Už tě tady sleduji dost dlouho. Ty jsi tady jenom véjtaha který si myslí že na něj není.DYK píše:Mravenečku, ty seš zřejmě jeden z těch, co vzhlíží k nějakému svému "profíkovi" a jeho informacím jen doufám, že ne z hospody. Prozradím ti tajemství. Až otevře těch převodovek víc zjistí, že vypadají ozubená kola na všech stejně. Jak z roku 2001 tak současná. Jsou omačkaná z čela a to si každej musí sáhnout do svědomí, jak zachází s řazením, jak řadí, jestli nohou nebo rukou, jestli za klidu stroje, jestli až při poklesu otáček motoru do volnoběhu atd atd. Dále, i zde byl jeden, co se mu rozsypalo ložisko a po záruce, kuličky poškodily šnekový kolo. Díly na opravu dostal jako "kulanci" od výrobce oproti dodání vadných a jen práce byla na něm. A snad každej uzná, že za vadu ložiska zase tolik výrobce celku nemůže. Je třeba votevřít hubu a jednat a ne si planě po čase stěžovat. Kdyby se mu to ložisko nevysypalo, neví nic a jezdí v nevědomosti stejně jako bude jezdit dál teď. A nevím vlastně čemu se diví, když je profík. Bych chtěl vidět ty převodovky traktorů jak jsou v pohodě ale vždyť to známe všichni. No a je hezky, tak zvedni prdel a zajeť si do Prakovcu, slévárny, co kdysi lila díly převodovky kde byl problém se sejít s osou hřídelí atd atd. A pak si najdi českou firmu, co tyto převodovky "plnila" ozubená kola - hřídele. NEEXITUJE!!!! Ale zážitky lidem vydrželi dodnes. Dneska je převodovka DSK317 celo litinová s odvětráním (mmj) a je to čínskej šmejd? Nech se vyšetřit čoveče . . . Sám nevíš, odkud co pochází, tak nehodnoť. Na závěr - najdi dnes jiný konstrukčně stejný stroj ve stejné či podobné cenové relaci!!!!
Je to jako se sekačkama na trávu co začala Vari prodávat - ČÍÍÍÍNAA!!! Hlásají tobě podobní. Jasně, akorát z firmy GGP Poprad. (SK). Je mi jasný, že těžko velmi těžko se s lidma jako ty a jejich názory "bojuje". Vytváří lži a mýty, které sice nedoloží, ale oponent, od toho se důkaz už očekává. Prostě ten kdo kydá to má snazší. Nebýt číny tak nejsi ani zde na foru. Já netvrdím, že je Vari TOP TEEN technika a strojařský zázrak pro všechny profesionály a nad ni není. Ovšem svoji kvalitu prostě má oproti současné srovnatelné konkurenci. On to totiž ví i ten tvůj profík a proto koupil co koupil jinak by šel "jinam". Třeba na kolo štěstí.
Mám dsk 317 starou 25 let+ motor 2T a jsem spokojený. Spíš bych uvítal kdyby ta převodovka měla diferák a tažený rotavátor. Nedávno jsem zaváhal. Mohl jsem mít převodovku T 46.