VARIna 1988
Moderátor: DYK
Re: VARIna 1988
Zdar,
tak si prezerám web stránky ponúkajúce rotačnú plečku RP-T2 a som milo prekvapený že cena sa konečne v niektorých obchodoch pohla smerom dole. Z 319€ na 284€. To už je prijateľnejšia cena kedže repasovaná stará plečka na bazoši sa pohybuje okolo 200€. Asi bude mať Varik nového kamaráta RP-T2
tak si prezerám web stránky ponúkajúce rotačnú plečku RP-T2 a som milo prekvapený že cena sa konečne v niektorých obchodoch pohla smerom dole. Z 319€ na 284€. To už je prijateľnejšia cena kedže repasovaná stará plečka na bazoši sa pohybuje okolo 200€. Asi bude mať Varik nového kamaráta RP-T2
Pomocníci v záhrade by VARI: Jikov 1427 + T-20 + BSU-022 + AZS349 + RP-T2/S
DSK-317 mám taky dvoutaktní tak vím co a jak, zbytek mám na čtyřtakt BDRku, DSK-316.1PSVN a na rotavátor mám teď T-20/SA a to je jiný kafé dvoutakt už řadu let nemáme tak to nemůžu kombinovat jako ty. Novou plečku si všichni chválí ve spojení se čtyřtaktem a se starou je to špaténka tak to musí být těmi boží jinak nevím, budu je muset koupit a pak poreferujikenybz píše:no oni to sjednotily a hotovo rozdíl je prostě patrný já mám všechno příslušenství pro 2t motory a používám i 4t motory...Proximák píše:kenybz: Co jsem zkoumal tak převodový poměr je u nový plečky stejný jako u starý, šnekový kola jsou záměnný. Akorát nová skříň má lepší utěsnění a díru na 12mm osový čep. To vše je ale plně záměnný takže i do té mé plečky to můžu klidně dát. Jediný rozdíl je krytování, kolečko, brzdící radlička a podle mě nejvíc podstatný a to jsou ty nože. Jinak si nedovedu představit že s novou plečkou a čtyřtaktem jsou všichni spokojeni a se starou to není ono když se na ni dá čtyřtakt
například při sázení brambor plně zatížená tažná náprava jede na 1 stupeň s 4t motorem pěkně pomaličku a máš čas korigovat směr hlavně při hrobkování a rýhování brambor když tam dáš 2 t motor tak to letí jak ďas a zase opačně tam kde jsou lepší větší otáčky tak nasadím 2 t motor hlavně teda ta plečka tam je to poznat hodně i bubnovka původně na 2t jede na 4t obstojně to samé lištová sekačka
no a jestli nový tvar nožů řeší rozdílné otáčky respektive to funguje díky nožům dobře u obou motorů to namám možnost porovnat
duro91: Tak si dej hlavně pozor aby k plečce bylo vše jak má být, všechny kryty a nože. Nová plečka má výhodu v tom že se čtyřtaktem jde pěkně takže pokud budeš upgradovat máš to bez problémů a dá se na ní bez problémů namontovat set provzdušňovače
Proximák:
tak to si materaz trocha zneistil nová RP-T2 funguje "na prd" s 2T Jikovom ? Tak ja dúfam že výrobca nezmenil prevodový pomer v novej prevodovke tej plečky. Ten prevzdušňovač sa mi teda páči, a aj by sa zišiel, pod jabloňami sami sústavne robí mach.
tak to si materaz trocha zneistil nová RP-T2 funguje "na prd" s 2T Jikovom ? Tak ja dúfam že výrobca nezmenil prevodový pomer v novej prevodovke tej plečky. Ten prevzdušňovač sa mi teda páči, a aj by sa zišiel, pod jabloňami sami sústavne robí mach.
Se čtyřtaktem funguje dobře a tak bude i s Jikovem, problém jsou spíš otáčky nižší než vyšší na Jikovu si je můžeš regulovat tím omezovačem nebo jak se to jmenuje, čísla 1, 2, 3. Na jedničku to má otáčky podobné čtyřtaktu, ale to si vyzkoušíš a uvidíš co ti bude vyhovovat Toho bych se nebál, převod je pořád stejný. A ten provzdušňovač dáš bez úprav právě jen k nové plečce
Zdar chlapi,
písal som mail svojmu miestnému predajcovi a servismanovi VARI systému, a podal mi informáciu že dnešná plečka RP-T2/S je primárne určená pre 4T motory ale ak sa rozhodnem ju zakúpiť a mám motorovú jednotku Jikov tak úpravu prevodového ustrojenstva (zrejme prevodový pomer) robí bezplatne. cena je ale pevných 319€. Takže plečka za 284€ by ma zrejme vyšla na rovnako ked by som zistil, že je nutná ešte uprava minimálne za 30€ možno viac . Písal som do predajne kde majú plečku za 284€ ako to vlastne je.... keď sa dozviem, dám vedieť.
písal som mail svojmu miestnému predajcovi a servismanovi VARI systému, a podal mi informáciu že dnešná plečka RP-T2/S je primárne určená pre 4T motory ale ak sa rozhodnem ju zakúpiť a mám motorovú jednotku Jikov tak úpravu prevodového ustrojenstva (zrejme prevodový pomer) robí bezplatne. cena je ale pevných 319€. Takže plečka za 284€ by ma zrejme vyšla na rovnako ked by som zistil, že je nutná ešte uprava minimálne za 30€ možno viac . Písal som do predajne kde majú plečku za 284€ ako to vlastne je.... keď sa dozviem, dám vedieť.
Převodovky od Vari určené pro čtyřtakt mají většinou právě označení S. Dnes už se s dvoutaktem moc nepočítá. O úpravě převodů dost pochybuju, spíš ti jen vymění upínací nýtky které jsou pro čtyřtakt za kolíky pro dvoutakt. Schválně se ho zeptej v čem úprava spočívá. Protože za ty kolíky určitě nedáš 30Euro. Taky jsem je na své plečce měnil akorát naopak, z dvoutaktu na čtyřtakt.
Mrkni sem, je tam vysvětlen rozdíl v uchycení pohonných jednotek
http://www.vari.cz/rady-a-navody/faq/lz ... h/art:240/
Mrkni sem, je tam vysvětlen rozdíl v uchycení pohonných jednotek
http://www.vari.cz/rady-a-navody/faq/lz ... h/art:240/
Ale u plečky to S značí jen že má upínače pro čtyřtakt. Já mám plečku z roku 1985 označení T-2 jak jsem zde již psal a je to předchůdkyně té dnešní RP-T2/S. Ta moje je určena pro dvoutakt a má převodový poměr cca1:14,5. Ta dnešní má stejný převodový poměr, tedy také 1:14,5. Takže upravit převody nepotřebuješ, u téhle převodovky není žádná kompenzace nižších otáček čtyřtaktu. Takže žádná přestavba převodů, jen ti přehodí upínače a to zmákneš klidně sám Snad jsem to podal nějak srozumitelně
Proximák:
tak to je skvelá správa, ak je to len vo výmene upínacích elementov tak už chápem prečo to predajca ponúka ako bezplatný úkon.
Tie upínacie nýtky / kolíčky sa z príruby prevodovej skrine plečky len nejako vyklepnú von a vymenia za iné určené pre dvojtakt ? Nechcel by som si budúcu novú plečku nejak poškodiť tak sa radšej spýtam
tak to je skvelá správa, ak je to len vo výmene upínacích elementov tak už chápem prečo to predajca ponúka ako bezplatný úkon.
Tie upínacie nýtky / kolíčky sa z príruby prevodovej skrine plečky len nejako vyklepnú von a vymenia za iné určené pre dvojtakt ? Nechcel by som si budúcu novú plečku nejak poškodiť tak sa radšej spýtam
Ty dvoutaktní jsou jen naklepávací ale ty čtyřtaktní, ty jsou tam roznýtované. Musíš je opatrně odbrousit a zbytek vyklepnout ale podle toho co tu dáváš za fotky jsi zručný a tohle ti problém dělat nebude
Jen opatrně s tím klepáním oběma směry, ať to ouško neupadne. Pár lidí si to už při předělávání urazilo.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ďakujem chlapi za rady. Dostal som odpoveď od Vari a žiadná konštrukčná zmena v prevodovke tam nieje. Jediná zmena je len v tých nýtoch a kolíčkoch pre upevnenie motoru, nebolo ale spomenuté že je nutné to vymeniť, tak dúfam že ked plečka dorazí tak nebude problém hned nahodiť motor Jikov a zacvaknúť spony uchytenia.
Jsem rád, že máš informaci, kterou snad nikdo nezpochybní. Kdybych to napsal já, zase bych byl za debila.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Tak, objednal som si plečku VARI RP-T2/S za 284€ už sa na ňu teším až ju zapriahnem do práce.
Predal som môj bývalý kultivátor, odcestoval až na stredné Slovensko, tak verím že bude novému majiteľovi robiť len radosť.
Varik to asi vycítil že teraz bude na všetkú prácu len sám a tak trochu začal štrajkovať štartér, zasekáva sa jazýček štartéru v tej myske ktorá zakrýva samotný jazýček a plstový bubon štartéru. Jeden štart v pohode a další už len ťahám za špagát a jazýček sa nechce vysunúť a zabrať do rohatky. Segerovka ktorá drží štartér po kope pri štarte vyskočila, takže to bola včera zborka, rozborka, zborka, rozborka. Ten štartér bude chcieť pár nových dielov. Ešte že sa dá Varik štartovať namotaním špagátu na rohatku štartéru.
Predal som môj bývalý kultivátor, odcestoval až na stredné Slovensko, tak verím že bude novému majiteľovi robiť len radosť.
Varik to asi vycítil že teraz bude na všetkú prácu len sám a tak trochu začal štrajkovať štartér, zasekáva sa jazýček štartéru v tej myske ktorá zakrýva samotný jazýček a plstový bubon štartéru. Jeden štart v pohode a další už len ťahám za špagát a jazýček sa nechce vysunúť a zabrať do rohatky. Segerovka ktorá drží štartér po kope pri štarte vyskočila, takže to bola včera zborka, rozborka, zborka, rozborka. Ten štartér bude chcieť pár nových dielov. Ešte že sa dá Varik štartovať namotaním špagátu na rohatku štartéru.
Tak asi dôjde na dalšiu úpravu Varika. Kedže otec je už postarší pán, nemá niekedy toľko sily na rázne trhnutie špagátom štartéru aby Varina naskočila, podariť sa to podarí pretože motor mi štartuje ukážkovo (3x klop na drevo) ale proste ten štartér dostáva zabrať.
Takže mám v pláne upgrade na verziu "DV". Čo som sa dočítal aj tu z fóra, tak mi na to bude treba nová hlava, mechanický deko ventil, tesnenie pod hlavu a zrejme aj inú sviečku s dlhším závitom. Neviem ale, či vyžaduje úpravu aj chladiací plech motoru kedže momentálne je v ňom ak sa dobre pamätám len otvor postačujúci pre sviečku.
Díky za prípadné info.
Ďuro
Takže mám v pláne upgrade na verziu "DV". Čo som sa dočítal aj tu z fóra, tak mi na to bude treba nová hlava, mechanický deko ventil, tesnenie pod hlavu a zrejme aj inú sviečku s dlhším závitom. Neviem ale, či vyžaduje úpravu aj chladiací plech motoru kedže momentálne je v ňom ak sa dobre pamätám len otvor postačujúci pre sviečku.
Díky za prípadné info.
Ďuro
Tak plečka mi dorazila domov, plný očakávania som krabicu rozbalil a začal skúmať a pomaly som prichýdzal na pár drobností ktoré ma zneistili čo je toto za výrobok...posúďte sami
jeden zaisťovací "L" kolík v balení je v ohybe prasknutý...
Pod prírubou kotúča spojky je v odliatku prevodovky nejaká materiálová vada, dokonca je to ešte aj zle zafuknuté farbou
Upevňovacia skrutka ktorá by mala byť zabalená v lisovanom igelite už bola niekým otvorená,
Styčná plocha kde je kotúč spojky je nejaký výstupok, ked som si predstavil ako na toto dosadne motor Jikov.... no neviem či to dosadnutie motoru povolí .....
inak je balenie kompletné nič nechýba, nenesie známky používania, aj krabica nebola dva krát prelepovaná.
Takže som z trochu rozčarovaný, určite napíšem aj na centrálu VARI.
jeden zaisťovací "L" kolík v balení je v ohybe prasknutý...
Pod prírubou kotúča spojky je v odliatku prevodovky nejaká materiálová vada, dokonca je to ešte aj zle zafuknuté farbou
Upevňovacia skrutka ktorá by mala byť zabalená v lisovanom igelite už bola niekým otvorená,
Styčná plocha kde je kotúč spojky je nejaký výstupok, ked som si predstavil ako na toto dosadne motor Jikov.... no neviem či to dosadnutie motoru povolí .....
inak je balenie kompletné nič nechýba, nenesie známky používania, aj krabica nebola dva krát prelepovaná.
Takže som z trochu rozčarovaný, určite napíšem aj na centrálu VARI.