Agzat Agáta
Moderátor: DYK
Re: Agzat Agáta
Světový výrobci nejedou separátně a adaptér z Goldoni pasuje třeba na BCS. U nich ta zaměnitelnost je daleko větší, než kdekoli jinde. Povětšinou jsou to ale stroje jiné kategorie, která se v ČR ale ani na Slovensku nevyrábí. Ono to držení se do nějakého výkonu má totiž svoji logiku a souvisí to i s legislativou EU. Bohu žel. Proto třeba BCS přišlo o pojezdovou rychlost a stal se z toho jen nosič adaptérů a zmizel vypínač "mrtvý muž" který zkratoval zapalování a místo hoho je složitost pro vypnutí spojky. Motor nesmí zhasnout. Já ty směrnice nedělal, kdyby si chtěl někdo stěžovat tak jinde prosím.
O Dakru nemáš pravdu. Myslím si, že se s p. Dančákem jaksi známe. Nic si nenechává dělat a na Slovensku už vůbec ne. Mají dost solidně vybavenou dílnu díky dotacím, proč ne, a řežou - pálí co je třeba. Něco kovoobrábění a svařování a produkt je na světě. Byl jsi tam někdy?
O Dakru nemáš pravdu. Myslím si, že se s p. Dančákem jaksi známe. Nic si nenechává dělat a na Slovensku už vůbec ne. Mají dost solidně vybavenou dílnu díky dotacím, proč ne, a řežou - pálí co je třeba. Něco kovoobrábění a svařování a produkt je na světě. Byl jsi tam někdy?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Z tech tri skupin, vzdyt rikam horske kosirky a nejvetsi mastodonty jednoose na orani se nejen nevyrabi, ale asi ani moc zde neprodavaji, je to vse diesel 5-6tisic teuro a vejs, lidi jdou radeji do malotraktoru, venku (zapad) prodej nejvyssich trid kultivatoru upadl take, zivi to uz jen ruzni ti pestitele kytekbylin kde je vic penez, naci permolidi (nez utecou) atd. Ano implementy do techto hlavnich asi 3-4 cizich znacek jsou casto kompatibilni primo ci pres adapter, pac to delaji specializovani vyrobci tretich stran nikoliv ty kultivatorske fabriky (casto tez pestitele ci nejak napojeni) a musi obslouzit ruznou klientelu podle stroju, ale jso to obolusy vsecko aspon to dulezite vybaveni 1-2tisice teuro za kus, krasne ale drahe.
Ohledne tamtoho, no mysleno to bylo tak ze spis Agzat potrebuje prodejni-marketingove moznosti pod kridlem Dakru, rozhodne ne naopak.. Jestli je nekdy spolknou jak jsem spekuloval se teprve ukaze. Jestli jsou dnes stale zcela organizacne nepropojeni a znas osobne ty lidi fajn, aspon vime kde to stoji a lezi. Muzes teda prozradit jestli dakrove nechystaji ofenzivu do rolnickych veci v dohledne dobe, novou platformu-vehikl (nejlepe pro diesel) nebo zatim lautr nic?
Ohledne tamtoho, no mysleno to bylo tak ze spis Agzat potrebuje prodejni-marketingove moznosti pod kridlem Dakru, rozhodne ne naopak.. Jestli je nekdy spolknou jak jsem spekuloval se teprve ukaze. Jestli jsou dnes stale zcela organizacne nepropojeni a znas osobne ty lidi fajn, aspon vime kde to stoji a lezi. Muzes teda prozradit jestli dakrove nechystaji ofenzivu do rolnickych veci v dohledne dobe, novou platformu-vehikl (nejlepe pro diesel) nebo zatim lautr nic?
O žádné mastodonty nejde. Klidně o jednoosáky od 7-8 koní vejš.
Prozrazovat nebudu nic, protože nic nevím a nikdy jsem nic nevěděl a vědět nechci. Z vlastní hlavy jsem schopen však vypotit úvahu, že nasazování naftových motorů není jen tak. Ty motory samotný jsou tak drahý, že můžou z jinak dobrého výrobku udělat neprodejný kus a to jen kvůli ceně. Každý si to lehce spočítá, a sáhne po benzínovém motoru. V této "lehké" kategorii". Nemusím chodit daleko. Jakou díru do světa udělala slovenská firma Šupa, když na převodovku MTP nebo jak (výrobek slévárny Prakovce a shodná s převodovkou Vari) posadila naftový motor HATZ?
Prozrazovat nebudu nic, protože nic nevím a nikdy jsem nic nevěděl a vědět nechci. Z vlastní hlavy jsem schopen však vypotit úvahu, že nasazování naftových motorů není jen tak. Ty motory samotný jsou tak drahý, že můžou z jinak dobrého výrobku udělat neprodejný kus a to jen kvůli ceně. Každý si to lehce spočítá, a sáhne po benzínovém motoru. V této "lehké" kategorii". Nemusím chodit daleko. Jakou díru do světa udělala slovenská firma Šupa, když na převodovku MTP nebo jak (výrobek slévárny Prakovce a shodná s převodovkou Vari) posadila naftový motor HATZ?
len trocha upravím info: lištova kosačka sa na agzat pripája na PVH(predný vývodový hriadeľ) nikdy sa nepripájala na bočný, pôvodná prevodovka mala dve remenice medzi ktorými boli dva klinové remene potom prisla zmena v podobe pridavnej prevodovky agzat komunál ale aj tá sa montuje na PVH a z toho pramení aj nemožnosť prechádzať zo vztýčeným pracovným adaptérom musí s jednoducho zatlačiť na riadidlá a prejsť tak. deaktivácia pohonu sa na remenicovej prevodovke robí rovnako ako na prevodovke T19 jemným vysunutím.na prevodovke agzat komunál už je na deaktiváciu pohonu náradia páčka. a ešte jedna info. deaktivácia otáčok motora sa odporúča robiť pri použití bubnovej kosačky. pri lištovej to nie je potrebné.DYK píše:Gorske-efekti píše:Lze s touto "sestavou" také přijet a odjet z místa pracoviště se "vztyčeným" pracovním adaptérem. Samozřejmě s deaktivovaným pohonem adaptéru. Mám pocit, že Agzat a ta původní lišta byla hnána z bočního vývoďáku, podobně jako jejich rotavátor to vše z dob dvoutaktů a výrobce pro tuto sestavu doporučoval deaktivovat regulaci otáček motoru. V dnešní době lze v kombinaci Agzat komunal použít i bezprstou lištu ASM o záběru 120 cm.
Tažko sa nám žilo kedysi, elektrina nebola a kerá bola tak aj tá trásla.
ako som sľúbil tak plním tu sú fotky svetla aj z nejakými rozmermi keby bolo ešte niečo treba zmerať napíšte
http://acidko.rajce.idnes.cz/svetlo_agzat/
na tej faktúre chýba ešte kryt štartéra ten som kupoval neskôr a stál 17€ +dva silentbloky tie som nekupoval lebo ich mám doma to je v podstate všetko čo treba na prerobenie.na faktúre je aj tel do firmy ,ale tu je aj kontakt priamo do podnikovej predajne(robí tam taký starší pán tak majte s ním zľutovanie) +421 918 603 458. e-shop na ich stránke zatiaľ nefunguje ale to sa má čochvíľa zmeniť
http://acidko.rajce.idnes.cz/svetlo_agzat/
na tej faktúre chýba ešte kryt štartéra ten som kupoval neskôr a stál 17€ +dva silentbloky tie som nekupoval lebo ich mám doma to je v podstate všetko čo treba na prerobenie.na faktúre je aj tel do firmy ,ale tu je aj kontakt priamo do podnikovej predajne(robí tam taký starší pán tak majte s ním zľutovanie) +421 918 603 458. e-shop na ich stránke zatiaľ nefunguje ale to sa má čochvíľa zmeniť
acidko beru tvoji opravu a upřesnění. Nejsem dokonale a na 100% obeznámen s Agzatem a firma VVED pro to dělá maximum aby to tak i zůstalo. Nekomunikují, serou na to, na stránkách pod agzat@agzat je nebo není polovina fotek a cen, že prý cenu poskytne prodejce atp. Takže když píšeš že je to tak, tak to tak je a já to beru. Jenže co ty Agzaty, co PVH nemají? Na ně nešla lišta?
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že takových moc nebude, ten rozdíl v ceně s a bez PVH byl cca 1000Kč takže to tam většinou bude. Podle mě to ale píšeš dobře, bez PVH není kosačkaDYK píše: Jenže co ty Agzaty, co PVH nemají? Na ně nešla lišta?
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
.. acidko - děkuji moc,moc!
Kdyby jsi někde narazil na to světlo a nechtěl ho pro sebe a šlo to nějak vyřešit abych ho mohl koupit tak mě dej prosím vědět.
K tomu krytu startéru máš taky doklad - jestli je tam nějaké katalogové číslo ?
A ještě na jakých bazarech na SK webu se tak nejvíc najde na agzaty ? Koukám na bazos.sk - jestli můžeš prosím doporučit i jiný ...
Kdyby jsi někde narazil na to světlo a nechtěl ho pro sebe a šlo to nějak vyřešit abych ho mohl koupit tak mě dej prosím vědět.
A ještě na jakých bazarech na SK webu se tak nejvíc najde na agzaty ? Koukám na bazos.sk - jestli můžeš prosím doporučit i jiný ...
páni je to presne ako píšete. v skratke nemáš PVH nemáš lištovú kosačku.ale tých prevodoviek je podstatne menej. no s tým prístupom vved je to všelijaké, ešte pred tým než som s nimi spolupracoval, potreboval som nejaké veci tak som zavolal a bez problémov vybavil a to som chcel také veci ako čísla farieb keď budem robiť GO aby to bolo originál, ale poznám viacerých ludí a aj z diskusií tu že je problém sa od nich niečo dozvedieť. stránka je pekne rozrobená ale nieje kompletná a mnoho vecí a aj obrázkov chýba
serpenton píše:.. acidko - děkuji moc,moc!
ku krytu mám tiež doklad ale práve že som ho nikde nemohol nájsť,ale keď im povieš že potrebuješ kryt štartéra agzat inovativ predlžený tak budú vedieť. no aj ja používam bazoš sk a aj cz ,ale teraz mi napadá pri považskej bystrici v jednej dedine je jeden chlapík, no nazvime ho pravým menom je to priekupník, raz som od neho kupoval nejaké príslušenstvo k agzatu a ten tam u seba mal aj nejaké svetla môžem mu skúsiť zavolať čo by to stálo.
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
... tak když není kde vzít jinde, tak se nedá nic dělat, mu prosím zavolej nebo mě na něj pošli číslo a já mu klidně zavolám přímo.acidko píše:... môžem mu skúsiť zavolať čo by to stálo.
..vím ,že takových prodejen bude asi víc , ale je to tu kousek ode mě. Klikni dole na AGZAT...
http://www.davaztechnik.cz/
http://www.davaztechnik.cz/
Naposledy upravil(a) Vladimír2 dne pát led 03, 2014 9:46 pm, celkem upraveno 3 x.
nehnevaj sa na mňa, mam síce dve svetla, ale keď viem že je to nezohnatelný diel takže je nepredajné keby sa nedajbože jedno rozbilo, číslo ti môžem kľudne dať +421 918 783 442 tu je aj link na jeden jeho inzerát http://dom.bazos.sk/inzerat/32883146/Predam-Agzat.php
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
... já se určitě nehněván - chápu to a udělal bych to stejněacidko píše:nehnevaj sa na mňa, mam síce dve svetla, ale keď viem že je to nezohnatelný diel takže je nepredajné keby sa nedajbože jedno rozbilo, číslo ti môžem kľudne dať +421 918 783 442 tu je aj link na jeden jeho inzerát http://dom.bazos.sk/inzerat/32883146/Predam-Agzat.php
za kontakt děkuji
Serpentone, musím tě pochválit, díval jsem se na první stranu na tu fotku stroje na kamení. Jeden z mála, který má osový čep tak, jak patří. I se závlačkou!!!