Vari System
Moderátor: DYK
- teslanicola
Re: Vari System
Ještě někomu se chytají sací ventily?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Pekné no príde mi to pracné z toho dôvodu ze cestou z hory prekonávam tri druhy ciest a to lesnú cestu v hore potom poľnú cestu cez lúky a potom asfalt kde by toto prispôsobenie dosť vadilo. Rozmýšľal som nad tým zdvihom preto aby som mohol previesť viac dreva naraz. Na vlečku uložím cca 1,5 metra (v dĺžke 1m) dreva no keby som chcel viac dreva tak by sa mi to vysypávalo z vlečky preto by som chcel 6-8m guľatiny prevážať zdvihnutím a ťahaním, na metrovenu alebo na menšie polená by som to skrachoval doma. Aj keď má Vari malú spotrebu ale jedná sa o trasu cca 4 km jedna cesta a späť ďalších 4 km. Je tam cca 40-50 m dreva ktoré budem postupne zvážať.
Jestli pak byl někdo na Šikláku si vyzkoušet na vlastní ruce sekačky?
Znáš rozměr nožů a průměr díry? Nůž bude asi 50 široký 3 silný a délka?
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Šiklák mám téměř za barákem, ale mám na jejich jednání dost vyhraněný názor, takže pokud nemusím, raději tam nechodím.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Jde o to, že tam byla dvoudenní akce "sečení trávy" kde se dalo na vlastní ruce vyzkoušet na okolních loukách "jak to seče a jestli by mě to vyhovovalo." A nejen sečení. Je třeba dát lidem možnost, si na to před koupí sáhnout ať si sami zhodnotí. Byl tam taky v provozu i Raptor na něž už někteří čekají. Jednak na cenu a potom na zkušenosti a tam si ho mohli vyzkoušet jako sekačku i jako mulčovač. Prostě je třeba jít s výrobky mezi lidi.
dneska jsem žhavil lištu busatisku a ta jela panečku.......porost místama větší jak já 182cm
a dala to a i na zkoušku paravidelně sekaná tráva v sadu o výšce cca 6c,m holila jak břitva
fotky a videa snad hodím na net nahrtané sů
a dala to a i na zkoušku paravidelně sekaná tráva v sadu o výšce cca 6c,m holila jak břitva
fotky a videa snad hodím na net nahrtané sů
Nože jsou 89x50x3 ale teď je tam ještě poslední sada co byla doma 80x40x3. Díru bych ti lhal ale můžu změřit, myslím že 14mm ale nejsem si jistej. Dneska jsme sekli tu zahradu jak je na fotkách z vyčesávání, já s BDRkem a XPčkem, táta sekl mezky a zbytky s křovinořezem Honda. Překvapila mě spotřeba XP.na celou zahradu si vzala jeden a půl nádrže, tecumseh si vzal mnohem víc. Ještě aby se povedlo usušit, už to začínalo podehnívat a tráva byla hustá ale xp to dalo bez problémů, zatím mi dělá jenom radost a nemilá zpráva je že se ukázala závada jakou popisuje DYK se sekačkou od dakru...levé kolo klouže na disku. Je to při sečení hodně nepříjemný a často sekačka hrabe, musím to nějak pořešit
Tak už sem to konečně všecko doskládal, pročistil, promazal, vyměnil jsem hadičky, přidal sítka benzínu, došteloval tu spojku, a paráda, chytilo to na druhé potáhnutí, ale ještě musím vyměnit kohoutek paliva, protože teče, koupit nové těsnění pod plovákovou komoru, nové nože a vyměnit šroubky na sekačce protože už moc dobře nevypadají. Po nastartování sem seřídil ten karburátor, předtím to šíleně žralo, a střílelo do výfuku. Teď to přede jak kotě....
Všecko je jednůc poprvé
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=71475
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=71475
Nelinár: tak to je paráda ked ti to tak šlape, s tým ventilom paliva - ja som ho vymenil tiež pri výmene karbecu ale tečie mi to stále, neviem či na ten závit ventilu nemá ísť trocha tesniacej pásky a tak zaskrutkovať.
Tak nech ti Varík robí len radosť :-)
Tak nech ti Varík robí len radosť :-)
Pomocníci v záhrade by VARI: Jikov 1427 + T-20 + BSU-022 + AZS349 + RP-T2/S
žádná páska mají být hliníkové tesnící kroužky a pokud ti to chčije kolem hřídelky ventilu kterou pouštíš benzín tak je vadný o-kroužek vevnitř a je to udělané nerozebiratelně no né že by to nešlo....
mě to dycky po zimě teče jak se kroužek seschne a jak pak opět naboptná díky dnešnímu super bio benzínu tak už to neteče .
u starých ventilků sa stává že sa vybracema vyšrubujů uplně ven
a včera jak jsem sekal až do tmy tak dnes hledím na motor a všechny 4 šrouby kterýma je přišrubovaný motor k řídítkám sa vytřepaly a neni tam ani jeden drželo to jen na tom čepu co je v převodovce ta lišta je pořádný vybrátor noa ale s bubnem bych tam jezdil ještě teď
mě to dycky po zimě teče jak se kroužek seschne a jak pak opět naboptná díky dnešnímu super bio benzínu tak už to neteče .
u starých ventilků sa stává že sa vybracema vyšrubujů uplně ven
a včera jak jsem sekal až do tmy tak dnes hledím na motor a všechny 4 šrouby kterýma je přišrubovaný motor k řídítkám sa vytřepaly a neni tam ani jeden drželo to jen na tom čepu co je v převodovce ta lišta je pořádný vybrátor noa ale s bubnem bych tam jezdil ještě teď
-
Teď budou Troskovice, ty mám skoro z barákem já :-)
Kupoval som len samotný palivový ventil (kohut), predpokladám že všetky hliníkové podložky slúžiace ako tesniace tam mám (foto). Nemám síce vstupe do ventilu tú "corbin" sponu, aleje to tam natlačené na fest.
Nechcem ten ventil doťahovať ešte viac pretože všetko je to pomerne jemné.
Nechcem ten ventil doťahovať ešte viac pretože všetko je to pomerne jemné.
Pomocníci v záhrade by VARI: Jikov 1427 + T-20 + BSU-022 + AZS349 + RP-T2/S