Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Niko01

Re: Fortschritt E930/931

#1561 Nový příspěvek od Niko01 »

Tak Malotraktore jak sem hladal tak sem hladal ale skoro vubec sem nic s tvojich pozadavek nenasel.... :-/ :'(
Ale docital som sa na motorkarskem foru jednu vecicku..a to ze motore o obsahu 50ccm su lepsie dvojtakty ako stvortakty,a to z hladiska zivotnosti a vykonu, samozrejme hlucnost a spotreba paliva motora 2T je vyssia ako u 4T.
Tam ten motor co som nasiel sa mne ani nejak nezda extra hlucni oproti simsonackemu,ale dal som ho len koli tomu ze je to 50,4T,na ferdovy bi nezaberal vela miesta a co je rozhodujuce je cena.
Ostatne motore co som nasiel na nete maju tak isto otacky max cca6500 a cena podobna tomu Hondackemu.
No a jedine co mna napada je teda na tu elektriku,ale to je uplne o necem inem,a aj to som pocital tak zhruba a vychadza to cca okolo 800€...je tam zahrnute elektromotor,regulator otacek a 2xbaterka 40Ah...samozrejme funglofky. :pistol: :rohy:
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

Killer Koly

#1562 Nový příspěvek od Killer Koly »

napada me jeste nejaky lifan nebo loncin z detskych ctyrkolek. obvykle maji poloautomatickou prevodovku a zpatecku
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Niko01

#1563 Nový příspěvek od Niko01 »

A co tak nejaky diesel....napr.Hadz 1B20 alebo Lombardini 15LD 225S a podbne....ale zase cena je uplne nekde inde :pistol:
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

Niko01

#1564 Nový příspěvek od Niko01 »

No neni to krasa...pocuvat ten SIMSONACKY motor jak si pobrukuje 8) 8) 8)
https://www.youtube.com/watch?v=TCF4NW8X9ps

mraveneček

#1565 Nový příspěvek od mraveneček »

Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

Killer Koly

#1566 Nový příspěvek od Killer Koly »

Killer Koly píše:
DYK píše:
Killer Koly píše:tak jsem vyzkousel Verva 100 a vypada to, ze se blyska na lepsi casy. zatim freza bezela jen naprazdno, zitra to nejspis zkusim pod zatezi, zaprahnu vozik. olej jsem pouzil M2T, vice nez rok stary. po ohrati je kourivost minimalni, volnobeh pravidelny a za plynem to jde bez cukani. to pridirani je asi fakt zpusobene tou biosrackou v benzinu
Tak vraťme se na začátek. Tak co, jak to celé dopadlo? Proběhla zkouška - vyjížďka s vlekem? Je po problémech?

zrovna jsem to chtel napsat. ano, dopadlo to dobre. pred cca hodinou jsem odvezl nejakych 300 kg stavebni suti vicemene bez problemu na skladku a zase se vratil. to vicemene znamena trochu mensi vykon, ktery se projevil na kopecku pred skladkou . obvykle ho vybehne na dvojku bez znamek poklesu otacek. tentokrat bylo znat, ze toho ma dost. pricinou bude zrejme vydreny valec, pridiralo se to tesne nad vyfukovym otvorem a tudy to zrejme utika. kourivost je taky celkem v norme, kourito stejne jako obvykle. ceka me tedy novy vybrus, az budou prachy (pred vanocema urcite ne) tak dam vedet jak se to chova po vybrusu.
dale to znamena asi stale pouzivani toho (pochopitelne drazsiho :( ) verva 100. jeste zkusim, co s tim udela mogul TS, ale az zitra, jestli bude cas.

zavada se opet vratila :vztek: po ohrati (cca po 15 minutach provozu) zacne klesat vykon a motor nejde vubec do otacek. jsem bezradny, vymenil jsem kdeco a freza porad nefunguje. motor je po vybrusu, olej mogul TS, vyzkousel jsem i TSF, benzin verva 100. motor zacal taky priserne kourit, kouri i na TSF :help:
premyslim o tom, jestli to nemuze byt v dratech, ty jedine jsem nemenil. kdyz se ohrejou, nevedou elektriku (vim ze je to silene, ale co kdyby...)

Niko01

#1567 Nový příspěvek od Niko01 »

Killer ja mam fakt podozrenie na tu elektriku,konkretne na ten snimac otacok,on ak je studeni tak by mal mat neakych 16 az 20 Ohmu ale po zahriati motora sa jeho odpor zvecuje a potom prestane spravne fungovat a tyristor dostava nespravne udaje...skus ho preletovat alebo daj vodice priamo na cievky,modry+ hned-.
Přílohy
snímač.jpg

Killer Koly

#1568 Nový příspěvek od Killer Koly »

Niko01 píše:Killer ja mam fakt podozrenie na tu elektriku,konkretne na ten snimac otacok,on ak je studeni tak by mal mat neakych 16 az 20 Ohmu ale po zahriati motora sa jeho odpor zvecuje a potom prestane spravne fungovat a tyristor dostava nespravne udaje...skus ho preletovat alebo daj vodice priamo na cievky,modry+ hned-.

ten jsem vymenil z funkcniho stroje, je to porad stejne. navic se to moc neohriva, zkousel jsem to teda jen rukou a bylo to porad stejne studene. mas nejake schema toho snimace? predpokladam, ze je tam jen nejaky magneticky snimac

Killer Koly

#1569 Nový příspěvek od Killer Koly »

77FANOUŠ

#1570 Nový příspěvek od 77FANOUŠ »

čau panové,koupil jsem fortschrittE 931-50 z vozikem a dost přislušenstvim,ale mam stim problémy.Asi 6let stala,tak sme vyčistily karbec,koleno vyfuku seřidily plyn i sitič a na prvni kopanec chytla.za studena jede pěkně,ale jak se zahřeje začne se dusit až skakat.včera jsme po zahřati nenastartovaly vubec a zjistily že nedava jiskru,do vypinače elektrika jde ,ale dal už ne,nevite nekdo k čemu slouži ta krabička pod řiditkama a jestli to ma zapalování bezkontaktni nebo kladivko?anebo v čem by mohl byt problem?

Killer Koly

#1571 Nový příspěvek od Killer Koly »

77FANOUŠ píše:čau panové,koupil jsem fortschrittE 931-50 z vozikem a dost přislušenstvim,ale mam stim problémy.Asi 6let stala,tak sme vyčistily karbec,koleno vyfuku seřidily plyn i sitič a na prvni kopanec chytla.za studena jede pěkně,ale jak se zahřeje začne se dusit až skakat.včera jsme po zahřati nenastartovaly vubec a zjistily že nedava jiskru,do vypinače elektrika jde ,ale dal už ne,nevite nekdo k čemu slouži ta krabička pod řiditkama a jestli to ma zapalování bezkontaktni nebo kladivko?anebo v čem by mohl byt problem?
pokud ma tu "krabicku", je to bezkontakt, zapalovani (stator) je na obrazku od nika o par prispevku vyse. ta krabicka ridi impulsy do civky. jak to presne funguje nevim, ale tady na strankach je schema elektriky.
takhle od compu se blbe radi, ja sam si s tou svoji nevim rady. pokud me pamet neklame, z vypinace by ani elektrika jit nemela, neni to vypinac v pravem slovasmyslu, ale zkratovac. pokud je na zapnuto, obvod neni zkratovany a civka se vybijji pres svicku, kdyz je vypnuto, vybiji se pres vypinac (aspon tak nejak si to predstavuju, znalci me opravte)

mraveneček

#1572 Nový příspěvek od mraveneček »

Killer Koly píše:
77FANOUŠ píše:čau panové,koupil jsem fortschrittE 931-50 z vozikem a dost přislušenstvim,ale mam stim problémy.Asi 6let stala,tak sme vyčistily karbec,koleno vyfuku seřidily plyn i sitič a na prvni kopanec chytla.za studena jede pěkně,ale jak se zahřeje začne se dusit až skakat.včera jsme po zahřati nenastartovaly vubec a zjistily že nedava jiskru,do vypinače elektrika jde ,ale dal už ne,nevite nekdo k čemu slouži ta krabička pod řiditkama a jestli to ma zapalování bezkontaktni nebo kladivko?anebo v čem by mohl byt problem?
pokud ma tu "krabicku", je to bezkontakt, zapalovani (stator) je na obrazku od nika o par prispevku vyse. ta krabicka ridi impulsy do civky. jak to presne funguje nevim, ale tady na strankach je schema elektriky.
takhle od compu se blbe radi, ja sam si s tou svoji nevim rady. pokud me pamet neklame, z vypinace by ani elektrika jit nemela, neni to vypinac v pravem slovasmyslu, ale zkratovac. pokud je na zapnuto, obvod neni zkratovany a civka se vybijji pres svicku, kdyz je vypnuto, vybiji se pres vypinac (aspon tak nejak si to predstavuju, znalci me opravte)
Můžeš tam mít i tlačítko. indučka se prostě zkratuje a přestane házet jiskru a motor zhasne.
zkus ten káblík od toho vypínače odpojit. možná to zkratuje pořád.
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

77FANOUŠ

#1573 Nový příspěvek od 77FANOUŠ »

Zkoušely jsme to odpojit a nic,pomaha mi stim kamoš kterej je docela machr od mala se hrabe v motorkach a frezach,ale po 2h vrtani vtom nanic nepřišel,mozna jestli neni ta krabička špatna,dnes rano nastartovala 10min jsme projeli,najednou hasla a konec zase bez jiskry.Jinakzatim díky za radu,dnes jsem dostal zpravu od byvaleho majitele že k tomu ma ještě manual nebo nějakou original knížku kde by měly byt veškere udaje,tak snad nam to taky pomuže.

Niko01

#1574 Nový příspěvek od Niko01 »

Tak ta krabycka to je riadiacia tyristorova jednotka,ponevac vam to znova naskocilo a slapalo to 10 min.tak to je OK.nijak do toho nezasahujte a z potenciometrem neotacat :tyty: ...
Skuste vyhodit regulator otacek co je upevneni na inducke,je to takova mala cerna krabycka do kterej su zavedene dva modre vodice,jeden vede od snimaca otacek a druhy vede do trystora.Proste ten jeden vodic od civky zapojte na priamo do tyristora a tak to skuste...
No a skuste este premerat aj ten snimac otacek,mal by mat cca 16 Ohm.a ket znova zhasne motor tak hnet to znova zmerajte ci tam nastala daaka zmena toho odporu.Jedna sa stale o ten modry vodic co ide zo zapalka...snimac otacok...potom napis co a ako a hodnoty co ste namerali OK.

77FANOUŠ

#1575 Nový příspěvek od 77FANOUŠ »

diky za radu a děkuji,určitě to skusime,jsem přes tyden v DANSKU jezdim kamionku,ale na vykendy doma,skusime co jste nam poradily a určitě dam vědět.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“