Agzat alebo Vari - co kúpit? a iné...
Moderátor: DYK
Re: Agzat alebo Vari - co kúpit? a iné...
Já plně chápu co máš a tuším co chceš. Proto jsem psal, že stačí koupit převodovku Agzat už s 80 mm spojkou a jezdíš. Upnutí motoru na 120 mm je sponou-objimkou po obvodu a bubínek spojky je ven. U 80 mm je bubínek v průměru a motor se přitavuje dvěma sponama se vertikálním tahem k převodovce plus čep na pevné spojení a přenos sil od řidítek. No a když se přidržím tvého přání, že chceš převodovku Agzat, tak já říkám kup rovnou s 80 mm spojkovým bubínkem a je to. Vždyť přesně tak to udělal i stanislav b.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
dva tyždne dozadu sme s uživatelom Eddy tiez riešili kupu stroja prenho.Nakoniec sme vybrali podvozok agzat spojka 80 mm a motor jikov 1453 .EDDY kupil , a cely štastny že sa ide previest ,ale stalo sa to co sa nemalo ,zaradil rychlost a ozval sa strašny kovovy zvuk . Volal som predajcovi pretoze ten nahadzoval vrchny diel a dnes sme mu ho doviezli na predajnu.Pred namy musel otvorit prevodovku a došli 3 mechanici.zhodili vrchny diel prevodovky /je to kus s bubienkom spojky / najskor zistili ze je ozubene klecko nedorobene ,vraj nezapada ako ma ,dali druhe a zložili.nastartovali a znova rachot otvorili to nanovo ziadal som vymenit ten vrchny diel lebo pastorok bol otlaceny ako svina ,zlozili a znova rachot .to sme nevydržali a žiadali novy podvozok .suhlasili ale vraj nemaju ten vrchny diel tak daju co namontovali a vtom zistili ze pri montazi ked upravovali vrchny diel ,nenalisovali ložiskopred predajom a nevšimly si to ani dnes ked to mali zhodene 2 krat. nakoniec ze daju to lozisko a nemusia davat novy podvozok ,ale trvali sme na svojom a odchadzali sme s novym podvozkom .
inak bol to predajca AGZATU a zaroven SERVIS AGZATU V TRENčine .
ps: nedalo my to ,musel som to tu napisat pretoze clovek sa teši ,zaplati nemale peniaze a nakoniec pre blbost beha hore dolu .
inak bol to predajca AGZATU a zaroven SERVIS AGZATU V TRENčine .
ps: nedalo my to ,musel som to tu napisat pretoze clovek sa teši ,zaplati nemale peniaze a nakoniec pre blbost beha hore dolu .
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Stava sa .... ale uznaj ze to bolo vyabvene k spokojnosti zakaznika....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Atlan píše:Stava sa .... ale uznaj ze to bolo vyabvene k spokojnosti zakaznika....
no v autorizovanom servise by sa to stat nemalo . spokojnost bola po 2 hodinach strateneho času a mynuteho benzinu na 40 km .
Zdravim,zde píše:... dva tyždne dozadu sme s uživatelom Eddy tiez riešili kupu stroja prenho.Nakoniec sme vybrali podvozok agzat spojka 80 mm a motor jikov 1453 ...
chystam se koupit agzat prevodovku na tezsi prace se spojkou 80 mm a na vrch jednotku JIKOV 1447 DV s tou samou spojkou, abych ji mohl prehodit i na VARI DSK317.
Ptam se zkusenejsich, jestli to tak pujde, nebo narazim na nejaky problem?
Diky za pripadne tipy, doporuceni nebo upozorneni.
aldrtik píše:Zdravim,zde píše:... dva tyždne dozadu sme s uživatelom Eddy tiez riešili kupu stroja prenho.Nakoniec sme vybrali podvozok agzat spojka 80 mm a motor jikov 1453 ...
chystam se koupit agzat prevodovku na tezsi prace se spojkou 80 mm a na vrch jednotku JIKOV 1447 DV s tou samou spojkou, abych ji mohl prehodit i na VARI DSK317.
Ptam se zkusenejsich, jestli to tak pujde, nebo narazim na nejaky problem?
Diky za pripadne tipy, doporuceni nebo upozorneni.
no ja mam motor jikov 1453 tak jako sme kopovali aj pre eddy-ho ,aby pasoval obom keby sa nieco stalo.
no ty chces 1447 a ten ma ine otáčky jako 1453
http://www.zahradnedepo.sk/zbozi/2-takt ... 1453-iskra
a
http://www.garteko.cz/motor-jikov-1447-iskra-dv/
takze ja neviem .sediet na prirubu to bude isto .
Nebudu zde hodnotit jednotlivé technické popisy prodejců, nebudu se pídit po jejich zdrojích, ale motory Jikov pro systém Vari mají být nastaveny na maximální otáčky 4700 ot/min. Samozřejmě je tam nějaké to + - . Motory mající trojstupňovou regulaci maximálních otáček pak mají předepsány i na ně maximální hodnoty. První, nejnižší má mít tuším 3800, druhý 4200 a poslední už jsem uvedl. Přiznám se, nevím z hlavy ty hodnoty dvou stupňů přesně, ale kdyby byl zájem dodám. Jenže k čemu, že?
DYK píše:Nebudu zde hodnotit jednotlivé technické popisy prodejců, nebudu se pídit po jejich zdrojích, ale motory Jikov pro systém Vari mají být nastaveny na maximální otáčky 4700 ot/min. Samozřejmě je tam nějaké to + - . Motory mající trojstupňovou regulaci maximálních otáček pak mají předepsány i na ně maximální hodnoty. První, nejnižší má mít tuším 3800, druhý 4200 a poslední už jsem uvedl. Přiznám se, nevím z hlavy ty hodnoty dvou stupňů přesně, ale kdyby byl zájem dodám. Jenže k čemu, že?
prave pre tie otáčky som tu dal tie odkazy . ta 1447 ma max 6000.ot na maximum co je vela podla mna a ten moj motor 1453 ma max 4300 ot.
Tak jinak. Zahradné depo píše úplné pičoviny, protože ten motor by měl menší otáčky než Honda a ten druhý odkaz popisuje jednak v jakých otáčkách má motor psaný výkon a o kousek dále píše, že je motor nastaven na těch 6000 otáček, což v případě použití je třeba udělat předprodejní servis a podle toho kam motor přijde se otáčky přenastaví. Však píšou že je určen pro Vari nebo Dakr a já nevím, jaké otáčky požaduje Dakr, na jaké otáčky jejich konstruktéři konstruovali stroje. Maximální otáčky o kterých píšu má mít nezatížený motor, tedy i "nenamontovaný" maximálně osazený odstředivou spojkou, kdy se na stojanu odhlédne ve kterých otáčkách zabírá spojka.
Diky za reakce.
Jeste bych se rad zeptal, jak funguje dekompresni kanal a jaky je prakticky rozdil pri startovani ve srovnani s dekoventilem.
Jeste bych se rad zeptal, jak funguje dekompresni kanal a jaky je prakticky rozdil pri startovani ve srovnani s dekoventilem.
Doufám, že se Zdenek nenaštval?
K tomu dekompresnímu ventilu. Nekupuj motor s podtlakovým dekompresním ventilem. Jen s mechanickým. Já zastávám názor, kdo nenatočí dvoutakt na Vari a činí mu to potíže, neměl by tento stroj vůbec používat. Z mého pohledu je připlácení za jakýkoli deko ventil vyhazování peněz.
K tomu dekompresnímu ventilu. Nekupuj motor s podtlakovým dekompresním ventilem. Jen s mechanickým. Já zastávám názor, kdo nenatočí dvoutakt na Vari a činí mu to potíže, neměl by tento stroj vůbec používat. Z mého pohledu je připlácení za jakýkoli deko ventil vyhazování peněz.
DYK píše:Doufám, že se Zdenek nenaštval?
no ja sa nemam prečo naštvat DYK. Ja som len dal odkaz na tie dva motory
Ja prave rad čitam tvoje prispevky ,vždy sa človek niečo nove dozvie .
Kouknul jsem se na stránky Vari na návod k motorům.Oba jsou nastaveny na stejné otáčky,jak píše Dyk.
Zdravím
Tiež sa rozhodujem , čo kúpiť. Riešil som aj 4x4, ale finančná náročnosť a niektoré ďalšie fakty ma priviedli k rozhodnutiu kúpiť jednoosák. Výber som zúžil práve na Agzat a Vari. Čítal som v úvode tejto témy, že Dyk radil podla popisu prác zakladateľa vlákna AGZAT.
Chcel by som spýtať:
1. AK pribudne k tomu zoznamu ešte kosenie cca 20-30 árov, zmení sa výber?
2. Existuje prevodovka Agzat s 80 mm spojkou?
3. Majú dvojtaktné motory ešte inú výhodu ako práca v náklone?
4. Čo sa týka otáčok. Premýšľam o Honde GCV190 alebo GSV 190. Je to dobrý výber? GSV podľa vyjadrenia predjacu je v súčasnej dobre u AGZAT nedostupný. Ale hned mi aj tvrdil, že výhoda liatinovej vložky, nie je nijak podstatná. Ako príklad mi uviedol, že pre GCV ešte nikdy nepredával piest a krúžky.
5. Rotavátor pre štvortakt (AGZAT) mi ponúkali iný ako pre dvojtakt, konkrétne RT 31. Máte skúsenosť?
6. Bubnovej kosačky s prevodovkou sú rozdielne pre 2-takt a 4-takt?
ďakujem za rady.
Tiež sa rozhodujem , čo kúpiť. Riešil som aj 4x4, ale finančná náročnosť a niektoré ďalšie fakty ma priviedli k rozhodnutiu kúpiť jednoosák. Výber som zúžil práve na Agzat a Vari. Čítal som v úvode tejto témy, že Dyk radil podla popisu prác zakladateľa vlákna AGZAT.
Chcel by som spýtať:
1. AK pribudne k tomu zoznamu ešte kosenie cca 20-30 árov, zmení sa výber?
2. Existuje prevodovka Agzat s 80 mm spojkou?
3. Majú dvojtaktné motory ešte inú výhodu ako práca v náklone?
4. Čo sa týka otáčok. Premýšľam o Honde GCV190 alebo GSV 190. Je to dobrý výber? GSV podľa vyjadrenia predjacu je v súčasnej dobre u AGZAT nedostupný. Ale hned mi aj tvrdil, že výhoda liatinovej vložky, nie je nijak podstatná. Ako príklad mi uviedol, že pre GCV ešte nikdy nepredával piest a krúžky.
5. Rotavátor pre štvortakt (AGZAT) mi ponúkali iný ako pre dvojtakt, konkrétne RT 31. Máte skúsenosť?
6. Bubnovej kosačky s prevodovkou sú rozdielne pre 2-takt a 4-takt?
ďakujem za rady.
Převodovky Agzat mohou mít i 80 mm spojku. Co dál?