Jak pripojit vozík za os.auto za frezu?
Moderátor: DYK
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak pripojit vozík za os.auto za frezu?
Co se toho naklapeni tyka tak mam neorigo vozik za teru a tam je na oji o drtek vetsi trubka z obou stran je aretacni krouzek a na te vetsi trubce je privareny protikus čuby takze se muze vse v poho vzajemne natacet.(jeste je dobre tam dat dorazy naklonu).
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
other-side: A když to tam necháš, tak ten vozík připojíš za auto? To právě nechápu. Vždyť to musí zavazet. Nezavazí?
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
půdorysně nejdu mimo profil rámu vozejku, vadit to může teoreticky na STK - nemám zkušenost
já mám na vozejku jen ten plocháč s trubkou, na fréze byl celý ten zbytek - když jsem to chtěl spojit, tak jsem menší trubku od závěsu frézy strčil do větší trubky na plocháči na vozejku, ten kus kterej mi po prostrčení čouhal vzadu ven jsem zajistil kroužkem s šroubem - což byla cca 2cm dlouhá uříznutá vnější trubka
takže jsem to nespojoval svislým čepem, tím pádem nemělo co překážet
já mám na vozejku jen ten plocháč s trubkou, na fréze byl celý ten zbytek - když jsem to chtěl spojit, tak jsem menší trubku od závěsu frézy strčil do větší trubky na plocháči na vozejku, ten kus kterej mi po prostrčení čouhal vzadu ven jsem zajistil kroužkem s šroubem - což byla cca 2cm dlouhá uříznutá vnější trubka
takže jsem to nespojoval svislým čepem, tím pádem nemělo co překážet
ok, diky
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
Neslo by vlozit ty fotky jeste jednou?rad bych se podival
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Dobrý, ale jak se to chová v nerovném terénu, kde se fréza naklání vůči vozíku? Nekroutí to ojí?
Ne. Ono to není vidět, ale na tom třetím obrázku, kde je to "elko" svisle u příčky, která je v oji je to spojený šroubem, který funguje jako čep, takže se to celé může v podélné ose naklánět.
Respektive, když se ten obrázek v originále ještě zvětší, šroubek je vidět. Je tam milimetr, dva vůle a i když to není úplně 100% v ose s koulí, naklání se to bez problému.
Respektive, když se ten obrázek v originále ještě zvětší, šroubek je vidět. Je tam milimetr, dva vůle a i když to není úplně 100% v ose s koulí, naklání se to bez problému.
Jak pripojit vozík za os.auto za frezu?
Ahoj. Potřeboval bych poradit od někoho, kdo již zkoušel vyrobit propojení systému VARI s běžným vozíkem za auto. Já jsem to původně vyřešil tak, že jsem z oje vozíku odmontoval tlamu a namontoval kus oje, které pasovalo do závěsu Vari (ono příavné oje mi udělal místní kovář). Říkal jsem si, že to nebude tak hrozné sem tam přešroubovat dva šrouby, ale časem se to stalo otravné, a tak jsem si řekl, že bych chtěl onu popsanou přídavnou oji upravit tak, aby na ní byla přímo koule, na kterou by se "tlama" vozíku nacvakla aniž by bylo nutné cokoliv přešroubovávat tam a zase zpátky. Viděl jsem něco podobného u AGZETU v inzerci, ale byl tam pouze vozík, jehož oje byla jedna tyč, moje oje je ve tvaru písmene "V" (vede k bokům vozíku)
- Přílohy
-
- Muj vozik s ojí ve tvaru "V"
- download.jpg (8.89 KiB) Zobrazeno 2757 x
-
- Takto jsem to viděl na fotce na netu
- autovozik.jpg (5.75 KiB) Zobrazeno 2757 x
momentálně to mám vyřešeno takto:
- Přílohy
-
- 6878C451-6731-41B4-95D6-265AA24DDDDB.jpeg (8.29 KiB) Zobrazeno 2673 x
-
- AA1B30B1-51FB-4320-9665-F8461A684230.jpeg (7.98 KiB) Zobrazeno 2673 x
-
- 0933896B-C9BA-4388-93EE-0197989FD165.jpeg (9.71 KiB) Zobrazeno 2673 x
nevím jak to potřebuješ výškově, ale bud bych použil kouli z tažného, tu bych cvakl do žehličky a nějaký záchyt na oj přívěsu, tak že bych třeba utáhl dvě patle přes oj za žehličkou, a nebo si udělat držák s trubkou nad/pod žehličku na šrouby a pak jen zasunovat trubku s ojí pro vari a zajistit kolíkem.
Já se spíš zeptám, kdo takhle taháte vozíky,jak řešíte sezení a brzdy? To jezdíte bez volnoběžek?
Ještě mě napadlo většina V oji má připravené díry na opěrné kolečko, pokud to tam máš, tak v tu chvíli máš 4otvory bez vrtání, tam půjde bez problémů chytit svařenec pro zasunutí oje pro vari, a nemusíš nic demontovat a montovat
Já se spíš zeptám, kdo takhle taháte vozíky,jak řešíte sezení a brzdy? To jezdíte bez volnoběžek?
Ještě mě napadlo většina V oji má připravené díry na opěrné kolečko, pokud to tam máš, tak v tu chvíli máš 4otvory bez vrtání, tam půjde bez problémů chytit svařenec pro zasunutí oje pro vari, a nemusíš nic demontovat a montovat
Díky za postřehy. Teď mám hodně ježdění pro dřevo do lesa, takže na výrobu nového držáku nezbývá čas, ale už mám nakoupené komponenty a zkusím to někdy večer svařit. Zatím mám v hlavě jedno řešení s koulí a jedním šroubem,kterým bych to jistil. Sice by se to taky přemontovávalo, ale už to nebude tak kommplikované. Zejména také proto, že jsem upálil takovou tu spodní "bodku" z pásoviny, na které ležel vozík v klidu, která hodně demontáži bránila. O těch 4 dírách pro kolečko jsem taky uvažoval, ale vycházelo mi to ve výsledku stejně komplikované, jako to mám vyřešené teď.
Až dobojuju, ta sem zkusím hodit nějakou fotku, ale rozlišení je tu dost žalostné, takže nevím, jestli půjde něco vidět :o)
Až dobojuju, ta sem zkusím hodit nějakou fotku, ale rozlišení je tu dost žalostné, takže nevím, jestli půjde něco vidět :o)