Vari System
Moderátor: DYK
-
Re: Vari System
Tak mám další otázku ohledně převodovky T20, měl jsem na ní rotavátor a teď jsem chtěl nandat kola, když jsem ji kupoval tak jsem k tomu nedostal poloosy a tak jsem je koupil ale omylem na nejdelší verzi https://www.arapa.cz/cz-detail-90227399 ... anata.html a to je na šroub 700mm a já měl pouze 570mm šroub ale to jsem zjistitl až teď, tak jsem zakrátil poloosy dle info https://www.arapa.cz/cz-detail-90227398 ... anata.html na 122mm každou poloosu myšleno zástavbovou část a že to složím a zjistil jsem že šroub je delší a chybí mi na poloosách cca 4cm dohromady.
Je mi jasné že si to musím zpravit navařením zpět šestihranu, ale zajímalo by mě kde se stala chyba.
Je mi jasné že si to musím zpravit navařením zpět šestihranu, ale zajímalo by mě kde se stala chyba.
Nebudu řešit, kde se stala chyba. Jen mě není jasný, proč jsi nekoupil nový svorník na rozchod kol 610mm. Asi bych tím vyřešil vše. Měl bys svorníky k rotavátoru i k poloosám. Ten svorník stojí 117kč. Navařování - no o su zvědavej na souosost. Aby se ti to líbilo, když budou kola šmajdat. Nebude to jen tak.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
eugen: Můžu se zeptat k čemu ten úzký rozchod? Terra-Vari je u nás od roku 1985 a nikdy jsme to takhle neměli, podle slov dědy. Oni už to tak ve Vari nějaký čas nedělají a vědí proč
Kde je chyba s řezáním netuším, protože mám jen dlouhé poloosy, ale osobně pokud bych to musel zkracovat, tak bych si to rozměřil a spočítal raději sám. Ale DYK to napsal nejlíp, nový osový čep by to vyřešit nejlépe. Teď ti už jen přeji hodně štěstí při nastavování.
Kde je chyba s řezáním netuším, protože mám jen dlouhé poloosy, ale osobně pokud bych to musel zkracovat, tak bych si to rozměřil a spočítal raději sám. Ale DYK to napsal nejlíp, nový osový čep by to vyřešit nejlépe. Teď ti už jen přeji hodně štěstí při nastavování.
-
No, na rotavator mám svorník max delky, mám motor hinda a ten to utahne, originální motor měl rotavator s tím 570mm sroubem a měl co dělat. Na vlečku asi je nejlepší největší rozchod kol ale co orba, na to se pak chystám příští rok.
To že jsem to řezal bylo protože sem nechtěl čekat než dojde a proč utrácet když nevím k čemu jsou mě ty rozdily délky.
Ano vím že jsem si přidělal práci a budu muset na soustruh.
Jen mě štvou ty míry na internetu že jsou zřejmě špatně
To že jsem to řezal bylo protože sem nechtěl čekat než dojde a proč utrácet když nevím k čemu jsou mě ty rozdily délky.
Ano vím že jsem si přidělal práci a budu muset na soustruh.
Jen mě štvou ty míry na internetu že jsou zřejmě špatně
Vem si milimetrový papír a namaluj si to. Ani na orbu se to nehodí, pluh bude brát ZHRUBA na půl šíře záběru. Podle hloubky orby. Předpokládám ale, že budeš chtít orat alespoň těch 18cm hluboko
Svorník max délky nemáš Já používám od loňského roku kypřící ústrojí AKY-357 v šíři 110cm a tam je čep pokud se nepletu dlouhý 1211mm a i to Honda GCV 190 a XP-200 na převodovce T-20/SA utáhne, takže to tvoje musí utáhnout s prstem v nose. Asi jsi měl Jikov a podle tvého popisu už byl v značně opotřebovaném stavu. Takový záběr co máš je prd.
Na orbu je správný také ten široký rozchod 610mm, do brambor také. Proto se s DYKem divíme, proč jsi to takto upravoval.
Na orbu je správný také ten široký rozchod 610mm, do brambor také. Proto se s DYKem divíme, proč jsi to takto upravoval.
-
A druhá věc je že jsem odřezal cca 65mm od každé poloosy a to je 13cm což je rozdíl délky šroubu pokud bych koupil 700mm, tak mi stejně budou chybět ty 4cm tak mi to hlava nebere. Tak mám někde problém
U těch poloos uvádí původ EU takže ani nevíme jestli jsou to origo Vari a nebo druhovýroba. Dejme tomu že ty rozměry a i poloosy jsou správné. Co tam chceš dát za kola? Jestli to nejsou nějaká dělaná a nebo prooravací. Podle mých poznámek je osový čep pro šíří 610mm u tažné nápravy TN-01 dlouhý 682mm, pokud to mám poznamené správně. U verze 480mm mám poznamený čep délky 553mm.
-
Na rotavator mám cca těch 110cm jak píšeš a s tou hondou 190 nezastavíš, ale u tohoto jsem zkrátka, jsem schopen ty poloosy svarit a bud na pilce zarovnat a nebo soustruhem srovnat, max přijdu o 2mm na každé straně ale pořád mi chybí 4cm tak nevím kde je problém.
-
Kola jsou originál, klidně hodím foto, s rotavatorem to byl zavit cca 5mm vylezly pri do tahnuti na tom sroubu 580.
Když se navářely šestihrany kol DSK 316 dělalo se osazení aby to na sebe dobře sedlo stáhlo se to a zavařilo. Takže už při odřezávání se hledělo neuříznout moc, protože ty navařovací díly byly jako ND stejně dlouhý. Prostě měli svoji délku a bylo třeba se s tím nějak poprat tak, aby to vyšlo do původní míry.
-
ano prodávají 40mm délku toho šestihranu jako opravný díl.
No dnes jsem sundal kola a měřil.
na šroub 570mm je orig pro nápravu (já mám na Aky rotavátor 580mm ale to je jedno)
převodovka T20 má 10,5cm
kola 2x8cm 16cm
poloosy 2x12,2cm 24,4cm
celkem 50,9cm
Na podložkou hnací a matku mám i kdyby s 570 šroubem 6cm, trčí to dost mimo kolo a navíc není závit
na šroub 697mm
převodovka T20 má 10,5cm
kola 2x8cm 16cm
poloosy 2x19,1cm 38,2cm
celkem 64,7cm
stále bych to nedal do kupy.
Jde to vyřešit nějakým válečkem co bych vložil. Viděl jsem to na jednom videu u orby ale zajímá mě kde mám problém já. Nemá doma někdo z vás možnost oměřit kde je rozdíl délek?
Ano už jsem se na Vari webu dočetl že na orbu je rozchod kol 610, takže poloosy svařím zpět a objednám šroub ale stejně budu řešit tu délku, jedině mě napadlo koupit opravný kus(nebo silnostěnnou trubku), říznout ho na 2cm a holt udělat dva sváry na poloosách aby mě to netrčel z jedné strany šroub
No dnes jsem sundal kola a měřil.
na šroub 570mm je orig pro nápravu (já mám na Aky rotavátor 580mm ale to je jedno)
převodovka T20 má 10,5cm
kola 2x8cm 16cm
poloosy 2x12,2cm 24,4cm
celkem 50,9cm
Na podložkou hnací a matku mám i kdyby s 570 šroubem 6cm, trčí to dost mimo kolo a navíc není závit
na šroub 697mm
převodovka T20 má 10,5cm
kola 2x8cm 16cm
poloosy 2x19,1cm 38,2cm
celkem 64,7cm
stále bych to nedal do kupy.
Jde to vyřešit nějakým válečkem co bych vložil. Viděl jsem to na jednom videu u orby ale zajímá mě kde mám problém já. Nemá doma někdo z vás možnost oměřit kde je rozdíl délek?
Ano už jsem se na Vari webu dočetl že na orbu je rozchod kol 610, takže poloosy svařím zpět a objednám šroub ale stejně budu řešit tu délku, jedině mě napadlo koupit opravný kus(nebo silnostěnnou trubku), říznout ho na 2cm a holt udělat dva sváry na poloosách aby mě to netrčel z jedné strany šroub
Chlape, kdyby jsi se zeptal dřív než jsi to řezal, měl by jsi to bez práce. Teď jsem byl u pantatíka ve stodole oměřit poloosy na Terru. Měřil jsem to po tmě a smontované, rozdělávat se mi to fakt nechce. Je to měřené metrem, takže to nebude přesné. Delší poloosa pro rozchod 480mm má zástavbou délku cca 127mm, krátká pro rozchod 130mm má zástavbou délku cca 64mm. Dohromady tedy celkem 191mm. Takže ta tvá dlouhá poloosa pro rozchod 610mm byla v pořádku. Kola máš normální s volnoběžkami pneu 5,00-12? Jinak už fakt nevím kde by byla chyba.
-
Ty rozměry samo že to jenom tak někdo rozebírat nebude, max při výměně rotavátou za hnanou nápravu nebo naopak.
Ano rozměr poloos je správný podle toho co jsem koupil jak píšeš.
U Kol rozměr z hlavy nevím ale ve vnitř závaží a z venku je táhlo na volnoběžku. Takže asi klasika.
Ještě jestly by někdo nezměřil kolo a převodovku T20. Nebere mě to hlava co mi tam chybí
jinak přesně tyto kola mám
http://zahrada.hyperinzerce.cz/zahradni ... gallery-10
Ano rozměr poloos je správný podle toho co jsem koupil jak píšeš.
U Kol rozměr z hlavy nevím ale ve vnitř závaží a z venku je táhlo na volnoběžku. Takže asi klasika.
Ještě jestly by někdo nezměřil kolo a převodovku T20. Nebere mě to hlava co mi tam chybí
jinak přesně tyto kola mám
http://zahrada.hyperinzerce.cz/zahradni ... gallery-10