Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

Re: Vari System

#2551 Nový příspěvek od J.Pucera »

Zdravím!
Mám celkem dobré zkušenosti S OP 1.2. Řady jsou načechrané, vzdušné. Hůře se pracuje s dlouhou přerostlou trávou. Občas se zacuchá do pasu pod řemenice. Když je velký objem materiálu tak se zahltí prostor mezi kolečkem a pasem. Mám variantu asi z roku 2000, jsou opěrná kolečka bantamová. Stává se že levé se zacpe travou. Jinak práce s tím odsýpá.
pár fotek:
http://jozzan.rajce.idnes.cz/SENO/

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2552 Nový příspěvek od Antony30011 »

Já zase vůbec. Měl jsem OP 1.1. Neobrací, hromaduje. DSK 316 je pomalá, potřeboval by větší rychlost. NA řádkování super, na obracení blbý. Problém je když je to někde mezi stromama, plotama apod.

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#2553 Nový příspěvek od J.Pucera »

já nemohu porovnat s jinýma strojema pouze s hráběma :smich: takže oproti ruční práci lepší-rychlejší :smich:

mraveneček

#2554 Nový příspěvek od mraveneček »

Antony30011 píše:Já zase vůbec. Měl jsem OP 1.1. Neobrací, hromaduje. DSK 316 je pomalá, potřeboval by větší rychlost. NA řádkování super, na obracení blbý. Problém je když je to někde mezi stromama, plotama apod.
Zkus dvoutakt motor.
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2555 Nový příspěvek od Antony30011 »

Zkusil jsem to prodat. Mám TON systém i za traktor, dobře to rozhazuje na velmi rychlou jízdu. Ale třeba to jen neumím. Pro mě prostě TON na obracení ne. Daleko lepší je rotorová obracečka. A možná i ty hrábě...

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#2556 Nový příspěvek od J.Pucera »

hráběma jsme to dělali dlouho, ale je to zdlouhavý a mě ty násadový sporty moc neberou.. osobně v tom vidím posun a seno se udělalo dycky. Rotorová je asi lepší na obracení ale to OPčko na malý plochy je slušný podle mě

detvan

#2557 Nový příspěvek od detvan »

detvan píše:Ďakujem za úpravy musím sa to naučiť vklada aj obrázky a videá ale nejak sa mi to nedarí. :-/ Bolo to točené v hore kde sa ťažilo koňmi a žiaden traktor tam nechce ísť vzhľadom na prístup a terén. Čo sa týka investície do Vari tak si upgrade robím svojpomocne. Momentálne som spravil riaditká ktoré som spravil s hrubostenej 5 mm trubky no musel som zvýšiť pevnosť upevnenia týchto riaditok. Ako ďalšie by som chcel rozšíriť moju vyklápaciu vlěcku o ďaľšie 2 kolesá keďže odvezie viac ako meter bukového dreva kolesá na skalnatom podklade skoro vyzúvaju. Vlečku som robil z materiálov ktoré som mal momentálne k dispozícií a to z jakla z vyhodených konferenčných stolov. Vlečka je robená tak aby odviezla aj rozmerovo dlhšie kusy dreva, odskúšané 5 m hradu a 4-5 m laťovky. Teraz chcem vyskúšať voziť smrekovú guľatinu cca 6-8 m z lesa domov cca 3,8 km pričom cca 200 m je to v strmom a skalnatom teréne.
Obrázek
Obrázek

Má niekto vyskúšané či potiahne Vari systém cca 8-10 m smrekoviny s použitím týchto dvojkolesových zdvíhacich pomocníkov ako to je tu na odkaze za štvorkolkou.

Viem že to nemusí potiahnút keďže sila nebude pôsobiť na Vari ale na nápravu za Vari systémom. Chcel by som si to spraviť ale neviem či to nebude zbytočné. Chcel by som tam zakvačiť aj viac guľatiny.
Tak konečne sa mi podarilo niečo vyriešiť so zdvíhacím pomocníkom ťažkých kmeňov. Ešte to musím spevniť výstužami ale funguje to perfektne a ako DYK to vtedy komentoval že je treba eliminovať trenie kmeňa o zem, áno teraz je prevoz ľahší a nezaťažuje tak motor. Skúšal som to prv ťahať ručne a tiež to uľahčí prácu v lese. Kmene som musel skrátiť na 3 m ale mam osvedčené že dlhšie sú aj na prevoz z lesa domov problém. Tak to pílim na 3 metre a ťažba ale aj prevoz je super.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

A niečo z vozenia smrekovej guľatiny. Nosič náradia musel byť odpojený aby to malo väčšiu silu v kopcoch. Pri jazde dolu kopcom som nosič náradia pripojil medzi vari a vlečku. Odľahčil som Vari.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

DYK

#2558 Nový příspěvek od DYK »

Jestli si mohu dovolit další komentář k ulehčení tak čím větší kolesa tím snažší prostupnost terénem i překovávání "klacků pod nohama".
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

detvan

#2559 Nový příspěvek od detvan »

DYK píše:Jestli si mohu dovolit další komentář k ulehčení tak čím větší kolesa tím snažší prostupnost terénem i překovávání "klacků pod nohama".
To je pravda no mal som po ruke tieto kolesá ktoré som mal pred tým na vlečke. Sú široké a sú do väčšej hmotnosti. Je to kompaktnejšie na manipuláciu a prepravu ( prepravujem na zvážanej guľatine ).
Možno keby som dal väčšie kolesá asi by som to veľmi prevažoval :smich: a takto som donútený prevážať len pár gulatín. (1-2 guľatiny podľa priemeru )

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2560 Nový příspěvek od Antony30011 »

Pro me ujisteni - ty plechy vepredu u Tajfuna, na stojato, jsou jen proti kameni a pro nasrani obsluhy? Vyrezal uz je nekdo?

dvk

#2561 Nový příspěvek od dvk »

Antony30011 píše:Pro me ujisteni - ty plechy vepredu u Tajfuna, na stojato, jsou jen proti kameni a pro nasrani obsluhy? Vyrezal uz je nekdo?
Jo tak to by mě taky zajímalo, krom bezpečnosti okolí a toho, že se to ucpává jak sviňa jsem zatím na jinou funkci nepřišel. Ale pořád je tam mám, k těm svárům je dost blbý přístup, tak se mi do toho moc nechce.

Taky jsem začal sict, vzal jsem rovnou bubnovku, na tajfuna není ani pomyšlení. Po chvilkách ještě řežu dřevo, momentálně likviduji starý zežraný krov, který neskutečně práší. Varina občas dostává dost zabrat. :(

Obrázek

Když teď máme kárku, tak často sečení kombinujeme s procházkou s kočárem. 8)

Obrázek

Obrázek

Pavel

#2562 Nový příspěvek od Pavel »

taky sem premejslel ze to ob plech vyriznu

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2563 Nový příspěvek od Antony30011 »

Ok. Jako zkuseny chirurg s flexou 230 mm provedu operaci :D otec ted sekl uz podruhy travu na stejne plose a zas v jednom kuse ucpany :vztek:

PetrCZE

#2564 Nový příspěvek od PetrCZE »

Připraven na léto i zimu :)

Obrázek

DYK

#2565 Nový příspěvek od DYK »

Hoši, pro Boha Vás prosím, nenechávejte převodovky a třeba i s motory na dešti!!! Nemusíte to mít uskladněný zrovna v obýváku, ale pod širákem tomu fakt dlouhodobě není dobře. Teď jsem se potýkal s DSK 317/S se kterou nešlo bubínkem spojky otočit. Ájé si říkám, šnek - kolo. Jo leda hovno, zarezlý ložisko hned pod spojkou, protože kvalitní majitel. Což odvozuji i od stavu zubatých koleček řazených asi nohou. Ale jinak té převodovce nic nebylo!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“