Hurikán

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ivann1

Re: Hurikán

#16 Nový příspěvek od ivann1 »

Mne sa tá tvoja konštrukcia hneď nejako nepozdávala,no nebol som si istý či si si ju náhodou neupravil.
A k tomu oraniu - ja mám na to originál železné ozubené kolesá do ktorých ide to závažie do kolies. Tie kolesá sú väčšie a na hnanú remenicu naskrutkujem ešte jednu velkú aby to malo vačšiu silu(rýchlosť kompenzujé väčšie kolesá).
Ak ti môžem poradiť tak pri oraní maj rozchod kolies čo najväčší - zlepší sa ti ovládanie stroja a nebudeš ho mať tak nahnutý do jednej strany.
Popravde, neviem ako ti to pôjde orať s tými malými kolesami, či ti nebude tá spodná časť prevodovky (kde máš vývodové hriadele na kolesá) zapierať do pôdy. No oracie návlky určite ÁNO. A to predné závažie je tam asi iba na vyváženie stroja, lebo ten pluh je poriadne ťažký (no pri oraní je každé kilo záťaže dobré).
Ak sa zajtra podarí, tak sa pokúsim nafotiť tie železné kolesá aj tú veľkú remenicu.

Vlasatej

#17 Nový příspěvek od Vlasatej »

Díky. Konstrukci sem neměnil, ale udělám si podpěru pod přední nosník tak, abych mohl dopředu dát zátěž.
Orební návleky vyřeším tak, že ze starých disků na auto udělám celý nový orební kola ( navařím na ně příčně Lka nebo Učka, a dodělám jednoduchý náboje.) Mám na to celou zimu :) tak snad to zvládnu. Pak vyfotím a vložím.

ahoj
V.

Vlasatej

Pracovní světlo k jednoosáku

#18 Nový příspěvek od Vlasatej »

Ahoj, udělal sem si k Hurikánu radlici na sníh dopředu, a zjistil sem že by se hodilo nějaké pracovní světlo směrem dopředu. V motoru asi světelnej pól nebude, nemá někdo nějakej ( vyzkoušenej nápad) jak světlo dobastlit s co nejmenšíma nákladama? K dispozici je vývod motoru ( malá řemenice cca 2500otáček)

díky za návrhy :)

Vlasatej

Radlice

#19 Nový příspěvek od Vlasatej »

Tak takhle vypadá radlice vyrobená ze staré tlakovky z náklaďáku a nějakého dalšího "odpadu" , cena: trochu času a pár elektrod :)
P.S. na tu barvu moc nekoukejte ještě to není doděláno, schne to pomalu.
Přílohy
pict9478.jpg
pict9476.jpg
pict9474.jpg

FandaP

Re: Radlice

#20 Nový příspěvek od FandaP »

Vypadá dobře. 8)

ivann1

#21 Nový příspěvek od ivann1 »

Až to bude hotové a bude sneh, mohol by si sem hodiť neaké to video a napísať ako to odhŕňa.

Vlasatej

#22 Nový příspěvek od Vlasatej »

ivann1 píše:Až to bude hotové a bude sneh, mohol by si sem hodiť neaké to video a napísať ako to odhŕňa.
já už s tím shrnoval než jsem to natíral, abych případně mohl provádět úpravy. Bohužel nemám kameru ani nic co umí natočit video, takže v tomhle nemůžu sloužit. Jinak zkušenosti - utlačí to před sebou dost sněhu, ale je potřeba shrnovat nastranu, jakoby do oblouku. Shrnuje to i na zpátečku při vracení.
Radlice je uložena na čepu (trubce) aby se mohla kývat do stran a kopírovat tak terén, pohybuje se na dvou kluzácích z pásoviny aby se nezasekávala do terénu.
Určitě se s tím nadřu míň, než při ručním odklízení.
Když toho hrneš před sebou moc, dochází k prokluzu kol, ale na to se chystám vyřešit výrobou řetězů ze starých stahovacích řetězu k traktoru kterých mám dost a dokážuje svařit.
Mám už i navrženou konstrukci toho světla dopředu s krokovým motorkem v režimu generátoru a LED diodama.

Vlasatej

#23 Nový příspěvek od Vlasatej »

Konečně sem si našel čas a dokončil experimentální dvoumontáž hnané nápravy:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

po prvních jízdách bych řekl, že se oproti očekávání zlepšila ovladatelnost soupravy s vozíkem a otočím se na menší ploše než předtím. Testy v terénu s nákladem teprve proběhnou :)

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Atlan »

Ta radlica vydrzala, asi by som hore aj dole zo zadnej strany dovaril este uholnik aby nebmohlo dojst k uhnutiu radlice, ale tebe sa to asi skor zastavi.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Vlasatej

#25 Nový příspěvek od Vlasatej »

radlice funguje perfektně, ušetří plno práce s hrabáním, ale používá se párkrát za zimu.

dzordzi

#26 Nový příspěvek od dzordzi »

Ahoj, tak ešte žijú tie vaše stroje? -či už skončili na šrotovisku???

Vlasatej

#27 Nový příspěvek od Vlasatej »

můj stále žije a stále maká, na jaře sem musel vyměnit gufera na osach kol protože se pod ně dostala a namotala trava a plastove provázky a tekl tam olej jako dunaj. Hurikán stále taha vozik s hnojem ,obrací sena, teď sem s ním rotavátoroval pod zeleninu. loni hrobkoval na brambory a vyorával. 8)

dzordzi

#28 Nový příspěvek od dzordzi »

Tak sme neni jediný...
Obrázek
Obrázek

Vlasatej

#29 Nový příspěvek od Vlasatej »

ty máš i originál kryt 8) , hele nemáme už veterány? jo ten muj loni navozil po žních 20 hranatých balíků slámy z vysokotlakýho lisu - těch velkých . vozil sem i 3 naráz :jazyk:

dzordzi

#30 Nový příspěvek od dzordzi »

Tak pomaly už kosíme....
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“