VARIna 1988
Moderátor: DYK
Re: VARIna 1988
Ztraceno v překladu z čínštiny
Jinak je dobré mít tam režim pro 4T motor který nenavrhoval diletant, tedy motor který nepálí na konci výfukové fáze.
Primární zákazník pro tenhle produkt bude mít motorku a ne zahradní techniku.
Jinak je dobré mít tam režim pro 4T motor který nenavrhoval diletant, tedy motor který nepálí na konci výfukové fáze.
Primární zákazník pro tenhle produkt bude mít motorku a ne zahradní techniku.
Seznam mě prosím s nediletantským motorem kde by se dal tento "měřák" použít? Vzhledem k ceně nevím kde jinde by měl být tento "měřák" použit než na zahradních sekacích traktorech, jednoosákách apod.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Tieto otackomere mam dva,a idu v pohode,presne jak pisal Dyk,tie otacky presne nesedia ale to je + - nejakych 50 otacok.
Je tam ale fakt popis co som prelustil ze sa maju nejak nadstavovat pre dane motore,ale mam pocit ze to je uplne jedno ja som to dal na 2 co je urceni pre dvojtakt.
Je tam ale fakt popis co som prelustil ze sa maju nejak nadstavovat pre dane motore,ale mam pocit ze to je uplne jedno ja som to dal na 2 co je urceni pre dvojtakt.
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Každý motor se vstříkováním.
Je to inzerováno pro motorky, čtyřkolky a lodní motory. Vlastníci jednoosáků velký segment trhu tvořit nebudou.
Cenu a kvalitu nemá cenu řešit, přidat tuhle funkci zabere programátorovi minutu, takže proč to tam nedat i když to dost zákazníků nepoužije.
Je to inzerováno pro motorky, čtyřkolky a lodní motory. Vlastníci jednoosáků velký segment trhu tvořit nebudou.
Cenu a kvalitu nemá cenu řešit, přidat tuhle funkci zabere programátorovi minutu, takže proč to tam nedat i když to dost zákazníků nepoužije.
Pokud se s tím budou měřit motory konstrukce - klika na ní otáčející se magnet, který míjí cívku nebo cívky, tedy motory mohou být i víceválcové, není třeba řešit takty. Chci tím říci, že na stejné nastavení to bude stejně přeně měřit motor Jikov k Vari nebo PA k Agzat jako motor Honda GCV GXV GSV, B&S, nebo benzínové dvouválce zahradních sekacích traktůrků. To všechno díky konstrukci zapalování motoru. Není třeba zde přemýšlet nad čtyřtaktem či dvoutaktem.
Ten otáčkoměr měří impulzy = jiskry, které hodí svíčka.
Dvoutakt má pracovní cyklus 1 otáčka, tzn 1 otáčka = 1 jiskra
Čtyřtakt má pracovní cyklus 2 otáčky, tzn. 2 otáčky = 1 jiskra
Nicméně jsem zatím zjistil, že někteří výrobci čtyřtaktů nechávají radši pálit svíčku do výfuku než aby zjištovali v jakém pracovním cyklu je píst, tzn že tyhle čtyřtakty mají sice pracovní cyklus 2 otáčky, ale jiskra hází každou otáčku.
No a u více válců váleží na zalomení klikovky.
Dvoutakt má pracovní cyklus 1 otáčka, tzn 1 otáčka = 1 jiskra
Čtyřtakt má pracovní cyklus 2 otáčky, tzn. 2 otáčky = 1 jiskra
Nicméně jsem zatím zjistil, že někteří výrobci čtyřtaktů nechávají radši pálit svíčku do výfuku než aby zjištovali v jakém pracovním cyklu je píst, tzn že tyhle čtyřtakty mají sice pracovní cyklus 2 otáčky, ale jiskra hází každou otáčku.
No a u více válců váleží na zalomení klikovky.
Záleží zase jen na tom, jak je to zapalování konstruovaný. Pokud se bude kolem dvou nebo klidně čtyř cívek točit magnet, jak je tomu u většiny těhle motorů, pořád to bude pálit i do výfuku, tedy každou otáčku, protože řešit snímání poloh dílů k tomu, aby se omezila jiskra na 1:2 je asi dost nákladné, tak je dokonce jedno, na kterém válci se otáčky měří. Jestli na prvním nebo posledním válci.
To nikdo nepopírá, jenže pro konstruktéra toho přístroje je jednoduší s tím počítat, resp. nespoléhat se na to co vymyslí konstruktér zapalování .Mimochodem u víceválců jsem se zatím nesetkal s měřením otáček na kabelu svíčky, ale na indukční cívce.Proč netuším.
Cez víkend ten merač namontujem a po skúške natočím nejaké video ako to funguje
Pomocníci v záhrade by VARI: Jikov 1427 + T-20 + BSU-022 + AZS349 + RP-T2/S
VARIna 1988
Zdravíčko,
som veľmi naklonený ku kúpe rotačnej plečky od VARI RP-T2/S či už bazárovú alebo ked to nepôjde inak tak aj novú. Chcel by som sa spýtať prípadných majiteľov tohto stroja ako sa im s ním pracuje a či sa osvedčil tak ako to popisuje výrobca. Vedel by prácu tejto plečky prípadne nahradiť aj bežný rotavátor ? alebo je to v inom tvarovaní nožov jednotlivých strojov? je pravda za 319€ za nový stroj je dosť ale pri predstave koľko to môže ušetriť práce s motyčkou v ruke.... žijeme len raz a VARI je makač.
díky za info
Ďuro
som veľmi naklonený ku kúpe rotačnej plečky od VARI RP-T2/S či už bazárovú alebo ked to nepôjde inak tak aj novú. Chcel by som sa spýtať prípadných majiteľov tohto stroja ako sa im s ním pracuje a či sa osvedčil tak ako to popisuje výrobca. Vedel by prácu tejto plečky prípadne nahradiť aj bežný rotavátor ? alebo je to v inom tvarovaní nožov jednotlivých strojov? je pravda za 319€ za nový stroj je dosť ale pri predstave koľko to môže ušetriť práce s motyčkou v ruke.... žijeme len raz a VARI je makač.
díky za info
Ďuro
Re: Rotačná plečka VARI RP-T2/S
My máme staré provedení plečky T-2 z roku 1985. Se čtyřtaktem to moc nekamarádí ale když jsme měli dvoutakt tak se používala neustále, i teď ji často pučuju známým. Staré plečky mají nožové hvězdice hodně podobné těm úhlovým na rotavátoru. Nové nože co jsou na plečce dnes jsou tam zřejmě právě kvůli lepší spolupráci se čtyřtaktem ale ještě jsem nenašel peníze na zbyt abych je koupil a svoji teorii potvrdil. Na starou plečku nelze bez výměny některých součástí namontovat vertikutátor, to jen pokud by jsi o něm uvažoval. Letos chci plečkovat mrkev a řepu tak uvidím jak to půjde.
Plečka bere do hloubky maximálně 10cm a má kryty aby neublížila rostlinám. Dělat tuhle práci rotavátorem rozšířeným jen třeba na jednu hvězdici na každé straně si nedovedu představit, neustále by se to zahrabávalo, bylo by to vratké a těžko by se držel směr. Každé chce to svoje, každé je určeno na něco jiného
PS: Pro příště nemusíš zakládat nové vlákna, dotazy můžeš psát do svého vlákna a nebo do Vari Systému a taky používej tlačítko hledat, už se zde o plečce několikrát psalo.
Plečka bere do hloubky maximálně 10cm a má kryty aby neublížila rostlinám. Dělat tuhle práci rotavátorem rozšířeným jen třeba na jednu hvězdici na každé straně si nedovedu představit, neustále by se to zahrabávalo, bylo by to vratké a těžko by se držel směr. Každé chce to svoje, každé je určeno na něco jiného
PS: Pro příště nemusíš zakládat nové vlákna, dotazy můžeš psát do svého vlákna a nebo do Vari Systému a taky používej tlačítko hledat, už se zde o plečce několikrát psalo.
Re: Rotačná plečka VARI RP-T2/S
po rotavátoru nejlepší pomocník zrovna předevčírem jsem plečkoval mezi řádkama erteplí a krytování opravdu brání poškození rostlin můžeš jet klidně ve vyšším porostu brambor a nic se nestane.
výborná je i na zakládání trávníku klidně projedeš utuženou zem a po pár přejetí je to jak prášek.
Letos jsem ty nože poprvé brousil aby to lepší odřezávalo plevel a bylo to poznat
je potřeba aby to mělo správné otáčky a se čtyřtaktem ta starší plečka funguje na prd
má to prostě malé otáčky a dělá to hrudy a plevel neuřízne
Otáčení je vcelku namáhavé a občas se taky zahrabe a potřebuje potlačit a pak to valí docela rychle
8 50-ti metrových řádků brambor bylo za chvilku hotovo až sa člověk zapotí jak to jede rychlo no ale dělat to motykou by byla mnohem větší fuška za mě plečka super
uvítal bych možnost většího rozšíření aspoň na 60cm bylo by míň přejezdů při zakládání záhonků pro zeleninu a plocha by byla rovnější a stroj stabilnější
rotavátor to ale nenahradí ten je na přípravu před sázením brambor výborný
u nás třeba sůsedi ohrnujů brambory rotavátorem dvě a dvě hvězdice a venkovní hvězdice má otočené nože dovnitř a zaním majů ohrnovací radličku...
sem tam jim to utne nějaků nať ale to obroste nahrnuje to pěkně ale musíš dost tlačit takže namáhavé
já brambory ohrnu zrovna při sázení s radličkama před kolama
výborná je i na zakládání trávníku klidně projedeš utuženou zem a po pár přejetí je to jak prášek.
Letos jsem ty nože poprvé brousil aby to lepší odřezávalo plevel a bylo to poznat
je potřeba aby to mělo správné otáčky a se čtyřtaktem ta starší plečka funguje na prd
má to prostě malé otáčky a dělá to hrudy a plevel neuřízne
Otáčení je vcelku namáhavé a občas se taky zahrabe a potřebuje potlačit a pak to valí docela rychle
8 50-ti metrových řádků brambor bylo za chvilku hotovo až sa člověk zapotí jak to jede rychlo no ale dělat to motykou by byla mnohem větší fuška za mě plečka super
uvítal bych možnost většího rozšíření aspoň na 60cm bylo by míň přejezdů při zakládání záhonků pro zeleninu a plocha by byla rovnější a stroj stabilnější
rotavátor to ale nenahradí ten je na přípravu před sázením brambor výborný
u nás třeba sůsedi ohrnujů brambory rotavátorem dvě a dvě hvězdice a venkovní hvězdice má otočené nože dovnitř a zaním majů ohrnovací radličku...
sem tam jim to utne nějaků nať ale to obroste nahrnuje to pěkně ale musíš dost tlačit takže namáhavé
já brambory ohrnu zrovna při sázení s radličkama před kolama
kenybz: Co jsem zkoumal tak převodový poměr je u nový plečky stejný jako u starý, šnekový kola jsou záměnný. Akorát nová skříň má lepší utěsnění a díru na 12mm osový čep. To vše je ale plně záměnný takže i do té mé plečky to můžu klidně dát. Jediný rozdíl je krytování, kolečko, brzdící radlička a podle mě nejvíc podstatný a to jsou ty nože. Jinak si nedovedu představit že s novou plečkou a čtyřtaktem jsou všichni spokojeni a se starou to není ono když se na ni dá čtyřtakt
Ďakujem Vám chlapi za dobré informácie, viac a viac ma to presviedča pre kúpu tej rotačnej plečky, dúfam že ak by som sa rozhodol pre ten nový model tak to bude dobre fungovať s 2T Jikovom.
K montáži otáčkomeru som sa ešte nedostal, práce je veľa, najprv odplevenie a skultivovanie okolo stromov a potom kosenie, dnes dostal varik zabrať.
Krátke videjko z tej mojej leštenky
https://www.youtube.com/watch?v=45H0iVC ... e=youtu.be
K montáži otáčkomeru som sa ešte nedostal, práce je veľa, najprv odplevenie a skultivovanie okolo stromov a potom kosenie, dnes dostal varik zabrať.
Krátke videjko z tej mojej leštenky
https://www.youtube.com/watch?v=45H0iVC ... e=youtu.be
no oni to sjednotily a hotovo rozdíl je prostě patrný já mám všechno příslušenství pro 2t motory a používám i 4t motory...Proximák píše:kenybz: Co jsem zkoumal tak převodový poměr je u nový plečky stejný jako u starý, šnekový kola jsou záměnný. Akorát nová skříň má lepší utěsnění a díru na 12mm osový čep. To vše je ale plně záměnný takže i do té mé plečky to můžu klidně dát. Jediný rozdíl je krytování, kolečko, brzdící radlička a podle mě nejvíc podstatný a to jsou ty nože. Jinak si nedovedu představit že s novou plečkou a čtyřtaktem jsou všichni spokojeni a se starou to není ono když se na ni dá čtyřtakt
například při sázení brambor plně zatížená tažná náprava jede na 1 stupeň s 4t motorem pěkně pomaličku a máš čas korigovat směr hlavně při hrobkování a rýhování brambor když tam dáš 2 t motor tak to letí jak ďas a zase opačně tam kde jsou lepší větší otáčky tak nasadím 2 t motor hlavně teda ta plečka tam je to poznat hodně i bubnovka původně na 2t jede na 4t obstojně to samé lištová sekačka
no a jestli nový tvar nožů řeší rozdílné otáčky respektive to funguje díky nožům dobře u obou motorů to namám možnost porovnat