Fortschritt E930/931
Moderátor: DYK
Re: Fortschritt E930/931
hezký stroj máš obráceně kola šípy (vzorek)
jojo,to vim.On to deda takhle koupil,privezl,dvakrat s karkou objel zahradu a strcil to do garaze.Ato je asi 10 let.Nikdo stim nic nedelal.Az ted ja se v tom zacnu stourat.
a myslim,ze az se do toho fakt pustim,tak vas tady na foru budu otravovat dost casto s dotazama nojo no,nezkusenej floutek
ted zas resim,jak to dovest domu.Mam to cca 5 km,ale bojim se po ose...Bylo by to nejednodussi reseni,ale odzkousene to neni,tak abych nekde nezustal viset.Mate nekdo zkusenost,s takovou delsi cestou s touto masinkou?
- Veteranista!
Tak zvládnout se to dá, pozor na kopce pokud Vozik nebrzdi
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!
- Killer Koly
jj, zkusenosti mam
https://www.youtube.com/watch?v=w-Eu2T2Bh0E
dulezite je mit brzdy a chtelo by to zavazi dopredu aby se tolik nenamahalo tazne
dulezite je mit brzdy a chtelo by to zavazi dopredu aby se tolik nenamahalo tazne
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
pekne...Me jde spis oto ze to nemam odskouseny no...aby se to v pulce nepo.....ale do toho clovek nevleze noKiller Koly píše: ↑čtv črc 01, 2021 7:58 pm jj, zkusenosti mam
Pěkné video:
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Nevíš jak stroj dostat domů?Je mnoho možnosti . Udělej vylučovací metodu.Máš technický průkaz a k tomu tedy i potom pojistku? Asi ne .Tak kam by si s tím chtěl jezdit.Já jsem takového FERDU měl ještě za komunistů,to byl ale úplně jiný provoz a taky jiný pohled na věc.Ani tenkrát by mě nenapadlo jet po ose 12 km strojem který neznám . Pravda je , ze jsem to koupil bez vleku .Ten jsem si udelal potom . A kam jsem s tím jezdil ? Max. do polí. Mezi auta bez techničáku může jezdit jen šílenec.
- Veteranista!
Tak určitě je tady řec o cestě po polnacce, 5km to jesousedni vesnice a ta je určitě spojena polnackou, po silnici bych taky nejel.
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!
TP k tomu fakt nemamjen neosvetlenou karku,rotavator,8ks zavazi,a par dreku ktery ani nevim k cemu jsoua tim bych policajty asi moc neoslnilmodráček píše: ↑pát črc 02, 2021 7:05 am Nevíš jak stroj dostat domů?Je mnoho možnosti . Udělej vylučovací metodu.Máš technický průkaz a k tomu tedy i potom pojistku? Asi ne .Tak kam by si s tím chtěl jezdit.Já jsem takového FERDU měl ještě za komunistů,to byl ale úplně jiný provoz a taky jiný pohled na věc.Ani tenkrát by mě nenapadlo jet po ose 12 km strojem který neznám . Pravda je , ze jsem to koupil bez vleku .Ten jsem si udelal potom . A kam jsem s tím jezdil ? Max. do polí. Mezi auta bez techničáku může jezdit jen šílenec.
- Killer Koly
s vozikem, ktery je ve videu, lze legalne jezdit po silnici, ale k freze musi byt jeste takova karticka, neco jako bylo u babety. dneska to uz asi nikdo nema. vozik musi mit platnou RZ, TP a zaplacene pojisteni odpovednosti, stejne jako freza.
druhou moznosti je, ze podle zakona 361/2000 chodec je i osoba, která tlačí ........motocykl o objemu válců do 50 cm3. zkus tu frezu tlacit (s volnobezkami to neni nijak tezke) bez motoru a muzes tvrdit, ze jsi chodec. s velkou pravdepodobnosti by ti asi nic nemohli
druhou moznosti je, ze podle zakona 361/2000 chodec je i osoba, která tlačí ........motocykl o objemu válců do 50 cm3. zkus tu frezu tlacit (s volnobezkami to neni nijak tezke) bez motoru a muzes tvrdit, ze jsi chodec. s velkou pravdepodobnosti by ti asi nic nemohli
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Neviem ako v CZ ale na slovensku je to celkom fajn
Tu je link na celú vyhlášku https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/st ... j-premavkePodľa § 4 zákona č. 106/2018 Z. z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 106/2018 Z. z.“) patrí jednonápravový traktor s prívesom do kategórie vozidiel V – ostatné vozidlá.
Vozidlá kategórie V nepodliehajú schvaľovaniu, nemusia mať vystavené žiadne doklady a teda ani nemusia byť prihlásené do evidencie vozidiel (nemajú tabuľku s evidenčným číslom).
Podľa § 34 ods. 1 vyhlášky Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky č. 134/2018 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevádzke vozidiel v cestnej premávke v znení neskorších predpisov (ďalej len „vyhláška č. 134/2018 Z. z.“) jednonápravový traktor s prívesom je vozidlo s poháňanou nápravou, ktoré riadi vodič riadidlami tak, že sedí na sedadle prívesu. Rozsah riadiaceho pohybu môže byť len taký, aby umožňoval bezpečné ovládanie jednonápravového traktora s prívesom. Prevádzka jednonápravového traktora bez prívesu je v cestnej premávke zakázaná.
Jednonápravové traktory s prívesom pokiaľ sa používajú v cestnej premávke musia spĺňať technické požiadavky, ktoré sú ustanovené v § 34 vyhlášky č. 134/2018 Z. z. Každý jednonápravový traktor s prívesom musí byť na zadnej časti vybavený zadnou označovacou tabuľkou pre pomalé vozidlá a ich prípojné vozidlá podľa predpisu EHK č. 69 (homologizovaný trojuholník pre pomalé vozidlá).
pratele,na kolik foukate ty original kola na ferdinandovi,kdyz na to navesim zavazi na kazde kolo dve,a dopredu tri ty hranate.a jeste jeden dozaz,cim jednoduse nahradit filtr na riditkach?ten muj je ve znacnem rozkladu....