MF 70 4 takt motor

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
mraveneček

Re: MF 70 4 takt motor

#226 Nový příspěvek od mraveneček »

koukni tady nazpět od začátku, jsou tam všechny výkresy které můžeš potřebovat. :)
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

other-side

#227 Nový příspěvek od other-side »

v pátek si snad jedu do Zlína pro MF se 4 taktem....od prodejce ze Zlína co jich má na Bazošu mraky....

cena cca 17 000 kč za samotný stroj

asi bych pár tisíc ušetřil kdybych koupil sadu a stroj poblíž.....

chci tím konečně po 15 letech s křoviňákem sekat "moje" cenný CHKO louky, lišta se mi osvěčila velice

prodejce mi o těch levných Honda náhradách říkal jen samou chválu, nejraději bych to koupil bez motoru a dal tam Hondu GX 200

sekat s tím budu cca 7 ha ročně + obracení a nahrabování a nějak tuším, že tu levnou náhradu tímhle akorát oddělám.....

ten rozdíl mezi mými loukami a loukami kam jezdí X tunová technika je markantní, takže chci chodící sekačku

druzstevnik
Kontaktovat uživatele:

#228 Nový příspěvek od druzstevnik »

7ha je celkem dost, každopádně, pokud budeš měnit pravidelně olej, já měním co 15mth, tak myslím, že ten motor vydrží. A i kdyby na krásně ne, na yt je hafol návodů jak motor opravit a náhradní neorigo díly taky stojí pár kaček. Tak držím palce ať máš štěstí na dobrý stroj a budu rád když se podělíš o zážitky.
MF70+ŽTR-61+FS-75+pluh+prstová lišta 140+bezprstá lišta 120+vozík
Do ženské, do melounu a do enefy nevidíš...

other-side

#229 Nový příspěvek od other-side »

Uvidíme. Snad se MF-70 vejde do kufru kombíka, nechci tahat vozejk. Spíš bych měl všecky svoje polostroje prodat a jít po agrii, ale rád si s MF pokosím ať vidím, praxe je nejlepší.

Na tuhle plochu bych spíš měl jít do naftovýho motorku.

Pak je otázka jak se to chová ve svahu, mám to kopečkatý, prostě údolí, Gravely s diferákem bez uzávěrky si jede jak se jí líbí, hurakejn F-550 zase stopu docela drží. Velká otázka co MF-70 s obracákem ve svahu.

Víc otázek než odpovědí :)

other-side

#230 Nový příspěvek od other-side »

tak se to ještě nenarodilo, no snad zítra večer, chtěl jsem se cestě na moravu v pátek vyhnout, nemám moc času a v pátek už vůbec ne e.....

DYK

#231 Nový příspěvek od DYK »

other-side píše:. Spíš bych měl všecky svoje polostroje prodat a jít po agrii, ale . . .
Zdá se, že se u tebe blýská na lepší časy!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

other-side

#232 Nový příspěvek od other-side »

já to prostě chci zkusit s MF včetně obracáku a buď to bude ok, nebo ne, a když jo, tak se uvidí jak dál, šecko se dá prodat a začít znovu a lépe

DYK

#233 Nový příspěvek od DYK »

Nepostřehl jsem, že jsi takový experimentátor! Spíše mi přišlo, že chceš spolehlivý a snadno přepravitelný "něco" na co bude spoleh. Jen teda jsi to chtěl za 3.50kč a to byl ten problém. Mám také dojem, že postupně vyhodíš stejný, ne-li vyšší obnos než kdyby jsi zainvestoval jednou a naráz.

other-side

#234 Nový příspěvek od other-side »

ono je to těžký....pozemek údolí co kosím "šetrně" neposeká ani Kyklop 13HP s 1m bubnem, to jsem ani nezkoušel, mám trávu od pasu nahoru 2x ročně, lišta 140cm s 6HP na Gravely si v tom moc neškrtla a bez uzávěrky abs blbý, kličkovat v sadu v údolí mezi stromkama a jinde mezi solitéry nálety co nechávám s bubnovkou na zetoru fakt nebudu

po zkoušce bezprstý lištovky mě to nadchlo, strniště parádní, jak dopadne MF s lištou a obracákem ví bůh, lištu jsem ze 140 zkrátil na cca metr což na vysokou trávu Gravely s lištou zvládla, ale celý se to klepalo, protože tam kde otáčky PTO u MF 70 končí, tam Gravely začíná + otáčky motoru MF 70 2T/4T a Gravely původní motor a rychlejší novější 4T no prostě to nefungovalo, Gravely s lištou z MF se klepala šíleně, řidítka se nedala držet, šroubky vypadávaly, hledal jsem je pak hledačkou v trávě půl dne :)

kupodivu, Gravely s šířkou lišty 140 cm v nízký trávě nad kotníky na rovince v pohodě

poznatek je ten, že chci sekat bezprstou lištou, jak se to bude tvářit s origo MF 70 se 4T motorem ví Bůh.....

ceny Agrie jsou sebevědomé, ne jako Dakr :) , teď je na Bazošu jedna hezká 3400 za velmi pěknou cenu

nevadí mi chodit za strojem, stejně tak mi nevadí točit volantem....

měl bych přestat experimentovat a jít na jistotu, experimenty stojí víc peněz a času s nejistým výsledkem

DYK

#235 Nový příspěvek od DYK »

Každopádně je to na tobě. Já jen jak se mě to jeví. No a Gravely? Co jsi čekal? Je to spíše historie a fandovství než na dnešní práci. MF bude jen o něco klidnější, si troufnu říci a kdo ví jestli. Je možná blbost se poohlížet zrovna po Agrii či Köppelu nebo jiném mercedesu v jednoosácích. Třeba BCS a jeho deriváty není taky špatný i kosu si vybereš a bude určo levnější. Jen doufám, že byť cenový příměr Agria vs. Dakr byl tak nějak omylem. Netvrdím, že je cena Agrie OK ale až praktickým porovnáním poznáš kde to vězí a zač je toho všeho loket.

other-side

#236 Nový příspěvek od other-side »

Gravely má pro mě nepřekonatelný rotační pluh :)

Kdybych měl rovnou na začátku všechny zkušenosti po experimentech, tak už jezdím např s BCS a jsem spokojený

BCS má pěkné ceny jak strojů tak přísl, má rotační pluh, ale nevidím obracák.....(edit:už vidím jinde ho mají)

uvidím jak s MF, když nebude na pátek k odběru, tak udělám radikální řez

DYK

#237 Nový příspěvek od DYK »

Ber to tak, že třeba to BCS už má tak nějak normovaný závěs a připojení aktivního čehokoli a tak se dají adaptéry pořizovat i jinde obrazně řečeno. Třeba i Goldoni to tak má. Zadaptuješ a jedeš.

other-side

#238 Nový příspěvek od other-side »

no, já to teď zpětně vidím, že jsem měl na začátku pořídit jeden stroj na práci a ne si hrát na vývoj a výzkum a pořídit několik různých strojů

DYK

#239 Nový příspěvek od DYK »

Hurááá :ejchuchu: :ejchuchu:

other-side

#240 Nový příspěvek od other-side »

sečetl jsem totiž všechny peníze co jsem do různý zemtech vrazil za posl pár let - sekačka chodící, gravely, kyklop, F-550 a různý ty pokusy = skoro 200tis kč......tož to mluví za vše...mohl jsem mít jeden funkční stroj na vše.....a volný čas věnovat místo experimentům třeba své ženě.....

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“