Kenybzovic vari, terra a všecky krámy k tomu
Moderátor: DYK
Re: Kenybzovic vari, terra a všecky krámy k tomu
letos trocha sekání celkem toho bylo něco přez 2000m2 trávy místama vyšší jak 2 metry
takže jsem vzal lištu a dobře jsem udělal
ná krátkém videu nevalné kvality je jen část sekaného placu
https://youtu.be/o3FgTKCsIak
takže jsem vzal lištu a dobře jsem udělal
ná krátkém videu nevalné kvality je jen část sekaného placu
https://youtu.be/o3FgTKCsIak
nevím co mě napadlo otáčat ten telefón šak si přitom sledování negdo vykrůtí hlavu
tráva na druhý den vydatně zmokla další den jsme to s mojů ručně obracali 2 hodiny
no obracák by sa hodil, ale aspoň máme trocha pohybu...tak snad to dosušíme a pujde to nahůru
tráva na druhý den vydatně zmokla další den jsme to s mojů ručně obracali 2 hodiny
no obracák by sa hodil, ale aspoň máme trocha pohybu...tak snad to dosušíme a pujde to nahůru
Valí ti to parádně, motor o tom ani neví když jsem letos sekl já s BDR-600.4 a XP-200 tak to šlo celkem pěkně ale teď jak obracím tak vidím to strniště...no děs, máme hrbatej pozemek a tráva byla pěkně vysoká. To s tou lištovkou to jde pěkně
Početl jsem si o tvém čerpadle, hadice máme stejné dokonce i sací koš mám ten samý Chtěl bych se tě zeptat jak jsi spokojený a jaké tam máš kolínko na tom sání a jakou Geka spojku?
Početl jsem si o tvém čerpadle, hadice máme stejné dokonce i sací koš mám ten samý Chtěl bych se tě zeptat jak jsi spokojený a jaké tam máš kolínko na tom sání a jakou Geka spojku?
taky nemám strniště dokonalé kde byla tráva slehlá tak je strniště vyšší no a kolem kmenů stromů jsou neposekané kousky nechtěl jsem lištou poškodit kůru na stromech tak jsem je víc objížděl bo je nato blbě vidět kde je konec lišty ale to pak srovnám sekacím traktorkem a pak už se to bude stejně sekat na nízko až do konce sezóny myslím v tom sadu ale jak je natočené video tak tam to nechám ještě narůst a uvidím jestli to skrmím nazeleno je v tom ještě trochu jateliny
no a k tomu čerpadlu ty kolena pozjištuju ale na sání je plastové koleno přímo do hrdla odlitku a z druhé strany geka no mrknu na to
jo včera jsem přišruboval znovu motor k řídítkám vyklepaly sa všecky šruby nebyly tam totiž pérovky tak jsem dal nové šruby a pérovky a dotáhl to
pak jsem naolejoval A uklidil lištu s převodovkou letos už nebude potřeba no je to kvicht s tím manipulovat ale v provozu se to ovládá slušně problém je trochu ta spojka pojezdu je tam zubová spojka a když zmáčkneš páčku tak to hned nevypne je lepší jakoby zatlačit rukama dopředu a ono to odpojí no na sekání mezy stromy nic dobrého nato je lepší ta bubnovka od dakra nebo čí to mám bubnovku ..tam se spíná pojezd napínáním řemenu a jde to pěkně s citem ovládat
no a k tomu čerpadlu ty kolena pozjištuju ale na sání je plastové koleno přímo do hrdla odlitku a z druhé strany geka no mrknu na to
jo včera jsem přišruboval znovu motor k řídítkám vyklepaly sa všecky šruby nebyly tam totiž pérovky tak jsem dal nové šruby a pérovky a dotáhl to
pak jsem naolejoval A uklidil lištu s převodovkou letos už nebude potřeba no je to kvicht s tím manipulovat ale v provozu se to ovládá slušně problém je trochu ta spojka pojezdu je tam zubová spojka a když zmáčkneš páčku tak to hned nevypne je lepší jakoby zatlačit rukama dopředu a ono to odpojí no na sekání mezy stromy nic dobrého nato je lepší ta bubnovka od dakra nebo čí to mám bubnovku ..tam se spíná pojezd napínáním řemenu a jde to pěkně s citem ovládat
Traktorek máš pěkný na ten jsem se už díval tak to budeš mít asi 5/4kolínko. Já si ho koupil že ho tam dám taky jenže origo je tam redukce z 5/4 na 1" pak 1" kolínko a v tom zas redukce z 1" na 5/4. Jenže tu první redukci se mi nepodařilo z čerpadla dostat tak jsem to nechal jak to je. Savici mám 5/4 na ní geku a na čerpadle 5/4 geku s vnitřním závitem. Tak jenom jestli bys mi mohl oměřit jaká je v té gece na čerpadle díra abych to neměl nějak přiškrcené. V té moji je myslím 25 díra.
No vypadá to že to máš lepší než já. Zubovou spojku mám i na te BDRce je to podvozek z Adély vlastně takže už jsem vyškolenej a kolem stromů to beru křoviňákem se strunou.
Šrouby na řídítkách se mi taky povolují dal jsem tam i obdélníkové pérovky a lepidlo na závity, dorval ráčnou a stejně se za čas povolí
Mám obraceč OP-1.2 ten má 60kg pak převodovka 30 a XP má 23 a ovládá se to pěkně. Ale jak s tím máš někam zajet bez nasazenýho motoru tak se člověk nadře jak kůň.
No vypadá to že to máš lepší než já. Zubovou spojku mám i na te BDRce je to podvozek z Adély vlastně takže už jsem vyškolenej a kolem stromů to beru křoviňákem se strunou.
Šrouby na řídítkách se mi taky povolují dal jsem tam i obdélníkové pérovky a lepidlo na závity, dorval ráčnou a stejně se za čas povolí
Mám obraceč OP-1.2 ten má 60kg pak převodovka 30 a XP má 23 a ovládá se to pěkně. Ale jak s tím máš někam zajet bez nasazenýho motoru tak se člověk nadře jak kůň.
to šroubení správně redukce musíš nahřát PB hořákem a až vyjde dým z prostoru závitu půjde to povolit je to dané možná z výroby na fermež a to bez nahřátí nepovolíš.
Otázka jestli to má smysl znovu předělávat s větší gekou to bude stát další 3-4 stovky
kolem stromů opatrně s tou strunou i když se snažíš jak chceš stějně ti to občas brnkne po kmenu...starý strom to ustojí, ale maldý stromek když dostane nafackované strunou to je jako bys mu podřezal žíly míza totiž proudí těsně pod kůrou my nato máme střihací aku nůžky od gardeny
http://www.gardena.com/cz/lawn-care/acc ... adou-sada/
ty nůžky sice nestojí zrovna málo ale fungují dobře v sadu je 98 stromů na dvě nabití to ostřihá trávu kolem kmenů a moja s tým ráda jezdí takže je to využité furt i ve dvoře okraje trávníku atd
nože zatím nebylo třeba brousit ono se to samo přiostřuje jak to kmitá navíc je to celkem inteligentní
uvnitř je momentová spojka proti poškození převodu když se dostane něco tvrdšího mezy břity, třeba výmladek navíc elektronika ihned odpojí motor od akumulátoru máme to zatím druhý rok ale už to najezdilo hodně zatím bez problémů akorát budu posilovat akumulátor ono se dělá i verze se dvěma aku tak ho tam prostě přidám místo tam nato je
Otázka jestli to má smysl znovu předělávat s větší gekou to bude stát další 3-4 stovky
kolem stromů opatrně s tou strunou i když se snažíš jak chceš stějně ti to občas brnkne po kmenu...starý strom to ustojí, ale maldý stromek když dostane nafackované strunou to je jako bys mu podřezal žíly míza totiž proudí těsně pod kůrou my nato máme střihací aku nůžky od gardeny
http://www.gardena.com/cz/lawn-care/acc ... adou-sada/
ty nůžky sice nestojí zrovna málo ale fungují dobře v sadu je 98 stromů na dvě nabití to ostřihá trávu kolem kmenů a moja s tým ráda jezdí takže je to využité furt i ve dvoře okraje trávníku atd
nože zatím nebylo třeba brousit ono se to samo přiostřuje jak to kmitá navíc je to celkem inteligentní
uvnitř je momentová spojka proti poškození převodu když se dostane něco tvrdšího mezy břity, třeba výmladek navíc elektronika ihned odpojí motor od akumulátoru máme to zatím druhý rok ale už to najezdilo hodně zatím bez problémů akorát budu posilovat akumulátor ono se dělá i verze se dvěma aku tak ho tam prostě přidám místo tam nato je
Tak jsem to přesně dělal, kouřilo se jak prase ale je to nejspíš přirezlé, stálo to venku a to se na tom podepsalo hodně. Rozdělávat znova už to nebudu je to natřený a utěsnění. To bych tam musel dát opravdu redukci z 5/4 na 6/4 pak 6/4 koleno a nakonec 6/4 geku. Ale jestli ty to máš na 5/4 geku a valí ti to jak ďas tak to řešit nebudu. Teď mi to ta geka vlastně srazí na 1" takže to kolínko moc nevadí.
Kolem mladých stromků je plastová ochrana proti zvěři takže to je v pohodě.
To jsou teda namakaný nůžky, Gardena to má vychytaný teda
Kolem mladých stromků je plastová ochrana proti zvěři takže to je v pohodě.
To jsou teda namakaný nůžky, Gardena to má vychytaný teda
Ta lištovka k tomu Tecumsehu pěkně ladí strniště máš podobné jak já ale můžu tě uklidnit že místama to mám i horší seno máš pěkné my to letos nechali natlačit to balíků. Je to paráda, od oka co jsem nahrnul velké řádky tak by to bylo na 5 fúrek a takhle jsem to odvezl na dvakrát. Půlka je už doma a dosušuje se zbytek protože ten je ve stínu stromů tak se to muselo převozit. Snad se to podaří a taky z toho něco bude.
cca oběmově 1/4 momentálně zmoká tak to možná přesuším a nebo spálím sena je plná hůra a na několik let dopředu takže mě to nějak netrápí
Zdravim.Našel jsem asi jediný téma na foru kde je motor Tecumsem Vector. Sháněl jsem převodovku na Vari tak dlouho až sem sehnal uplnou náhodou Agzata se vším všudy fakt za tašku hrušek a je na něm právě tento motor VLV 55 plus jeden rozebranej v bedně s utrhlou ojnicou. Motor nechtěl dlouho chytnout v karbcu bylo všecko gumový na cucky to sem nahradil běžnýma O kroužkama co tam trochu pasovaly a pak motor chytl a celkem pěkně chodí mám ho nasazenej na bubnovce Dakr,na AGZATA jsem zatim hodil motor z Tery. Mám pár dotazu na Kenybza, naco je mezi motorem a spojkou v takové mezeře řemenička a pak máš ještě tento motor je to sakra vyběhlej model a hledam čím ho nahradit aby mi zustaly puvodní festovní říditka Balcar motor je přišrubovanej 3 šrubam k přírubě rozteč je stejná jak na sekačkovým motoru Brigs co se mi válí pod ponkem tak předpokládám že je to nějaká univerzální rozteč,hřídel je 22,2 délka asi 50 tak to má ten rozebranej motor co mám v bedně. Nevíte kde najit rozměry přírub motoru Vari XP nebo Rato 225 a nebo tam nechat zatim dvoutakta? Stroj budou zatim používat děcka na cestování na ryby jenom s vozíčkem. Polní práce prubnu až na podzim pak založím vlastní téma bo neni zati čas. Dík za info.
no řemenička v mezipřírubě byla na pohon příslušenství..já jsem to nikdy nepoužil.
motor vyběhlý no mě maká na 100% tekumsehy nebyly oblíbené a firma už dávno zanikla nicméně díly stále jsou. co je na tom soustrojí nejdebilnější tak to jsou ty zácvaky co drží motor na převodovce pije mě to krev další věc je že díky těm zacvakávacím packám které mají péra z dvoutaktu se ten motor na tom hýbe a ten průměr co se zastrkává do převodovky má vůli. I když to zajistíš šroubem na převodovce šroub se stejně uvolní a motor se na převodovce kýve.
na motoru je normální dvoutaktní spojka s mezikusem, který umožňuje částečný pohyb kvůli 4 taktnímu motoru ...ale to pak vergluje no já jsem to přivařil natvrdo, ale spojka mě pak vydrží asi 2 roky a pak ju dám přelepit.
Co se týká toho karburátoru tak je velice jednoduchý a věčný nádobka i plovák je z plastu je tam pár trysek taky z plastu a jedině co je problém tak ty nabobtnalé gumičky, které pak škrtí přívod paliva do trysek. ale za to nemůže výrobce v té době se biosložky nepřidávaly.
Jedna nevýhoda je že díky jednoduchosti karbecu motor neběží zcela klidně při volnoběžných otáčkách.
Volnoběžné otáčky prostě kolísají
motor vyběhlý no mě maká na 100% tekumsehy nebyly oblíbené a firma už dávno zanikla nicméně díly stále jsou. co je na tom soustrojí nejdebilnější tak to jsou ty zácvaky co drží motor na převodovce pije mě to krev další věc je že díky těm zacvakávacím packám které mají péra z dvoutaktu se ten motor na tom hýbe a ten průměr co se zastrkává do převodovky má vůli. I když to zajistíš šroubem na převodovce šroub se stejně uvolní a motor se na převodovce kýve.
na motoru je normální dvoutaktní spojka s mezikusem, který umožňuje částečný pohyb kvůli 4 taktnímu motoru ...ale to pak vergluje no já jsem to přivařil natvrdo, ale spojka mě pak vydrží asi 2 roky a pak ju dám přelepit.
Co se týká toho karburátoru tak je velice jednoduchý a věčný nádobka i plovák je z plastu je tam pár trysek taky z plastu a jedině co je problém tak ty nabobtnalé gumičky, které pak škrtí přívod paliva do trysek. ale za to nemůže výrobce v té době se biosložky nepřidávaly.
Jedna nevýhoda je že díky jednoduchosti karbecu motor neběží zcela klidně při volnoběžných otáčkách.
Volnoběžné otáčky prostě kolísají
Dík za radu po obědě sem sekl zahradu tak asi 30 minut a motor se rozdéchal a šlape jak má je celkem tichej až to vypadá že nemá plný otáčky ale buben se točí jak blbej a tráva je krásně posečená. Nevíš co se tam teda dalo namontovat co ta řemenička mohla pohánět a jak se tam dal nasadit ten řemen. Jak ti pocitově vibrujou řidítka zatim jsem to v Agzatu neměl nasazený jenom v té bubnovce možna vibruje samotná sekačka.