Mountfield MS 19

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
6911
Kontaktovat uživatele:

#16 Nový příspěvek od 6911 »

Honza píše:Asi jsi moc lehkej :friends:
Jinak ceny náradních dílù v této firmì jsou skuteènì nadstandardní.
6911 píše:podle me je nejhorsi cena komponentu / nahradnich dilu protoze to je mountfield
+ z vlastnich zkusenosti vim z ty naovladas sekacku, ale ona tebe
kdyz obcas sekam (at uz drive 2bubnovkou tak ted jednobubnovkou) u nas tak se mnou skuba ze strany na stranu:) => tezka ovladatelnost
akozto spravny traktorista mam 95kg a vysku kolem 190 :) takze drobecek bych rekl ze nejsem a silu urco taky nejakou mam z nasi farmicky

motor je OK jen jsme meli par problemu s 2bubnovkou ze jsme si tam museli udelat par uprav
nahradnich dilu je u mounfieldu hafec ale taky jsou trosku nadstandartne drahe :( to same i ten servis tam :(
nejvice me vsak mrzi to ovladani - vzdy kdyz zmacknu dopredu tak nic a pak to se mnou vzdy tak skubne - to same i kdyz to poustim jede to jeste 2metry a pak to zastavi na miste => kdyby se to rozjizdelo pomalu bylo by to supr :( ale mylsim ze je to opravdu jen pranicko

co si pamatuji tak soused ma ty stare mylotraktory s tou listovkou a tam se to opravdu rozjizdi i brzdi vklid => s tim muze sekat i 60-70lety duchodce jen je tam zas trosku problem s vykonem,....

Roman
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od Roman »

Tam je problém že to nemá dif a vyrovnává se to pøes ty šrouby. Když se rozjíždíš a pøed tím si couval nebo se to pøedbìhlo, tak než se šrouby otoèí a zakousnou to chvilku trvá a pìknì to škubne. Pokud s tím poèítáš, nemìlo by tì to pøekvapit. Já to koupil od 70letyho dìdy a ten si nestìžoval.
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995

Robo

#18 Nový příspěvek od Robo »

Mùže mi nìkdo øíct, co tahle sranda stojí?

Dvordy

#19 Nový příspěvek od Dvordy »

6911 píše:
Honza píše:Asi jsi moc lehkej :friends:
Jinak ceny náradních dílù v této firmì jsou skuteènì nadstandardní.
6911 píše:podle me je nejhorsi cena komponentu / nahradnich dilu protoze to je mountfield
+ z vlastnich zkusenosti vim z ty naovladas sekacku, ale ona tebe
kdyz obcas sekam (at uz drive 2bubnovkou tak ted jednobubnovkou) u nas tak se mnou skuba ze strany na stranu:) => tezka ovladatelnost
akozto spravny traktorista mam 95kg a vysku kolem 190 :) takze drobecek bych rekl ze nejsem a silu urco taky nejakou mam z nasi farmicky

motor je OK jen jsme meli par problemu s 2bubnovkou ze jsme si tam museli udelat par uprav
nahradnich dilu je u mounfieldu hafec ale taky jsou trosku nadstandartne drahe :( to same i ten servis tam :(
nejvice me vsak mrzi to ovladani - vzdy kdyz zmacknu dopredu tak nic a pak to se mnou vzdy tak skubne - to same i kdyz to poustim jede to jeste 2metry a pak to zastavi na miste => kdyby se to rozjizdelo pomalu bylo by to supr :( ale mylsim ze je to opravdu jen pranicko

co si pamatuji tak soused ma ty stare mylotraktory s tou listovkou a tam se to opravdu rozjizdi i brzdi vklid => s tim muze sekat i 60-70lety duchodce jen je tam zas trosku problem s vykonem,....
Také máme dvoububnovku a museli jsme tam udìlat pár úprav. Do nízké trávy je to v klidu, ale vysokou to moc nestíhalo. Tak jsme pøidávali žabky a zvìtšovali øemenici. Problém u této frézy je, že je moc rychlá na to sekání.

Roman
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od Roman »

Robo píše:Mùže mi nìkdo øíct, co tahle sranda stojí?
Já bych za novy to co sem koupil dal cca 60 tisic.
Zetor 5718

Tom

#21 Nový příspěvek od Tom »

Roman píše:
To je opravdu celkem dost. Na to, jakou to má konstrukci, sice všestranou, ale vachrlatou (mùj názor, nekamenujte mne za nìj). Zase se s tím ale dìlá lépe než s takovou MF-70, nebo PF-62. Je to lehèí, pohodlnìjší. Ale ta cena je opravdu dost vysoká.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Roman
Kontaktovat uživatele:

#22 Nový příspěvek od Roman »

Tom píše:
Roman píše:
To je opravdu celkem dost. Na to, jakou to má konstrukci, sice všestranou, ale vachrlatou (mùj názor, nekamenujte mne za nìj). Zase se s tím ale dìlá lépe než s takovou MF-70, nebo PF-62. Je to lehèí, pohodlnìjší. Ale ta cena je opravdu dost vysoká.

Proto sem to za tìch 15 litru bral všema deseti.
Zetor 5718

Robo

#23 Nový příspěvek od Robo »

60 tisíc ??? A jak se na tom øadí? Pøedpokládám že se musí pøehazovat klíòáky.

Karel
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Karel »

jo pøehazuji ono to ma jen dva "kvalty"

Robo

#25 Nový příspěvek od Robo »

Karel píše:jo pøehazuji ono to ma jen dva "kvalty"
A zpáteèka nic? To se musí tahat? Nebuïte na mì zlí, ale zlatá jièínka.

Karel
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od Karel »

zpáteèka je pøes tøecí kolo do velke øemenice bohužel kolo je ocelove tak zpateèka klouže a moc to nevyjede

Dvordy

#27 Nový příspěvek od Dvordy »

Robo píše:
Karel píše:jo pøehazuji ono to ma jen dva "kvalty"
A zpáteèka nic? To se musí tahat? Nebuïte na mì zlí, ale zlatá jièínka.

klíòák se pøehazuje jenom když chceš vìtší rychlost. U nìkterých øad jsi to pøehazovat nemusel, byly tam dvì páky.

malotraktor

Orba

#28 Nový příspěvek od malotraktor »

Zdar, ptal jsem se i na jiném místì, ale tøeba si toho tady nìkdo døív "fšimne". Mám Fortschritta a nevím jestli ktomu kupovat pluh, jestli je to schopné orat. Jinak je to super mašinka s rotavátorem jde i v malých otáèkách. Zkoušel jsem i mountfilda (oznaèení nevím, nebyl mùj) a tohle se mi zdá lepší.

Dvordy

Re: Orba

#29 Nový příspěvek od Dvordy »

malotraktor píše:Zdar, ptal jsem se i na jiném místì, ale tøeba si toho tady nìkdo døív "fšimne". Mám Fortschritta a nevím jestli ktomu kupovat pluh, jestli je to schopné orat. Jinak je to super mašinka s rotavátorem jde i v malých otáèkách. Zkoušel jsem i mountfilda (oznaèení nevím, nebyl mùj) a tohle se mi zdá lepší.
já jsem si všimnul, ale s tchánem se uvidím možná v nedìli, døív urèitì ne.

Paja
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od Paja »

Jak tak koukám, tak pár lidí vlastní nìco podobného, proto se chci zeptat. Nemáte nìkdo zkušenosti s tímto strojem v zimì? Myslím hlavnì jeho možné využití k odklízení snìhu a to nejspíše s použitím pøední radlice. Motor má výkon dostaèující na tuto práci a s použitím záváží a popø. i orebních návlekù na kola by to možná mohlo podle mì docela dobøe fungovat. Co vy na to? :-/

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“