Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Vari System

#3571 Nový příspěvek od DYK »

Ptám se tě na to proto, protože - Tak mam v hlave proste pocit, ze na lince nejsou rozdily,
A zase - nejde jen o Vari, ty motory jsou i jinde samozřejmě s těmi rozdíly. No a já si na ty rozdíly "sáhnul". Když něco popisuju kolem motorů je to z důvodu toho, že jsem "to měl v ruce", ne podle obrázků. Až jednou a kdo ví jestli, budeš opravovat motor a budeš mít potřebu objednání ND zjistíš, kolik variant jednoho dílu ti katalog nabídne a ty musíš zvolit ten, co tam má být. Pak začneš hledat vyjiskřený součíslí kde je vše zakodovaný.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

mastnacek

#3572 Nový příspěvek od mastnacek »

Tak kdyz to rikas zes to mel v ruce tak ti budu verit. Proto se na veci ptam, protoze ja to v ruce nemel a ze kdyz napisu ze jsem mel pocit, tak to je jen pocit.
No kdyz jsi to mel vsecko v ruce, kdyz ti reknu presne typ a treba radu motoru co jsem mel v lucine, dokazes rict, kterej zongshen tam naroubovat? Uz se bojim zalozit novy vlakno :rohy:

Honza_2

#3573 Nový příspěvek od Honza_2 »

DYKu asi nemá cenu řešit jeho dotazy. Vždy ti bude oponovat jen aby mel poslední slovo.

Napíšeš mu odpověď jako v předchozích příspěvcích na co se ptá a najde proti argument aby ti oponoval. Když jsem si sám dělal GO motoru a převodovky tak si seženu požadované díly a dam to na ponk a jdu generalkovat to co je potřeba.
A pokud se koupení dilu na opravu považuje dle mastnacka jako výměna dílu tak to zde budeme všichni dle jeho slov výměnari.
Pro mastnacka - jak pisu o GO motoru a převodovky tak to byl jak do sekačky tak motorky i osobního automobilu. :potlesk:
Nevšiml jsem si zde na fóru někoho kdo by si doma odléval klikove hřídele a písty aby nebyl považován za výměnare.

Bylo by dobré aby to Admin tady promazal a vyčistil.
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "

mastnacek

#3574 Nový příspěvek od mastnacek »

Honziku, uz fakt meles. O vymenach dilu vs opravovani jsme se kdysi s dykem a malotraktorem dohadovali u 4011, napriklad repas vodni pumpy vs koupit novou tureckou, indickou, polskou. Neboj se, me to uz taky prestava bavit se tady ptat.

DYK

#3575 Nový příspěvek od DYK »

Motor honda 190tky mají nejvyšší hodnoty výkonu i krouťáku, tak aby jsi se nerospekuloval k nespokojenosti s jiným motorem!!! To jen tak na okraj i když se tím mělo možná začít.

Proximák

#3576 Nový příspěvek od Proximák »

DYK má pravdu, XP-200 má nižší výkon a krotící moment než Honda GCV190. Taky podle mého pocitu, má Honda lépe odladěný regulátor otáček. Ale jinak si XP-200 nemůžu vynachválit a vzal bych ho znova. Ovšem, píši o pohonné jednotce malotraktoru Vari

ladiki

#3577 Nový příspěvek od ladiki »

škoda těch invektiv na všechny strany....mastnacku nedivím se, že už pár lidí na Tebe má elergii....Tvůj původní dotaz byl OK, ovšem každou debatu vždy dovedeš do absurdna...vedeš ji stylem "prudiče" a zároveň se rád něco dozvíš.....neškodilo by trochu pokory....a klidně si mysli svoje, jen to hned nepiš :-/ ;-)

mastnacek

#3578 Nový příspěvek od mastnacek »

ladiki: a to vis ze to napisu. Nevidim chybu na svoji strane a nejsem sam kdo ma s Dykem problem. Psal jsem to hodnekrat, jsem rad za kazdyho kdo se ozve s radou, ale ta rada nemusi bejt stylem jses kokot, jses kokot, neres, kup, nespravuj, nerepasuj. Myslim ze furt je vic lidi ktery maj problem s nim nez se mnou ( historicky ). Neplet si pokoru s nechat si srat na hlavu. To opravdu neni o pokore. Podivej se do vlakna o 25kach. Tam nic takovyho nenajdes a proc? Ne proto ze bych tam uz nepsal, ale protok ze tam nechodi par tech opravdovejch prudicu.

ladiki

#3579 Nový příspěvek od ladiki »

Aha!? Jasný...Už nic....

DYK

#3580 Nový příspěvek od DYK »

:smich:

mastnacek

#3581 Nový příspěvek od mastnacek »

Dyku no smesny to moc neni. na 25kach jsem se ptal snad jeste na vetsi hovadiny a hadej jaky byly reakce. Nic ve stylu Dyka. Takze vylucovaci metodou dojde soudnej clovek k zaveru... :roll:

DYK

#3582 Nový příspěvek od DYK »

Soudnej člověk, když mu z jakéhokoli důvodu odejde motor, nahradí ho stejným a pokud se chce opravdu něco dozvědět o kvalitě či vlastnostech jiného motoru, opravdu se ptá úplně jinak. Hlavně do toho hned úvodem neplete svoje ničím nepodložené spekulace. Když někdo napíše je to tak a tak a ty na to ale - já jsem četl jinde to a to, tak běž kurva tam, kde jsi to četl a pokud je ti to bližší, tak se s tím ztotožni a rozhodni. Já zde už mnohokrát psal, že neradím a nepopisuju, co jsem neměl v ruce a pokud ano, zmíním to. Moje rady tobě jsou házení perel sviním. Nedokážeš poznat jejich relevantnost. Takže zase a po několikáté, kup co tam bylo ať pak neskučíš stran výkonu a pod. Ten tvůj motor s poškozením jsem neviděl, ale je možné, že za 2800kč ho lze rozpohybovat, ale je to GCV a to mě nebere. Zachránit stojí za to motory GXV 160 (pro mě - podle mě ) ne GCV.
A jako úplný bonus - je třeba volit motor s válcovou hřídelí!!! Kužel na tu sekačku nejde!!

Deane7

#3583 Nový příspěvek od Deane7 »

Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

DYK

#3584 Nový příspěvek od DYK »

To video je tady proč?

Deane7

#3585 Nový příspěvek od Deane7 »

Ak Ti vadí tak ho vymaž. Mňa zaujalo to Vari na troch kolách.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“