Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Niko01

Re: Fortschritt E930/931

#1981 Nový příspěvek od Niko01 »

Ano :) presne to popsal Jarda.
Ja sem uz ten klobucek vyhodil pred nejakym rokem a nahradil sem to gumovu podlozku ,ono to nejaky patek vydrzi ale po case ta gumenna podlozka zvetra od toho vyfuku.
Inak je to strojek k nezaplaceni,jedine fakt ten vyfuk je urobeni na total pi.. :'( .
Ale bacha,uz sem u tveho Pokra,Borivoj objavyl jednu malu chybicku cos popsal.........ta iskra.......prezrat este farbu iskre...
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

Borivoj2006

#1982 Nový příspěvek od Borivoj2006 »

Jiskra krásně modrá. Tak jak má být. Jak u mojeho maxíka Piaggia Hexagonu 180. :) Mám rád dvoutakty. Jinak výfuk jsem vyříznul. Vložka je po cca 30 letech netknutá. Vypálil jsem ji v kotli. Jediné slabé místo bylo to spodní napojení. Tam navařím plechovou přírubu a vyplním motorovým, červeným silikonem (300 stupňů odolnost) Katastrofa byla ta skelná vata. Ta byla tak nasycená benzínovým sajrajtem, že normálně 10 minut v kotli hořela. Tak se ani nedivím, že se tu fóru píše o zahoření stroje.
S pozdravem Bořivoj

Minik 070

#1983 Nový příspěvek od Minik 070 »

Zdravím,nemáte někdo zajem o pluh fortschritt,a vyoravač brambor za fortschirita (originaly)

Niko01

#1984 Nový příspěvek od Niko01 »

Tak potom je ta iskra v pohode,ono ta iskra nesmy byt ani moc velka a ani moc mala,kdyz to ma pjeknu modru farbu tak to je O.K..
No a tu retaz moc nesponuj,nechaj ju kapanek uvolnenu.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

Borivoj2006

#1985 Nový příspěvek od Borivoj2006 »

Niko01 píše:Tak potom je ta iskra v pohode,ono ta iskra nesmy byt ani moc velka a ani moc mala,kdyz to ma pjeknu modru farbu tak to je O.K..
No a tu retaz moc nesponuj,nechaj ju kapanek uvolnenu.
Díky za zkušenosti. Teď to mám celé rozebrané. Udělám tomu trochu lak. Až to budu dávat dohromady a oživovat, pak určitě budu potřebovat poradit více. Teď jsem spíše zjišťoval co všechno v té skládance chybí a co kam patří.
S pozdravem Bořivoj

Borivoj2006

#1986 Nový příspěvek od Borivoj2006 »

Pánové mám dotaz na karburátor.
Jak byl Pokr někde léta rozložený venku v bednách pod kusem lina, zřejmě ležel karburátor ve vodě. Je plný bílé koroze. I když se podařilo trysky vyšroubovat, zatuhlý plovák rozchodit a kanály profouknout, myslím že se to už nikdy pořádně nevyčistí a bude se bordel uvolňovat a ucpávat trysky. Nemáte někdo zkušenost třeba s vyvařením ve vodě ... se sodou? ... ředěným louhem? ...ředěnou kyselinou solnou? Je to typ 16N1 - 12. Mám tu úplně nový karburátor Mikuni na 50 itala skútra. Nezkoušel jste někdo jiný, neoriginální karburátor? Přiruba by šla mezikusem přizpůsobit.
Předpokládám, že jste všichni vytáhli své stroje, když je tak pěkně a šli orat - jako můj soused. A teď sedíte se zhuntovanými zády u počítače. Takže díky předem za radu.
S pozdravem Bořivoj

malotraktor

#1987 Nový příspěvek od malotraktor »

Nechat vyčistit v utrazvukové čističce. Bál ses dát jiný výfuk kvůli zachování originálnosti a kvůli tomu, že je naladěný na konkrétní motor a baslil bys na to karbec ze skútra?
Nevěř všemu co si myslíš

Killer Koly

#1988 Nový příspěvek od Killer Koly »

pokud ma ten italsky karburator 16mm difuzor a je horizontalni, muze (ale nutne nemusi) fungovat.
na cisteni karburatoru je nejlepsi ultrazvuk, ale E85 a kartacek na zuby, pripadne medeny kartacek taky udelaji sve.
jinak ja pouzivam frezu celorocne, jednu mam zaprazenou do voziku, na druhe mam snehovy pluh a treti pouzivam podle potreby na polni prace
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Borivoj2006

#1989 Nový příspěvek od Borivoj2006 »

malotraktor píše:Nechat vyčistit v utrazvukové čističce. Bál ses dát jiný výfuk kvůli zachování originálnosti a kvůli tomu, že je naladěný na konkrétní motor a baslil bys na to karbec ze skútra?
Jo ten ultrazvuk je dobrý nápad. Ten Mikuni to jsem myslel spíš jako nouzovku (na webu simsoňáků, spíš tedy na německým, to používají tuňaři).
Ty originály 16N1 (nebo to možná jsou věrné kopie) se prodávají už tak od 600,- což by se dalo ještě přežít. Ale v každém případě to zkusím ještě vyčistit v té ultrazvukové vaničce.
S pozdravem Bořivoj

Borivoj2006

#1990 Nový příspěvek od Borivoj2006 »

Killer Koly píše:pokud ma ten italsky karburator 16mm difuzor a je horizontalni, muze (ale nutne nemusi) fungovat.
na cisteni karburatoru je nejlepsi ultrazvuk, ale E85 a kartacek na zuby, pripadne medeny kartacek taky udelaji sve.
jinak ja pouzivam frezu celorocne, jednu mam zaprazenou do voziku, na druhe mam snehovy pluh a treti pouzivam podle potreby na polni prace
Kartáčky už proběhly. Ale spíš se bojím schovaného sajrajtu v těch lomených kanálcích. Prosím, co je to za přípravek E85? Nebo je to etanol od pumpy?
Dík. Bořivoj

Killer Koly

#1991 Nový příspěvek od Killer Koly »

ano, je to etanol od pumpy. podle toho, co vsechno rozpusti, tak spis ziravina
;-)
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Niko01

#1992 Nový příspěvek od Niko01 »

Skus ten karburator vyvarit v kyseline citronovej.
A nezapomen poradne vycistit aj nadrz,supni tam za hrst sutru a poradne protrast,teplu vodu vyplachnut a potom zase cistim benzinem,nech to zase nezaserka karbec,a daj si nedzi nadrz a karbecem maly filter.

Borivoj2006

#1993 Nový příspěvek od Borivoj2006 »

Niko01 píše:Skus ten karburator vyvarit v kyseline citronovej.
A nezapomen poradne vycistit aj nadrz,supni tam za hrst sutru a poradne protrast,teplu vodu vyplachnut a potom zase cistim benzinem,nech to zase nezaserka karbec,a daj si nedzi nadrz a karbecem maly filter.
Ahoj Niko,
zkusím to v tom vyvařit, vyzkouším i tu E85 co doporučuje kolega.
Tu nádrž vyčistím. Akorát mi kdysi poradil kamarád z vojny, byl tam kousek od Tebe - ze Senice, poválet v nádrži hrst olověných broků. Ty jednak uvolní rez a také vytvoří na povrchu ochrannou vrstvičku. Osvědčilo se mi to u několika veteránů ČZ a Jawa. Ale to "poválení" je třeba dělat alespoň 10 minut. Ne jenom protřepat.

Ale zjistil jsem, že přechodový element mezi integrovaným tělesem výfuku a vstupem do karburátoru by měl, dle katalogu ND, obsahovat ještě filtr. Ten element i filtr do něj jsem mi chybí. V bedně je jen filtr s papírovou patronou ale ten patří do plastové krabičky na kleče. Prosím, jak vypadá ten druhý filtr ?
Díky,
přeju pěkný víkend
Bořivoj

Jarda-k

#1994 Nový příspěvek od Jarda-k »

Je to takový drátěnkový filtr. Napouští se to olejem, podobnej princip jako měly starý fichtli. U toho filtru je ještě pružina která ho drží na místě.
Ta papírová vložka byla určená jako přídavný filtr určený pro provoz v prašným prostředí.

Niko01

#1995 Nový příspěvek od Niko01 »

Tak ja to beru tak co je dostupne po ruce a k cemu sa clovek dostane nejdriv,proto ty kamenky,jo a stym cistenim karbecu je z kazdeho neco pravda lepsi neco jako nic...
A taktok vypada ten drateni filtr,dostanes ho stale koupit na asi vsech inte.strankach pro simsoni.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“