Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
duro91

Re: Vari System

#1606 Nový příspěvek od duro91 »

Nelinář:
Pokiaľ to má slušnú kompresiu po výbruse, a trochu udržuješ motor v čistote a meníš olej vo vzduchovom filtry tak myslím že by sa mal motor odvďačiť bezporuchovou prevádzkou. Motor môže byť zafúľaný od oleja ako len chce ale chladiace rebrá válca a karburácia by mali byť tip-top.
Pomocníci v záhrade by VARI: Jikov 1427 + T-20 + BSU-022 + AZS349 + RP-T2/S

Nelinář

#1607 Nový příspěvek od Nelinář »

No šak baže, že sem si všiml té prekérky ohledně předělání teho soukolí až po přidání příspěvku..... Kurde, toš to mosím fakt pořešit abych do budoucna nemosel kupovat celý nový stroj. no, snad to letošní sena přežije a jak bude v zimě čas, toš tadyk mosím sednůt a přečíst, co všecko potřebuju kůpit na předělání teho vrchu. Chlapi díky moc za rady. myslím, že bych byl kdysik nemilo překvapený....

Nelinář

#1608 Nový příspěvek od Nelinář »

Proximák

#1609 Nový příspěvek od Proximák »

Tady je vše pro přestavbu uvedeno http://www.vari.cz/rady-a-navody/faq/di ... m/art:254/

DYK

#1610 Nový příspěvek od DYK »

Jde o to, že v tom bazaru to pořídíš po pětistovce a ano, zaveď si dvě hadičky od plastové nádrže, neslučuj to Téčkem. Jen ať tě ani nenapadne kupovat plastovou nádrž uzavřenou http://www.lednice-trzil.cz/product/3-u ... hovy-1343/ JEDINĚ ŠROUBOVANOU zátku. Nebo si kup za pětikilo náhradní startování k DMJ http://www.vari.cz/katalog/bazar-vyprod ... /cp:41209/ a máš to vyřešené. Znáš to, co je doma z ND to se nepokazí. Dycky se posere to, co jsi minulý týden vyhodil nebo měl v ruce ale nekoupil. Já mám dojem, že Dakr měl k dispozici řemenice na předělávku pro čtyřtakt, ale nevím, jak řešil upínání motoru. Napiš jim tam a uvidíš, co ti nabídnou.
A otázka je, až ti Dakr lehne úplně, jestli toto není pro tebe lepší řešení. Má to i dvě rychlosti pojezdu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Proximák

#1611 Nový příspěvek od Proximák »

Tak už nám to začalo... :) Jak jste na tom vy?
Obrázek

duro91

#1612 Nový příspěvek od duro91 »

Proximák:

podobne podobne, ale s AZS-349, výborný fitness na ruky a nohy :cvik: ale frčí to perfektne.
Iank ten tvoj motor, to je to nové XPčko však ? Včera som ho obzeral v predajni, cena priaznivá. Ako sa ti zdá pomalý rozbeh s prevodovkou DSK317 ? (T-20) Známy ktorý si kúpil Hondu GCV190 vraví že ten rozbeh je viac "kusací" ako s motorom Jikov, možno je to len inou konštrukciou plynovej páčky a jemného dávkovania plynu a otáčok motoru.
Pomocníci v záhrade by VARI: Jikov 1427 + T-20 + BSU-022 + AZS349 + RP-T2/S

Proximák

#1613 Nový příspěvek od Proximák »

S parkovou sekačkou Vari nemám zkušenost ale asi to bude řádná makačka :/ mohli dělat i verzi s pojezdem jako to dělal Gutbrod.
Ano je to XPčko, vyměnil jsem ho za 20 let starý Tecumseh který už dosluhoval. XP jsem na převodovce s koly neměl, jen na T-20/SA v rotavátoru, v rotační plečce, Rapidu a teď v BDRce tak ti moc neřeknu ale samozřejmě že ze začátku si spojka musí sednout :) Máme ještě GCV 190 to letos oslaví kulatiny, máme ji 10 let, ta se používá v DSK-317 s koly a trhavý rozjezdy nepozoruji. Pozvolna přidávám páčkou plyn a stroj se krásně rozjede :)

DYK

#1614 Nový příspěvek od DYK »

Je to dáno konstrukcí spojky.

Jarda Malich

#1615 Nový příspěvek od Jarda Malich »

Proximáku, ta tvoje sekajda, to je BDR-600 viď?

Proximák

#1616 Nový příspěvek od Proximák »

Mně to nějaké trhavé nepřijde, asi je to o zvyku :)
Jarda Malich: Přesně tak, přesně BDR-600.4, ročník 2004 ještě s třemi noži. Slouží spolehlivě ale i tak ji letos v zimě čeká menší renovace :)

Jarda Malich

#1617 Nový příspěvek od Jarda Malich »

Ty podvozky se jim povedly. Jak je vidno i BDR-600 :-)
Já jezdil s BDR-650 a taky to pomlátí všechno :-D

Tak hlavně ať slouží ....

Lesa

#1618 Nový příspěvek od Lesa »

Obrázek

Dyku,promiň, tohle jsou ony? Prostě nestíhám nic... :(
Zítra jedu Ostravu, teoreticky bych mohl navečer a nebo přes Víťu v týdnu...
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

Sender

#1619 Nový příspěvek od Sender »

Mám Adélu s motorem GCV 160.Před několika týdny se mi při chvilkovém sečení zahrady přidřel sací ventil (oleje v motoru dostatek).Po opravení dávám pro jistotu aditiva pro přimazávání ventilů (zatím OK).

DYK

#1620 Nový příspěvek od DYK »

když jste začali o těch bubnovkách - celé odpoledne jsem se potýkal s tímto "nějak to málo vrčí, neseče toa blbne pojezd" Jasně, upadená pružina regulátoru tam někam nad válec, nešlo přidávat plyn, to se dalo háčkem najít a vrátit na původní místo, ale stejně, jak a kdo ji vyhákl? A teď pojezd. Nic složitého. No jo, jenže pravé kolo se protáčí na disku? Když nové kolo, zdvojnásobí se cena sekačky! Sekačka taky může táhnout doprava. nevím co s tím asi nic, motor jede sekat to bude a nejsem servisák, abych sáhl pod ponk a vytáhl nějaké jeté kolo. I kdybych byl asi není možné všechnu veteš schovávat.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“