Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
bubuxin

Re: Vari System

#2686 Nový příspěvek od bubuxin »

Proximák píše:Tak to pak je dobře 8)
Nevím jak to má Agzat, co jsem se teď koukal na stránky výrobce, vypadá to, že má jen jeden závěs.
Osobně mi přijde, že pokud je vlek v Z-01, méně s traktorem mlátí a lépe se souprava ovládá. Vozík do spodního mám dělaný, do horního mám od Varesu HV-350. Myslím si, že pokud to člověk nijak nepřetěžuje, jezdí s tím slušně, tak se i s tím horním nemůže nic stát. A ještě jeden negativní aspekt vleku v BZN...brzy se vymačká díra v závěsu a nářadí pak litá sem tam.
v standardnej vybave agzat nema horny zaves pred dvoma rokmi ked som kupil agzata musel som dokupit horny zaves cca15 eur potom som kupil aj vlecku anv 400 od vari. Zapajam do horneho zavesu maximalne som spokojny

bubuxin

#2687 Nový příspěvek od bubuxin »

LukasPF píše:Načo je na tom spodnom závese BZN-002 toľko dier? Ja som ho dal do polohy aby závažie bolo čo najviac pred traktorom. Ďalej má tu niekto z vás skúsenosti s nosičom náradia (sulkou) Tecak NNT-2 5x12?
http://www.tecak.sk/nosic-naradia-nnt-2-5x12/
Mam presne taky nosic naradia. Som spokojny na otacanie potrebujem cca 4m miesta inac v pohode taham brany dvojriadkovac vyorac. Na 2ke taham pasivny kultivator. No na orbu nepouzivam nosic skusal som islo v pohode. Agzat nema problemy s nosicom. Skusali sme za vari global nezvladal iba hrabal kolesami. Agzat s nosicom lieta

DYK

#2688 Nový příspěvek od DYK »

bubuxin píše:
Nevím jak to má Agzat, co jsem se teď koukal na stránky výrobce, vypadá to, že má jen jeden závěs.
Osobně mi přijde, že pokud je vlek v Z-01, méně s traktorem mlátí a lépe se souprava ovládá. Vozík do spodního mám dělaný, do horního mám od Varesu HV-350. Myslím si, že pokud to člověk nijak nepřetěžuje, jezdí s tím slušně, tak se i s tím horním nemůže nic stát. A ještě jeden negativní aspekt vleku v BZN...brzy se vymačká díra v závěsu a nářadí pak litá sem tam.
v standardnej vybave agzat nema horny zaves pred dvoma rokmi ked som kupil agzata musel som dokupit horny zaves cca15 eur potom som kupil aj vlecku anv 400 od vari. Zapajam do horneho zavesu maximalne som spokojny
Protože platí co psal Kenybz.
No a ten Global hrabal proč? Nedotížený nebo proč?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

bubuxin

#2689 Nový příspěvek od bubuxin »

DYK píše:
bubuxin píše:
Protože platí co psal Kenybz.
No a ten Global hrabal proč? Nedotížený nebo proč?
Varina mala tiez vsetky zavazia aj na predku aj v kolesach. Mozno na agzate tie mitas pneumatiky maju lepsi zaber ako tie pneu na globale. Mozno global je lahsi..

rejnok69

#2690 Nový příspěvek od rejnok69 »

ZDRAVÍM ,
Má někdo kotoučovou brzdu na poháněné nápravě?

DYK

#2691 Nový příspěvek od DYK »

Ano, jednoho znám. Vlastní výroba - montáž, komponenty z moto i s hydraulikou. Brzda brzdí Vari global.

rejnok69

#2692 Nový příspěvek od rejnok69 »

Zdravím , viděl jsem to též na youtube i na vari ,škoda že nepopsal bližší komponenty

LukasPF

#2693 Nový příspěvek od LukasPF »

Máte tu niekto skúsenosti s produktmi od firmy Tecak, mam na mysli hlavne pluhy, kultivátory, brány, závesy.... zvažujem či ísť cestou vari alebo Tecak poprípade kombinácia tých dvoch. Lebo obchod čo mám tu najbližšie je celkom slušne vybavený náradím od Tecaka ale nemá nič od Vari na porovnanie.

Ak by sa vám podarilo zistiť konkrétne aké súčiastky boli použité na tu kotúčovú brzdu tak to sem zaveste. Budem veľmi vďačný.

Proximák

#2694 Nový příspěvek od Proximák »

Kluci, pokud vás to zajímá, je takový problém napsat pod článek dotaz? Myslím, že to takový problém není a majitel-konstruktér vám jistě rád odpoví.
LukasPF: mrkni se na fotky a porovnej, některé věci jsou dosti podobné, protože Vari je odebírá od Tecaku, jako například sazeč brambor. A závěs nevím jaký myslíš, ale pokud NT (Nastavovací těleso) když porovnám podle fotek to od Tecaku a od Vari co mám doma, tak Varácké je rozhodně bytelnější. Mám ho od jara nové a je to poctivý kus železa, samé odlitky a minimální vůle 8)

Josef Simunek

#2695 Nový příspěvek od Josef Simunek »

rejnok69 píše:ZDRAVÍM ,
Má někdo kotoučovou brzdu na poháněné nápravě?
napriklad tento pan, treba by se s tebou podelil o zkusenosti : http://moje.vari.cz/41337-vari-s-kotoucovou-brzdou/

DYK

#2696 Nový příspěvek od DYK »

Je třeba zvážit vše pro a proti, třeba při použití rotavátoru se ztíží přeměna stroje.

Josef Simunek

#2697 Nový příspěvek od Josef Simunek »

Jinak na odkazu nize je hezke pocteni (spise pokoukani) na historii Terry . Vcetne prevodovek T5 a T25 , ke kterym se mimo jine dal pridelat tazeny rotavator a pak prevodovka T46 s diferencialem. Ne ze by to byla nejaka novinka, ale tady je to tak hezky vsechno pohromade .
http://fans-de-motostandard.forumgratui ... dard-terra

DYK

#2698 Nový příspěvek od DYK »

Josef Simunek

#2699 Nový příspěvek od Josef Simunek »

Nj, no , ja zapomel jak je tohle forum dokonale 8) :friends: , ale aspon jsem to zkusil :pivo:

LukasPF

#2700 Nový příspěvek od LukasPF »

Ak niekto chce tak na "moje vari" pán Valenta popísal čo použil k výrobe brzdy . Nechcem to tu skopírovať bez súhlasu autora. Kto chce tak si to tam nájde.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“