Jakou jednoosou frezu vybrat?

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Jakou jednoosou frezu vybrat?

#331 Nový příspěvek od DYK »

serpenton píše:Barush, už jsem to tu jedno psal ale raději to připomenu. Zajeď si do Davaz technik v Přerově. Ze zlína je to ani ne půl hoďky cesty. Je to prodejce ale i servis zahradní techniky. Mají Agzat i Vari. Když tam pojedeš v toto období, tak budou mít i možná čas si povídat.
Mají přímo na prodejně vystavené různé traktory ( nebo alespoň mívali už jsem tam půl roku nebyl) tak si k tomu můžeš stoupnout.
Nebo římo ve Zlíně máte několik prodejců Vari, tak se stav i tam a uvidíš co je větší, menší, hezčí :)
Každý značkový prodejce má možnost a měl by po domluvě provést předvedení stroje s převáděcím strojem a s předem vyspecifikovaných předváděcím nářadím. Co nebude mít on sám, přiveze mu potřebné předváděcí kusy výrobce pravidelným závozem. Je ale z pochopitelných důvodů toto domlouvat s jistým předstihem a ne z týdne na týden. Komu to nestačí ode mne ať svůj požadavek s doporučením prodejce napíše do "knihy návštěv" v sekci "zeptejte se na stránkách výrobce.http://www.vari.cz/zeptejte-se.html Upozorňuji také, že je letos na jaře TechAgro, kde bude kumulován všechen převáděcí inventář a až pak bude uvolněn "do akcí". Jen tak mimochodem, zajímalo by mě, který jiný výrobce by se dnes takto byť nezávazně angažoval. Doporučuji však sledovat akce výrobce, kde pořádají třeba Camp sázení a "pěstování" brambor, nebo sečení vysoké trávy a mulčování apod., kde se nerodí nějaké dezinformační šumy.
PS: Předvedení stroje nezavazuje klienta vůbec k ničemu. Nemá povinnost si stroj automaticky zakoupit.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

malotraktor

#332 Nový příspěvek od malotraktor »

sekalsemmalo píše:vylet do NDR???
Ne tam bych to měl daleko. Díly na Simsona nejsou žádný problém. To má každý stodůlkový servis. Nevím proč to vůbec komentuju, vždyť já jsem vlastně snad ještě žádné díly nepotřeboval. Možná nějaké gufero a toje normalizované.
Nevěř všemu co si myslíš

malotraktor

#333 Nový příspěvek od malotraktor »

DYK píše:
serpenton píše:Barush, už jsem to tu jedno psal ale raději to připomenu. Zajeď si do Davaz technik v Přerově. Ze zlína je to ani ne půl hoďky cesty. Je to prodejce ale i servis zahradní techniky. Mají Agzat i Vari. Když tam pojedeš v toto období, tak budou mít i možná čas si povídat.
Mají přímo na prodejně vystavené různé traktory ( nebo alespoň mívali už jsem tam půl roku nebyl) tak si k tomu můžeš stoupnout.
Nebo římo ve Zlíně máte několik prodejců Vari, tak se stav i tam a uvidíš co je větší, menší, hezčí :)
Každý značkový prodejce má možnost a měl by po domluvě provést předvedení stroje s převáděcím strojem a s předem vyspecifikovaných předváděcím nářadím. Co nebude mít on sám, přiveze mu potřebné předváděcí kusy výrobce pravidelným závozem. Je ale z pochopitelných důvodů toto domlouvat s jistým předstihem a ne z týdne na týden. Komu to nestačí ode mne ať svůj požadavek s doporučením prodejce napíše do "knihy návštěv" v sekci "zeptejte se na stránkách výrobce.http://www.vari.cz/zeptejte-se.html Upozorňuji také, že je letos na jaře TechAgro, kde bude kumulován všechen převáděcí inventář a až pak bude uvolněn "do akcí". Jen tak mimochodem, zajímalo by mě, který jiný výrobce by se dnes takto byť nezávazně angažoval. Doporučuji však sledovat akce výrobce, kde pořádají třeba Camp sázení a "pěstování" brambor, nebo sečení vysoké trávy a mulčování apod., kde se nerodí nějaké dezinformační šumy.
PS: Předvedení stroje nezavazuje klienta vůbec k ničemu. Nemá povinnost si stroj automaticky zakoupit.
Já už se asi nikdy nedostanu do té většiny lidí, kterým nezáleží na tom kolik co stojí. K Fortschrittovi mám lištovou sekačku, pluh, brány, vyorávač brambor, rotavátor, oborávací radličky, radlici na sníh, sněhovou frézu s pomocným podvozkem, čerpadlo na vodu a originální bržděný vozík. Všechno dohromady mě nestálo víc jak nějakých 12000 korun českých. Práci to zastane podobně jako nové Vari. Hoďte někdo kalkulaci za kolik mi tuhle sestavu nabídnou u Vari. Kolik brambor budu muset prodat abych byl šul nul.
Nevěř všemu co si myslíš

Barush

#334 Nový příspěvek od Barush »

sekalsemmalo píše:no,co si vyberes,zajet do prerova,nebo zajit s kocarkem do zlina???
No zapomels ze jsem ten alternativec kocarek nepouzivame laka me ten Prerov ale nejdriv asi Zlin. :)

malotraktor

#335 Nový příspěvek od malotraktor »

Baruš, uspořádej sraz strojů Vari Agzat atd. a vymysli takový termín a disciplíny aby Ti přitom ten pozemek zorali a připravili pro pěstování :pohar:
Nevěř všemu co si myslíš

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#336 Nový příspěvek od serpenton »

Barush - stíháš vůbec číst co všechno se tu píše ? Nějak to tu frčí ...

Ještě mě napadlo, že bych chtěl být u toho až přijde Barush k nějakému prodejci a zeptá se na Vari ... :)
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

Barush

#337 Nový příspěvek od Barush »

No prave stiham tak narychlo precist uz hur odpovidat,jeste uspat druhe ditko...ja to vsechno dozenu ;-)

ZI

#338 Nový příspěvek od ZI »

malotraktor píše: Já už se asi nikdy nedostanu do té většiny lidí, kterým nezáleží na tom kolik co stojí. K Fortschrittovi mám lištovou sekačku, pluh, brány, vyorávač brambor, rotavátor, oborávací radličky, radlici na sníh, sněhovou frézu s pomocným podvozkem, čerpadlo na vodu a originální bržděný vozík. Všechno dohromady mě nestálo víc jak nějakých 12000 korun českých. Práci to zastane podobně jako nové Vari. Hoďte někdo kalkulaci za kolik mi tuhle sestavu nabídnou u Vari. Kolik brambor budu muset prodat abych byl šul nul.
Přesně tak, když za 1-3roky rozhodne, že se nechce dřít za jednoosákem, tak to může fortschritta strčit do kůlny (jako zálohu) a třeba s tím jen v zimě vyhrnovat sníh a v létě posekat a peníze v tom budou téměř nulový. Opravář na simsony je snad v každým městě (větší vesnici).
Mám ho cca 8let a v opravě byl minulý rok, kdy víceméně kvůli mé blbosti mi začal hořet a než jsem ho uhasil, tak odešla elektroinstalace. A myslím, že jediný, co občas někomu odejde je to nejmenší kolečko v převodovce (u kol) a semtam možná volnoběžka u kol. Z hlediska ND nejméně finančně náročný stroj. A základní příslušenství je snad neustále v nabídce v nějakém inzerátu.

Na druhou stranu jestli je nejvhodnější pro začínající zahrádkářku opravdu netuším. Možná ano (49%) nebo ne (51%)?

Na to navazuje otázka, jejíž odpověď jsem možná přehlédl: jak schopný pomocník bude Barushin partner? ajťák nebo kutil?

Barush

#339 Nový příspěvek od Barush »

malotraktor píše:Baruš, uspořádej sraz strojů Vari Agzat atd. a vymysli takový termín a disciplíny aby Ti přitom ten pozemek zorali a připravili pro pěstování :pohar:
Jestli by nekdo prijel..no klidne bych mohla zajistit obcerstveni a nake ceny ale organizacne nevim jestli bych to zvladla

DYK

#340 Nový příspěvek od DYK »

malotraktor píše:Baruš, uspořádej sraz strojů Vari Agzat atd. a vymysli takový termín a disciplíny aby Ti přitom ten pozemek zorali a připravili pro pěstování :pohar:
Dovol, abych ti připomenul co ta ženská je za klienta. Nebo spíše co není. Není fanda strojů, jen je chce používat dosažení jiných svých cílů, prostě není kovozemědělec. Je to velice podobné jako kdyby švadlena napsala, že tě nechápe když vyhazuješ peníze za kvádro nebo jinou součást oblečení.
A orba? Tu snad zavrhla před patnácti stranama.

Barush

#341 Nový příspěvek od Barush »

Serperton:Myslis ze na me ti prodejci budou divne koukat?
Jinak zas tedy zvazuji i firtshichta

DYK

#342 Nový příspěvek od DYK »

Všichni sem píšete to svoje já nechápu to, já nechápu ono a já jsem sehnal a já jsem.... a já a já.... Jenže tady to není o já!!!

sekalsemmalo

#343 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

nojo,ty indianko.....urcite lisujes detem hlavicku prkynkem.tak a ted tazna prevodovka,hodim motor,taham karu,pluh,dve hrobkovaci radlice za kolama,pripadne lehky brany,doma delany orebny kola uz ani nesundavam.dal v koute stoji bubnovka bdr550,hodim motor,jezdim.dal tam stoji mala prevodovka s pasovym obracakem,prijedu,preklapnu motor ,jezdim.a sakra,projet brambory,prevodovka k rotavatoru uz nachystana,preklapnu motor a jezdim.nic moc nemontuju.jasne,investice 12 tis. to si mi teda vytrel zrak malotraktore.to je parada.....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

malotraktor

#344 Nový příspěvek od malotraktor »

DYK píše:Všichni sem píšete to svoje já nechápu to, já nechápu ono a já jsem sehnal a já jsem.... a já a já.... Jenže tady to není o já!!!
Špatně jsi mě pochopil. Psal jsem to v tom smyslu, že jsem lůza která by nikdy na nový pěkný stroj neměla. Kdybych si mohl vybrat neřešil bych ani tak značku, ale třeba to aby to mělo diferák a třeba taky rozdělené brzdy a jiné vychytávky. Vtom šuntu který tady omíláme pořád dokola podle mě může rozhodovat jedině cena. Trochumě pobavil ten obrázek Agzatu a ten komentář u toho o špičkovém Slovenském strojírenském výrobku. Na to že byl silvestr tak to bylo vtipné.
Naposledy upravil(a) malotraktor dne stř led 01, 2014 8:59 pm, celkem upraveno 1 x.
Nevěř všemu co si myslíš

Barush

#345 Nový příspěvek od Barush »

Tak kamaradka ma doma teru takze si to k ni pojedu zjara vyzkouset... 8)

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“