Kenybzovic vari, terra a všecky krámy k tomu
Moderátor: DYK
Re: Kenybzovic vari, terra a všecky krámy k tomu
dobrá úvaha
když si vemu že s nosičem nářadí sa budu točit na poli jak kača v čepici tož budu asi 70% času krutit řídítkama a vytáčat sa jak hlůpí tož nosič nic...pak co ze sulků ta sekačka lakr by mňa asi neutáhla když vím jak malučký pastorek s volnoběžků je vtech 4" kolách tož to má co dělat samo ze sebů leda na sekání udělat na dsk 316 místo tech plastových kol kola 4" se šípama...ale to bude pak asi moc rychlé ..ta dvojbubnovka má sice šnekovů převodovku na pojezd ale v kolách sů stejně ozubení a na hřídeli volnoběžky tož to by asi taky moc nevydrželo.
Pokud bych teda dělal nejaký vehement za terku tak bych udělal nosičo-sulku aby to mělo víc využití
když si vemu že s nosičem nářadí sa budu točit na poli jak kača v čepici tož budu asi 70% času krutit řídítkama a vytáčat sa jak hlůpí tož nosič nic...pak co ze sulků ta sekačka lakr by mňa asi neutáhla když vím jak malučký pastorek s volnoběžků je vtech 4" kolách tož to má co dělat samo ze sebů leda na sekání udělat na dsk 316 místo tech plastových kol kola 4" se šípama...ale to bude pak asi moc rychlé ..ta dvojbubnovka má sice šnekovů převodovku na pojezd ale v kolách sů stejně ozubení a na hřídeli volnoběžky tož to by asi taky moc nevydrželo.
Pokud bych teda dělal nejaký vehement za terku tak bych udělal nosičo-sulku aby to mělo víc využití
DYK- Nemáš pravdu. Pozri si moje video.Ja ťahám ešte za brzdenou sulkou vozík s drevom
Myslím, že DYK pravdu má. Navzdory tomu, co je na videu a navzdory tomu, co kdo za jednoosákem tahá je sulka nebo nosič nářadí jako takový dost nepraktická věc. Tažná síla jednoosáku poklesne velmi výrazně, orat lze jen v lehkých půdách a manévrovatelnost je horší než s traktorem. Tak kde je jaká výhoda? Někdy je lepší vytáhnout traktor. Původně jsem tahal brány v sedě, ale i to se ukázalo blbé. Když sem rovnal pole po zemákách, bylo potřeba co chvila vstávat, vytahovat nať, na souvrati sem se na jednó neotočil... Nakonec tahám jen brány (viz foto) a chodim za tym. Dá se to krásně vyvážit, jednou rukou přizvednout a druhou vytahat bordel na stranu. Pokud jde o tahání vozíku za sulkou, na rovině snad, ale aby mě z kopce tlačil nebrzděný vozík a brzdněná náprava byla zatížená jen vahou řidiče (a trochu nákladem a trochu jednoosákem), na to bych nervy neměl. Měl sem i malý vozík, co se vodil pod klečama a vzadu se dalo stát na deštici, ale zrušil sem ho, zbytek je vidět na fotce. Moc malý objem a neměl brzdy. Bantamy použiju jinde a když si oj nevezme kenybz, něco s ní vymyslím. Sem dám akorát tři fotky a zamyslím se jesti si taky nezaložím vlákno :-)
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
ba založ si vlákno. Začal jsem vyorávat zemáky z jednoosákem aj sůsedce jsem projel řádek ale ta to měla tak hluboko ty erteple že jednoosák hrabal a mosel jsem trochu tlačit.
Půdní podmínky mizerné prostě to bylo mokré a jak jsem vyoral 1,5 řádku našich erteplí to šlo pěkně jenom jsem za tým šel...ale pak do nich brutálně zapršalo a včéra jsem je ručně čistil a odbahňoval na poli.
Vyzkůšal jsem aspoň tu sklopnů vlěčku a je to paráda.
Půdní podmínky mizerné prostě to bylo mokré a jak jsem vyoral 1,5 řádku našich erteplí to šlo pěkně jenom jsem za tým šel...ale pak do nich brutálně zapršalo a včéra jsem je ručně čistil a odbahňoval na poli.
Vyzkůšal jsem aspoň tu sklopnů vlěčku a je to paráda.
- josip
no tak susedke si presiel riadok no to je dobre a este ak ma taky 20-30 rokov tak to musi mat paradny riadok
v tom rozpětí roků sa žádná susedka jaksi nepohybuje ale aj gdyby tož mě stačí bohatě jedna tobě nee?
josip píše:no tak susedke si presiel riadok no to je dobre a este ak ma taky 20-30 rokov tak to musi mat paradny riadok
susedu som videl ma okolo 80 rokov ale čiperka
- josip
kenybz píše:v tom rozpětí roků sa žádná susedka jaksi nepohybuje ale aj gdyby tož mě stačí bohatě jedna tobě nee?
další erteple sů skluzené a odřezal jsem na vlečce opěru pod zadním čelem...byla tam původně jak tam byly ty malé kola pod vlečků tož aby sa to o ně neopíralo. Tď je mnohem větší úhel vyklopení prostě paráda..ta opěra je vidět na jednom z předchozích obrázků.
a takto sa to teď pěkně vysypává
a takto sa to teď pěkně vysypává
Používáte někdo obracák sena k vari? a jaký? Jak dobře to funguje?
aj mňa by zaujímalo ako sa osvedčila OP 1.1 alebo OP 1.2 a najme poruchovosťkenybz píše:Používáte někdo obracák sena k vari? a jaký? Jak dobře to funguje?
lebo som videl pásovku za veľký traktor 4-5 ročnu total rosypanú skoro všetky umele hmoty sa rozlámali že vraj to bola obracačka z polska a bolo snu hrabané na hrbatých lúkach
ja to mam tak okolo 30 arov na rovine zmes trávy a lucerny
kto nič nerobí,nič nepokazí
Kenybzu, ješte jsi se nepochlubil jak jsi poléčil ty kola co o tom byla na jaře řeč. Jinak já jsem z pásovým obracečem OP ani s jednou šířkou záběru nedělal, ale myslím si, že jestli by k Vari mělo na seno něco fungovat, pak tento.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
A co takový ten pavouk? S tím máte jaké zkušenosti? Nechci s tí mdělat nic, jenom by mě to zajímalo.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Myslíš takovej ten "kolotoč" dva dráty a kruh rozdělen na čvrtiny s vodícím kolečkem uprostřed a má ho ještě v nabídce mountfield?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Jo asi jo... je to taková ohnutá trubka, jeno kolečko, a pohon dlouhým klíňákem.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz