AGZAT HONDA 190 GSV - vyber oleja

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: AGZAT HONDA 190 GSV - vyber oleja

#31 Nový příspěvek od DYK »

SAE 30 je jednorozsahový olej povětšinou vhodný jen do motorů travních sekaček, protože je od tuším + 5°C. Nevhodný pro celoroční provoz motoru. Honda ale nikdy tento olej do svých motorů nedoporučovala si myslím. To byla záležitost starších B&S v sekačkách.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Rasty

#32 Nový příspěvek od Rasty »

Ja požívam Castrol 4T 10W-30 (API-SH,SJ)od novoty tak ako my bolo doporučene predajcom aj v prírucke sa tak píše! Ale dnes som sa u nás v kráme nechal ukecať,že Castrol 4T SAE 30 (API SF) je to isté,lebo iný nemal a mne sa nechcelo kvôli oleju trepať do mesta.No a teraz mám dilemu či ho použiť,lebo klasifikacia API nesedí? Pokial by išlo iba o teplotne rozhranie použitia od cca + 5°C ako píšeš Dyku kašlem na to,v zime ho aj tak nepožívam.Ale ak by mal nesprávne mazať a poškodil by motor vytrahal by som si všetky vlasy na hlave.... :-/
"Boh dal ľudom rozum a strojom robotu"

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od Atlan »

Ked vyrobca pise H az J tak to tam lej a nespekuluj.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

modráček

#34 Nový příspěvek od modráček »

modráček píše:Po naklonění dopředu,teče palivo i mě.Musím to ale hodně naklonit až držák malého závaží je na zemi.Jako problém jsem to nezařadil .Pokud Vari vyvezu z garáže a ihned zapojím do přívěsu,tak ho nenatočím.Buď musím vymontovat svíčku a stříknout tam pár kapek benzinu a nebo právě vypojit od přívěsu a nahnout dopředu až teče benzin.Pak zpátky zapojím a na sytič motor na potřetí chytne.Je to po delším stání (2-3 týdny)
Tady k tomu naklánění co popisuju nahoře,bych jen poznamenal ,že NEPRACOVAL SYTIČ už jsem to opravil 8)
K tomu oleji co chce použít Rasty API je opravdu nízké u toho Castrol SAE 30 (SF)No ale pak je G H a Honda začíná SH-SJ tak asi by se to krátkodobě nechalo .Nemám to rád Chodím do Hondy kupuju SAE10w30 a Honda stabilizátor do benzinu. Zajímavé je že v návodu Vari Globál je doporučován olej SAE 15W-40 API SF/ SG Motor GSV 190(PJGCV190)

DYK

#35 Nový příspěvek od DYK »

Já mám navíc na značku Castrol averzi, zatím vždy olej stejné klasifikace se dá pořídit levněji a ninimálně ve stejné kvalitě než Castrol. A je to vidět i teď. Na Castrolu největší vývar, tak najít blbce, co mu to vnutím. Kde pak, není nad to nakupovat u odborníků a spolehnout se!!! Ale olej SAE 30 fakt nééé. Kup třeba olej do motoru XP200 pro Vari, je stejný jako pro Hondu - vyhovující. Ty změny klasifikace olejů ještě nikdy nikdo z Hondy nevysvětlil, přitom se nic v motoru co s tím souvisí, nezměnilo.
PS: Rasty, uvědom si, co kam píšeš!!! Tys ten olej koupil omylem? Už jsi ho tam nalil?

Proximák

#36 Nový příspěvek od Proximák »

DYKu, trošku se přifařím k tématu. Už roky do XP-200 a Hondy GCV190 používám olej Mogul Alfa 10W-30 API SL. Bylo mi řečeno, že je lepší, než předepisuje Honda, že SL je lepší než SJ. Jeho cena je výborná a motoru neublíží, nebo se pletu?
Rasty!: To na Vari jsi psal.ty?

DYK

#37 Nový příspěvek od DYK »

Lepší? No měl by být lepší V abecedě je je L po J tak asi ano. :) Nemusí to být špatný olej, ale znáš to, je to tuzemák, nemá to zvučný jméno výrobce. Ale klidně, proč ne. Nevím jak přesně to napsat, důležitější je včasná - předepsaná výměna než jestli je olej SJ nebo SL. Ale SAE 30 je pičovina. Ale zase, namaže a kdyby bylo léto chuj s tím. Do podzimu.

Proximák

#38 Nový příspěvek od Proximák »

Já zase rád podpořím našeho výrobce. Mogul leju i do motorky a v době, kdy jsem si ho vybral, měl nejlepší specifikaci a za suprový peníze. A ta Alfa bývá u Bédi v akci kolem 100,-. Samozřejmě měním každý rok, jak uvádí výrobce motorů, to je mi jasný :)

Rasty

#39 Nový příspěvek od Rasty »

Proximák píše:DYKu, trošku se přifařím k tématu. Už roky do XP-200 a Hondy GCV190 používám olej Mogul Alfa 10W-30 API SL. Bylo mi řečeno, že je lepší, než předepisuje Honda, že SL je lepší než SJ. Jeho cena je výborná a motoru neublíží, nebo se pletu?
Rasty!: To na Vari jsi psal.ty?
Ano píslal lebo som stoho jeleň....:) Mna nezaújma značka oleja ako to mohlo vyznieť.Ja chcem vediet či možem poškodit motor keď pužijem iný olej ako doporucený výrobcom.Vôbec netúšim čo znamenaju klasifikácie SJ,SL,SF atď ...Ano spravil som chybu a nechal som sa ukecať preto nechcem spravit dalsiu a poskodit motor snad ma chapete!?

DYK

#40 Nový příspěvek od DYK »

No? Tak to su zvědavej, kdo ti co na to odpoví. Mě sere prověřování dotazů jinde, tím končím. Nebo ti zde nikdo neodpověděl? Proč se vůbec obracíš na Vari? Jsme v Agzatu, ne? A zástupce pro Hondu na slovensku taky máte. Stejně jde tedy asi o Agzat a to mě teda nebere vůbec, takže - pá pá.

Rasty

#41 Nový příspěvek od Rasty »

[quote="DYK"]No? Tak to su zvědavej, kdo ti co na to odpoví. Mě sere prověřování dotazů jinde, tím končím. Nebo ti zde nikdo neodpověděl? Proč se vůbec obracíš na Vari? Jsme v Agzatu, ne? A zástupce pro Hondu na slovensku taky máte. Stejně jde tedy asi o Agzat a to mě teda nebere vůbec, takže - pá pá.[/quot

Stačilo napísať.... ser nato vylej to a daj taký aký ma býť.Nevedel som že trafím zrovna tvoju averziu voči neakej značke a možno aj voči hlúpim slovákom.

DYK

#42 Nový příspěvek od DYK »

Seš nějakej přecitlivělej, ne? Na čem ten motor je?
A nechceš upravit citaci? :red:

Rasty

#43 Nový příspěvek od Rasty »

No a čo keď je na agzate,čo to ma stým spoločné okrem tvojej zatrpklosti voči agzatu! Išiel som logicky podľa agzat,typ motora a téma olej.Mám zakladať dalsie vlakno?Citliví si akurát ty keď ti vaďí,kde si čo overujem? A pokial chceš vedieť prečo nepíšem spomínaným firmám na Slovensku tak je to preto,že komunikacia snimi je mizerná.Ale to ty dobre vieš! To len tak pre podporu tvojho ega!!! Nie každy sa narodil premudrelím!

DYK

#44 Nový příspěvek od DYK »

Ne nový téma nezakládej, jen nechápu, proč jdeš s motorem Honda na Agzatu jdeš na stránky Vari? Vari ten motor nevyrábí, jen ho nakupuje pro Vari. Asi ale tuším. Vari má jakési forum kde se dá ptát a i někdo odpoví. Ti ostatní na lidi serou, že? Kdyby ses z poloviny rozčiloval na toho, kdo ti ten olej prodal, to by bylo dobře!!! Já taky chápu, že každý nemůže rozumět všemu. Jasně, nic proti. Pak ale nechápu, proč prostě nekoupíš to, co tam patří a je vystaráno!!! Prostě špekulant, jak jinak to mám říct. Podívej se na Modráčka, ten jde, koupí originál a nic neřeší. Jinak jsem psal o averzi vůči olejům Castrol, o Agzatu jsem psal, že mě nezajímá a na tom nic nezměním. Je to i proto, že ho v okolí nikdo nemá, nepoužívá. Být slovákem, asi bych měl taky agzat, je to logické. A ty přestaň být uzkoprsý a uražená ješitnost. Nebo za to, že jsi Slovák tě mám litovat? Chodit po špičkách? Taky mě není jasný, proč jsi dotaz na Vari psal česky? Se stydíš? Nebo co? Za co? A mě budeš vyčítat, že nemám rád slováky, jo?
Vztekáš se hezky, ale máslo teče po hlavě tobě, ne mě.

Rasty

#45 Nový příspěvek od Rasty »

Svoju chybu som priznal hneď na začiaku! Doposiaľ som kupoval vždy čo tam má isť iba teraz keď ten olej nemal tak my tlačil kaleráby aby predal.No a ja sa olejom nerozumiem tak som sa nechal oblázniť!Zaujmalo ma či tým olejom možem motor neak poškodiť nič viac nič menej! Stačí lepšie čítať a nenázívať hneď niekoho špekulantom! A prečo by som nemohol získavať informácie aj z Vari stránok,keď takú službu poskytujú?!Ako vieš,že ten predošli diskutujúci mal Hondu osadenú práve na Vari prevodovke?Ako vieš,že táto ich služba ma raz neprivedie k rozhodnutiu AGZAT predať a kúpit Vari? Hm? Ja česky rozpávať problém nemám ale čo tvoj tvrdý patriotizmus dovolil by ti zo slovákom sa rozpávať po slovensky? To je neskutočné aká si tvrda palica!

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“