Prosím o radu s výběrem kultivátoru

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
rendos

Re: Prosím o radu s výběrem kultivátoru

#16 Nový příspěvek od rendos »

ČendaSklo píše:Mno ta zahrádka bude mít 1500 metrů čtverečních i s domem...mno a určitě plánujeme s budoucí ženou políčko, nejenom trávu (jako v rámci te zahrady)
tak já s Terrou/Vari sekám asi 3000m2 a obdělávám asi 1500m2 bez větších problémů. Jen někdy si nechám zorat větším traktorem.

ČendaSklo

#17 Nový příspěvek od ČendaSklo »

chobotek píše:Na barák v zástavbě městečka bych volil jednoosák. V okr. Přerov by muselo jít o štěstí, kdyby měla zahrada jiný tvar než nudla na šířku baráku. Argumentovat u čtyřkolového traktoru pluhem za koňa se mě moc nezdá. Jednak bude třeba na orbu dvou lidí a pak délka takové "soupravy" už je na pováženou, budeš hodně dorývat. Co tak napsat aspoň rozměry pozemku? Jinak o Vari vs TK si počti tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=35067
Mno to je trochu složitější...totiž ten pluh máme doma nevyužitý a plně funkční, takovej záložák. Mno a když sem se ted potkal s kamarádem co měl hodně podnikavého dědečka tak z něho vypadlo, že má doma nevyužitou doma dělanou frézu, něco jak PF 62. A ta by podle něj utáhla i ten konák pluh. Mno nevím jestli je to reálný, ale cenu by mi dal tak akorát za železo :-) takže na to se určitě mrknu a hodím sem pak pár foto, Dokonce tvrdil, že by to šlo předělat na 4 kolovej trakturek, nějakej kloubáček. Z monstrem co váží čtvrt tuny..mno nevím, to by se člověk asi docela nadřel za tím běhat...ale jak říkam, ještě sem to neviděl. Samozřejmě rozměry té zahrádky...na šířku domu, ale délka je skoro 100m takže zase jako otočit by to tam možná šlo i s menším 4 kolovým trakturkem.

http://zahrada.hyperinzerce.cz/kultivat ... no-venkov/ možná by nebylo špatné i něco takovýho...pokud by ten motor klekl, tak novej deset tisíc, to je furt dobrých 17 000, i z vlekem a všechnu potřebnou výbavou...příde mi ta cena až poddezřele nízka...samozřejmě je to trošku starší inzerát:-) Něco takového do začátku zahradničení....

Piston

#18 Nový příspěvek od Piston »

7000 je hodně málo, ale pokud by to bylo funkční, tak samozřejmě brát.
Pivo je moje palivo.

chobotek

#19 Nový příspěvek od chobotek »

To (nevím jestli přesně ten typ) co je v tom inzerátu prodává kamarád kolem 13tis, ale je k tomu hromada příslušenství, pluh, sekačka, kultivátor, brány, atd. Už přesně nevim. Je to důchodci, co to pořídil a pak asi hned umřel, protože to nejeví známky opotřebení.
JInak měli jsme taky barák na Hané, pole nudla na šírku domu a čtyřkolový traktor i frézu. Všechno kromě orby se dělalo frézou. Jednoosáku se neboj, můj má s pluhem kolem půl tuny a vodím ho jednou rukou. Navíc nebudeš dělat v těžké půdě.
Zemáky se na zahrádce dělaly s Vari a převodovkou T20 na zpátečku dvacet let. Převodovka furt drží.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“