Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Keď som mal tú Varinu bol ten rotavátor taký pozváraný, teraz som kúpil kôli motykám na Fortschritt na bazoši takýto, poskladaný s článkov. Ešte som taký nevidel. To je aký výrobca? Celý som ho rozobral a motyky som nahodil na Fortschritt. Tieto somariny (10 kusov) mi zostali. Samozrejme bez nožov, ani osku som nebral lebo som to bol vziať vlakom. Ešte tie poloosy na 480 cm mám kdesi dva kusy doma.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
Máš díly rotavátoru AKY českého výrobce. Zůstalo ti - náboj AKY a příruba nožů. Jestli jsi pořídil kopinaté 357 nebo úhlové nože 358 z toho už nepoznám. Jeden nový nůž pak stojí cca 50kč.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Šupa predáva tie nože po 4€ ak sa nemýlim, teda tie Tvoje sú za polovicu.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
Třeba Šupa prodává originál nože Vari, to "moje" je dnes označené jako druhovýroba, ale tehdy nic jiného nebylo. Je ale fakt, že dnešní originály jsou lepší nože. Tvrdší, odolnější a tím pádem i dražší.
Keď som sa po vojne oženil tak aj na Varinu bol poradovník a bola na tie pomery drahá, takže sa všetko kopírovalo a robilo v domácich podmienkach. Strojárske fabriky boli dobre vybavené takže nože som si pekne nastrihal, ofrézoval, poohýbal a dal zakaliť a popustiť. Rovnako kolesá - disky z fiatky a všetko ostatné aj s rapkacími spojkami sa vyrobilo vo fabrike.Škoda ,že vtedy neboli foťáky v mobiloch. Mal som dvojosáka za 250ky a trabantovej prevodovky, ten mi 120ku rotavátor často zakopal aj pol metra do zeme. Jedna, dve Variny boli v dedine a tak som len chodil a obkresloval tu záves na pluh, o chvílu zase závažia a rapkacie spojky. No a doma sa fušovalo a kopírovalo.
Deane7,přesně tohle jsem koupil v roce 1983 a dodnes s tím brácha dělá zahradu.Metrová souprava stála šest stovek.
Keď už je tu reč o rotavátoroch. Brúsite nože na rotavátor?
Ale korún československých?vitex píše:Deane7,přesně tohle jsem koupil v roce 1983 a dodnes s tím brácha dělá zahradu.Metrová souprava stála šest stovek.
Ano,jinou měnou se moc platit nedalo.
Ešte boli TK. Za tie sa dalo kúpiť kvalitné veci
Ak by niekto potreboval tie náboje a príruby AKY tak sa ozvite.
Tak to musím s kolegou souhlasit ze své vlastní zkušenosti.DYK píše:Pokud motor jede jak má, platí jediná zásada. NEMAKAT!!!!! Nic nevylepšíš!!
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
Máte někdo zkušenost s nákupem ze Slovenska do Čech? (ŠUPA)
Nějak nechápu, proč je v ČR stejný motor o 6500,-Kč dražší.
https://www.vari.cz/produkty/stavebnico ... 0/cp:1093/
https://eshop.supa.sk/?product__id=623
Nebo je v tom nějaký háček?
Do Libice to mám 15km a přemýšlím o objednání Vari na Slovensku
Nějak nechápu, proč je v ČR stejný motor o 6500,-Kč dražší.
https://www.vari.cz/produkty/stavebnico ... 0/cp:1093/
https://eshop.supa.sk/?product__id=623
Nebo je v tom nějaký háček?
Do Libice to mám 15km a přemýšlím o objednání Vari na Slovensku
Co na tom nechápeš? Až mu dojdou tyto motory z loňska, bude mít jinou cenu. Tys měl tu možnost loni - do konce roku 2018. Všechny motory XP200 určené ke slevě se v ČR vyprodaly.
XP-200 se v ČR prodávala za 11500,- Kč? Bez nutnosti odevzdat starý motor.
O tom nic nevím.
O tom nic nevím.