nechám cosi takového dělat. A pak je tu furt ekonomická stránka věci, totiž, když to budeš Barush dělat sama a na tom stroji se něco vysype, bude třeba zaplatit opravu, že? A tak mě furt chybí jakási rozvaha, kolik se které plodiny dá prodat a co z teho nakonec bude. Pak by se třeba dala použít klasická optimalizace a z toho se dá odvodit za jakých podmínek má ten podnik smysl.
No jak se povyda:Z pola este nikdo nezbohatel:,ja to beru enem jako konicka,inac bych sa na to V....L.
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Přijde mě to jako nemožné se takhle uživit, jako přivýdělek docela fajn.
Pokud má být zisk určitě bych se zaměřil na "módní" plodiny (například česnek), popřípadě další zpracování (marmelády, povidla, mošt, pálenka,... )
Jako největší problém bych viděl ty zvířata, v tomhle složení akorát práce a užitek žádný (pokud je to pořád o tom uživení i zvířata by v tom měly pomoct).
Slimáky žerou všechny kachny takže místo běžců (je přeběžcováno, odchovy se těžko udávají a na maso to není vůbec - to jen kdyby byl i kačer) 2 pižmovky a pekingského kačera, vysedí sami a mladí odrostou skoro jen na pastvě, k hedvábničkám přidat nějaké lehké plemeno na vejce (vlašku, leghornku,..) a hedvábničky použít jako kvočny, kuřata prodávat nebo odchovat a slepice nechat do chovu, kohoutky na maso.
Místo nějakejch malejch čuníků tak kmen hus 1.3, zase se napasou, spousta masa.
Pokud nějaký čuníky tak zase na odchovy a prodávat selátka, zas nějaký "módní" a vyhledávané plemeno.
Křepelky jen ze srandy do 30 kusů, to se dají ještě vajíčka udat, minimum práce a je z toho nějaká kačka.
Králíci jdou taky, ale je kolem nich nejvíc "lítání".
To jen tak na okraj mimo výběr stroje
Pokud má být zisk určitě bych se zaměřil na "módní" plodiny (například česnek), popřípadě další zpracování (marmelády, povidla, mošt, pálenka,... )
Jako největší problém bych viděl ty zvířata, v tomhle složení akorát práce a užitek žádný (pokud je to pořád o tom uživení i zvířata by v tom měly pomoct).
Slimáky žerou všechny kachny takže místo běžců (je přeběžcováno, odchovy se těžko udávají a na maso to není vůbec - to jen kdyby byl i kačer) 2 pižmovky a pekingského kačera, vysedí sami a mladí odrostou skoro jen na pastvě, k hedvábničkám přidat nějaké lehké plemeno na vejce (vlašku, leghornku,..) a hedvábničky použít jako kvočny, kuřata prodávat nebo odchovat a slepice nechat do chovu, kohoutky na maso.
Místo nějakejch malejch čuníků tak kmen hus 1.3, zase se napasou, spousta masa.
Pokud nějaký čuníky tak zase na odchovy a prodávat selátka, zas nějaký "módní" a vyhledávané plemeno.
Křepelky jen ze srandy do 30 kusů, to se dají ještě vajíčka udat, minimum práce a je z toho nějaká kačka.
Králíci jdou taky, ale je kolem nich nejvíc "lítání".
To jen tak na okraj mimo výběr stroje
Tj-5
Tj-6,5
Tj-6,5
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
To je právě ale to smutný. Že základní pofese mají většinou nejmenší výdělek. Mělo by se to hodnotit podle otázky:Niko01 píše:No jak se povyda:Z pola este nikdo nezbohatel:,ja to beru enem jako konicka,inac bych sa na to V....L.
Kdyby přes noc zmizely ... byl by to velký problém ? Třeba:
Kdyby přes noc zmizely všichni zemědělci, byl by to velký problém ?
Kdyby přes noc zmizely všichni pekaři, byl by to velký problém ?
Kdyby přes noc zmizely všichni senátoři, byl by to velký problém ?
Kdyby přes noc zmizely všichni celebrity, byl by to velký problém ?
...
No ale BARUSH už se tu jaksi nevyjadřuje ...