Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Vari System

#346 Nový příspěvek od DYK »

Rýhuje se na "zavřené" radličky a tím pádem vznikne - musí vzniknout, plocha mezi řádky. Mám originál nosič radliček a při agragaci v zadu jen změním polohu radliček v závěsu. Tím se vlastně "šteluje" hloubka záběru. Počkám, co napíše Rendos, protože já nemám potřebu nějakých úprav. Je ale fakt, že sázet jednoosákem sazečem a nebo radličkama je nebe a dudy. Já už radličky s nosičem používám jen v zadní agregaci a jen na nahrnování. Co jsem taky zjistil, používám ty klasické "plechové" radličky a ty musí být jedna jak druhá. To znamená i třeba poloha nohy, která drží dvěma šrouby a má v nich vůli by měla být na odou a v té vůli na stejném místě, jinak se mi to v řádcích "hádá" a má to snahu tahat do boku. Nehledě na to, že pak jedna radlička ještě bere a druhá už ne. Takže je postavím na taras vedle sebe zkouknu a "ladím jednu k druhé. Vypadám jak blb, ale vím, že to je k něčemu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

chobotek

#347 Nový příspěvek od chobotek »

A ten tvůj nosič je svařený rovně? To by byl první o kterém vím. Můj byl hnutý jen o kousek a dělalo to pěkný bordel. No nic, pár fotek...
Ten oranžový "rotavátor" měl sloužit k nahrnování. V zadním závěsu měla být radlička, která by zahrnovala nakypřenou půdu. Výsledek je ovšem nepoužitelný, stroj má malý tah a žádnou boční stabilitu.
Upravený disk z Trabanta a závaží s řehtačkou jsme použivali než došlo na koupi originál kol. Disky jsou teď na větším traktoru a půjdou zpátky jen co se někde objeví šípáky. A když už sem měřil ten závěs, ještě fotka vehementu co s ním vyoráváme brambory a čerpadla IRIS 70 s přírubou pro motor.
Přílohy
P1010648-800.jpg
P1010645-800.jpg
P1010644-800.jpg
P1010651-800.jpg
P1010646-800.jpg
P1010643-800.jpg
P1010642-800.jpg
P1010641-800.jpg
P1010640-800.jpg
P1010639-800.jpg
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

DYK

#348 Nový příspěvek od DYK »

Můj závěs vypadá trošku jinak, poctivěj? Nevím. Jo a ta trubka je průměr venkem 45 mm.
Přílohy
P1010484.JPG

chobotek

#349 Nový příspěvek od chobotek »

Ano, takto ten závěs vypadal, než se původní slabostěný jäkl vytrhl a ty vyztužovací trojúhelníky při roztržení zkroutily. Nahradil jsem ho silnostěným a ty výztuhy udělal jinak. Takto je to již osmou sezonu. Pokud vím, Vari teď prodává ten nosič s jäklem silnostěným.

zde

#350 Nový příspěvek od zde »

DYK píše:Můj závěs vypadá trošku jinak, poctivěj? Nevím. Jo a ta trubka je průměr venkem 45 mm.

prosim ta kolko su od seba tie jarkovace ??Dakujem

DYK

#351 Nový příspěvek od DYK »

Ahoj Zdeno, no jsou to stavitelné třmeny a já je mám na rozchod 610 mm. Prostě tak, že špička radličky "ukazuje" na střed pneu.

chobotek

#352 Nový příspěvek od chobotek »

Taky je mám seřízené na rozchod 610mm. Na 480mm snad zemáky nikdo nesadí.
Jinak tu si půjčím z inzerátu ještě jednu fotku toho nosiče s tenkostěným jäklem.
Přílohy
14709905.jpg

DYK

#353 Nový příspěvek od DYK »

Tobě se tento typ zdá chabrus? Řekl bych že díky vevařeným trojůhelníkům pevný dost, ne?

chobotek

#354 Nový příspěvek od chobotek »

Takto vypadal ten můj. To že se roztrhl se mi nezdálo, vím určitě, že jsem to vařil Triodynou K320 při plném vědomí :) Plech jsem neměl, tak jsou tam výztuhy z pasoviny. Ty jsou asi u silnostěného jäklu zbytečné, ale než bych se s tím počítal, vevařil sem je tam. Tehdy jsem neměl foťák, ale dopadlo to tak, že se to na jedné straně začalo párat a ve vteřině bylo hotovo.

DYK

#355 Nový příspěvek od DYK »

To teda valím voči. Jäkl má sílu materiálu 3mm a výztuhy jsou skoro do půlky vyložení na každou stranu. Svařený to mám kolmo na sebe a proorávám s tím každý rok několikrát. Bez sebemenšího problému. Tak sám nevím.

chobotek

#356 Nový příspěvek od chobotek »

Čert ví, třeba to byl jakýsi zmetek materiál. Jinak tu to mají za lepší cenu: http://shop.monsta.cz/nosic-hrobkovacic ... 28641.html

DYK

#357 Nový příspěvek od DYK »

No, za lepší cenu. Nezapomeň, že inzerát je i s radličkama, pak je cena nového přes 3 000 kč.

rendos

#358 Nový příspěvek od rendos »

DYK píše:Rýhuje se na "zavřené" radličky a tím pádem vznikne - musí vzniknout, plocha mezi řádky. Mám originál nosič radliček a při agragaci v zadu jen změním polohu radliček v závěsu. Tím se vlastně "šteluje" hloubka záběru. Počkám, co napíše Rendos, protože já nemám potřebu nějakých úprav. Je ale fakt, že sázet jednoosákem sazečem a nebo radličkama je nebe a dudy. Já už radličky s nosičem používám jen v zadní agregaci a jen na nahrnování. Co jsem taky zjistil, používám ty klasické "plechové" radličky a ty musí být jedna jak druhá. To znamená i třeba poloha nohy, která drží dvěma šrouby a má v nich vůli by měla být na odou a v té vůli na stejném místě, jinak se mi to v řádcích "hádá" a má to snahu tahat do boku. Nehledě na to, že pak jedna radlička ještě bere a druhá už ne. Takže je postavím na taras vedle sebe zkouknu a "ladím jednu k druhé. Vypadám jak blb, ale vím, že to je k něčemu.
O sazeči jsem také přemýšlel ale mám obavu že to omele klíčky,no ale stejně ho asi vyrobím,v zimě je nuda tak alespoň zabiju čas. Jinak zatím jsem nafotil ten nosič ale zatím bez těch nerezových radliček dělaných na zakázku,nemám je doma.
Ale ,jde to s nimi fakt skvěle,mají šířku asi 22 cm ,bohatě to stačí a nemají takový odpor .
Přílohy
2012-03-06 16.56.47.jpg
2012-03-06 16.55.27.jpg
2012-03-06 16.55.40.jpg

kenybz

#359 Nový příspěvek od kenybz »

díky za info hošani 8)
u nás rýhujů na erteple rotavátorem, který má za sebů jednu radličku a pak sa to sadí ručně a aj zahrnuje ručně ale je to kopa práce no a já to dělám sám takže si to chcu ulehčit a když je to vyzkůšané tak to mosí jít no né

DYK

#360 Nový příspěvek od DYK »

Doporučuju si prohlédnout stránky výrobce, je tam pár zajimavostí, tak ať případně jdete na veletrh připravení. ;-)

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“