Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
pavel72

Re: Vari System

#3241 Nový příspěvek od pavel72 »

A to mě zajímá. Myslel jsem, že kola z T20 na převodovce 317 nepoužiju - ani jsem to tedy nezkoušel a přitom mám oboje. Na T20 kolech nemám vnější závaží, na kolech k 317 ano. Budou pasovat i ta vnější závaží z 317 kol na kola k T20?
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“

DYK

#3242 Nový příspěvek od DYK »

O kola nejde, jde o POLOOSY!!!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

pavel72

#3243 Nový příspěvek od pavel72 »

Poloosy vím, ale nějak podvědomě jsem předpokládal, že ani kola...

OK. Díky
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“

DYK

#3244 Nový příspěvek od DYK »

A co s kolama? Je tam stejnej šestihran, vše pasuje. A jestli závaží? Máš to doma obojí, tak na to mrkni, ne?

pavel72

#3245 Nový příspěvek od pavel72 »

No mrknu :-), ale teď potmě tam nepoletím a mrknutím nepoznám nějaký detail. Mohl bych usoudit, že to pasuje a delším užíváním to zk....m.
Ale asi to tak bude, našel jsem https://www.zahradales.cz/product/prevo ... -tn04/1557
a podle toho, když náboj je stejný, tak kola taky. To je dobrý. Opravdu jsem měl někde v mozku zasunuto, že jsou i kola jiná.

Proximák

#3246 Nový příspěvek od Proximák »

Kola ze staré Terry, označení tažné nápravy TN-5.12.1 pasují na DSK-317 naprosto bez problémů, jak psal DYK, jsou nutné mít správné poloosy. Že by něco odcházelo a trpělo si nemyslím, používali jsme takovou sestavu cca 20let naprosto bez problémů. Venkovní závaží z TN-01(Vari) na ty staré ráfky nepasuje. Dost lidí si mylně myslí, že stačí do nálitků na starých ráfcích dodělat závity, ale je tam jiná rozteč a ta venkovní závaží nesedí ani svým tvarem. Později, když už se T-20 vyráběli s DSK-317 souběžně, se začali k oběma převodovkám dávat stejné ráfky, jen se kola různě osazovala závažími. Tam už šla závaží dodatečně namontovat bez problémů.

Jozka

#3247 Nový příspěvek od Jozka »

Díky za názory. Prošel jsem i Terra téma a zjistil rozdíly mezi T20 a DSK317. V první řadě vyřeším jenom ten motor. Teď to potřebuji jenom pro vozíček. Do budoucna pak vyměním i starou převodovku za DSK317.

bigj66

#3248 Nový příspěvek od bigj66 »

Z T20 se dá postavit výborný rotavátor 8)

mraveneček

#3249 Nový příspěvek od mraveneček »

Jestli do budoucna plánuješ i rotavátor, tak si T20 nech. Hodí se třeba i na proorávání v jednom řádku brambor, když už jsou velké stromky. Ono sundávat kola z Dsk 317 na nějakou malou nudlu k rotavátorování dost zabere. Ony ty kola i se závažíma nejsou lehká. :(
Já to doma nachystám a na políčku přehodím jenom motor. Až mě to omrzí přehodím motor a jedu domů. :)
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

pavel72

#3250 Nový příspěvek od pavel72 »

To řeším taky. Mám T20 a rozdělanou 317. Původně jsem počítal, že T20 pak prodám, ale právě přehazování kola/rotavátor je pro mě strašná pakárna, tak si možná T20 nechám s natrvalo nasazeným rotavátorem a neprodám ji. I když na druhé straně, rotavátoruju zatím jen jednou ročně (teď si uvědomuju, že mám i proorávací kola, tak bych to využil i vícekrát).

kenybz

#3251 Nový příspěvek od kenybz »

taky proorávám a rotuju s té dvacítkou a proorávám s upravenýma hvězdicema z rotavátoru takže to kypří a zrovna proorává

DYK

#3252 Nový příspěvek od DYK »

Když jsem nabízel převodovku k výměně, nikdo nechtěl.

Proximák

#3253 Nový příspěvek od Proximák »

Fotka je primárně pro mravenečka, ale i pro ostatní koho to zajímá. Včera jsem vyměnil BZN-001, které je pro T-20, s námi dovrtanýma dírama pro DSK-317 za originál pro DSK-317. Ten origo DSK-317, který je o kousek delší, nese označení BZN-002. Musím dát za pravdu DYKovi, který mi to už kdysi na jiným fóru psal, že ten pro DSK-317 je o kousek delší, měl pravdu :friends:
Obrázek

boyten
Kontaktovat uživatele:

#3254 Nový příspěvek od boyten »

boyten píše:
bigj66 píše:
boyten píše:zdravím všechny, chci se zeptat jestli má někdo zkučenost s náhradou karburátoru na 2takt s tímhle Karburátor BING -PA50,TERRA-náhrada 501780.5
odkaz
http://www.motomax.cz/Karburator-BING-P ... 1?cid=9701
Jak jste spokojený jestli jste ho koupil vypadá jako originál pro Gutbrod/Terru
jojo koupil - karburátor, rozdvojku na hadičku a ventil (na karburátoru není možnost zastavení benzínu) celkem 660,- Kč. ALE ještě nebyl čas namontovat :pistol:
Tak dneska jsem se dostal k montáži toho karbecu. Montáž jednoduchá vše pasuje, JENOM se musí vyřadit ten mechanismus co automaticky reguluje přísun paliva přes ten ventilátor na ojnici. Takže originál je tak, že páčkou plynu vlastně jenom regulujete rozsah dodávky paliva dle potřeby a automatický systém se snaží v rámci toho nastaveného rozsahu s otvíráním klapky. No kdo to má tak ví jak to funguje :-D a na tom novém se páčkou plynu přímo ovládá klapka, takže kolik dám "plynu" tak to jede :-D jinak po roce (naposledy Terra orala vloni napodzim u kámoše) a výměně karburátoru na druhé zatažení nastartovala ..... jezdil jsem s tím jen tak po zahradě aby se to zahřálo, to přímé ovládání plynu je potřeba si trochu zvyknout a jinak je to v pohodě. je tam jeden šroubek na seštelování volnoběhu toť vsjo a jinak se musí předělat přívod paliva, karbec nemá ventil, takže extra ventil...... Sytič to má obráceně než na origo (1984 :-D) takže vodorovně páčka bez sytiče, dolů je sytič, ale líbí se mi, že zapnout jde těžko a vypnout se stačí zlehka dotknout a sytič vyskočí jakoby tam bylo někde nějaké pérko, ale nikde nic není vidět :-D
Zítra až bude vychladlá udělám nějaké video studeného startu a foto .......
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

boyten
Kontaktovat uživatele:

#3255 Nový příspěvek od boyten »

tak slíbené video zde: https://youtu.be/OJmOBydaJYc
Jenom pro úplnost: motor je z roku 1985, byly vyměněny kleče před cca 8 lety a teď ten karbec, jinak původní stav. nájezd roční je okolo +- 50 motohodin:-D
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“