Fortschritt E930/931
Moderátor: DYK
Re: Fortschritt E930/931
Já mám dvoje orebný návleky... Jedny jsou \ / \ / \ / užší a pak \ / \ / \ / ale není to rovný, je to spíš takový esíčko a jsou širší - ty používám:
Jak je to široký, tak to zabírá úplně vpohodě :-)
Jak je to široký, tak to zabírá úplně vpohodě :-)
To se mi líbí.
Co to je a co táhne za sestavu želez? To je nějaký atypický pluh?
Co to je a co táhne za sestavu želez? To je nějaký atypický pluh?
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
No to je kupodivu muj Ferda :-) Fortschritt 931.50 s origo zavazim v kolech, orebnyma navlekama a pluhem obracakem. Akorat to predni zavazi je z Vari a drzak jsem si delal. O dve stranky zpatky jsou dve fotky :-)
Jeste tu jedna... https://goo.gl/photos/uGfRA5bvnMMd2TLVA
Deyvo zapomnel sis u kolesa co je v brazde jednu bramboru
Dufam zes ju vybral a nezaoral....
Dufam zes ju vybral a nezaoral....
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Taly jsem se dival :-D Ale tam letos ani loni brambory nebyly, tak nevim co to bylo :-D
- Killer Koly
je to celkem jedno. na vyrobu jsou jednodussi ty / \ / \ , soudruzi v DDR je tak delali, taky se budou lip cistit. ja osobne je pouzivam jen s radlici, kdyz rozhrnuju tezkou hlinu nebo blato. na orbu jsou celkem zbytecne, kdyz to mas dobre serizene. nekdy dokonce skrtaji o pluh pri velkem zaklopeni. dulezitejsi jsou spis zavazi v kolech.myn píše:Nápad zajímavý, ale pak nemůže používat volnoběžky do kol. Jak se vlastně má správně jezdit s vlekem? S volnoběžkami nebo bez? Já jezdím s nimi.
2. Nemáte někdo zkušenosti s výrobou kovových orných kol? Který tvar těch plocháčků, co zabírají, je výhodnější? Klasický šípový < < <, nebo střídavě šikmo / \ / \ ? Mám půjčená kola s šípovým tvarem a ta se trochu zalepují (nic méně i zalepená zabírají pořád dobře).
jestli je budes vyrabet, je dulezite presne zmerit obvod kola. original DDR pneumanty jsou totiz mensi po obvode o cca 3 cm nez nase mitasky nebo barumky
s vlekem jedine volnobezky a hlavne brzdy. zataci se nejlip tak, ze tesne pred zatacenim stahnes plyn na volnobeh a pak rychle zatocis do pozadovaneho smeru. je to proto, ze freza nema diferencial a tim stazenim plynu plastne prerusis zaber a neperes se tolik s riditky, problem je to v tahu s nalozenym do kopce, ale i to se da.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Jo, dik za potvrzeni s tim zatacenim :-) Jsem po par jizdach pres celou dedinu taky zjistil, ze to zataci lip kdyz na vterinu uberes, zatocis a opet pridas :-)
Jak jsem prohlížel ty fotky napadlo mě se zeptat jak vlastně je pohodlné to tvarování řídítek a ovládání?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Jinou továrně vyráběnou frézu jsem neřídil a tak nemám s čím srovnat, ale mně to vyhovuje. Dokonce i ten plyn jako na motorce. U Vari hlavně se čtyřtaktem je asi pohodlné nastavit palcem plyn a jet v konstantních otáčkách. Tohle je spíš motocyklový styl.
Nevěř všemu co si myslíš
No já právě snad zase ani nedržel Fortschritt, tak se ptám. Co jsem měl tu čest byla Agria cenově za nesmysl, kdy se hydrostatický pojezd ovládal jako plyn na moto, ale řídítka měli jiný tvar. Navíc s tím šlo kroutit na obě strany, aby to i couvalo. Tak asi jo, dá se zvyknout na ledasco aniž bych teda chtěl naznačovat, že na těch Vašich strojích je to blbý.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
No u me je blby, kdyz treba rotavatoruju nebo i oram a prizvedavam riditkama, pridava/ubira si to plyn a je na to potreba myslet. Nejlepsi je u vodniho cerpadla, tam se to zaaretuje sroubkem a je :-)
a se svou vyskou 184cm mam riditka na nejvyssi poloze permanentne
To by mě zajímalo to vodní čerpadlo, kolik cca dává Já mám k Vari respektive Teře to nejstarší, mám 5/4" hadici s košem a čtyřtaktní motor který točí míň ale i tak to dává víc než oněch 100l/min které by to mělo dávat s dvoutaktem tak jen pro porovnání jak je na tom Ferda
-
Kolik má dávat podle výrobce nevim, ale 100 ani nahodou. I když já mám slabou savici a vytlak taky jen 1/2" a to má veliký vliv.
Nevěř všemu co si myslíš