Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Arnošt z Popovic

Re: Vari System

#1366 Nový příspěvek od Arnošt z Popovic »

Ahoj, tak takové video hledám na netu už snad pár měsíců 8) . Mám Vari, s obracákem na seno, a mám i tuhle frézu - Těšil jsem se na sníh, jen nemám ten váleček s vnitřním tisícihranem, abych propojil frézu s převodovkou. Na obracáku na seno je vnitřní šestidrážka, snad byl původně k Agzatu, nevím. Myslím tisíchran jako je v tomto nzerátu - jenže pán má taky na druhém konci šestidrážku. http://dum.bazos.cz/inzerat/55875461/Va ... edukce.php
Nemáte někdo doma? Nebo kde by se dal koupit? Dík za tipy a dík za tohle video!
arnošt

Arnošt z Popovic

#1367 Nový příspěvek od Arnošt z Popovic »

Ještě jednu otázku, když nasadím obracečku, není mezi motorem a rámem obracečky skoro žádný prostor, spíše mi motor (výfuk) dře o obracečku. Mohl bys mi prosím změřit celkovou délku toho kusu na obracečce, co se zasunuje do převodovky? Myslím úplně celkovou délku od začátku až po řemenici náhonu. Ta moje se mi zdá nějaká krátká. Dík
arnošt

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#1368 Nový příspěvek od Lišák1 »

Tu redukci dostaneš skoro všude, má ji Monsta nebo prodejci Vari. Ale až si o ni budeš říkat, tak si sedni, aby ses nesvalil, až ti řekne cenu.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Proximák

#1369 Nový příspěvek od Proximák »

Video s frézou parádní, konečně vidím tenhle starší typ v akci 8)
Jinak tady je ta délka :) Měřeno od oka protože obracečka je řádně zarovnaná ale snad to bude stačit. Měřil jsem to od toho jeklu na konec náhonu.
Obrázek

Arnošt z Popovic

#1370 Nový příspěvek od Arnošt z Popovic »

Tak ten můj náhon je asi stejně dlouhý, asi bylo nějak předěláno uchycení - výfuk mi dře o obraceč, viz foto, na opravě se pomalu pracuje.
Obrázek

Na fotce to tak není vidět, obracák není úplně zasunut do převodovky
arnošt

Arnošt z Popovic

#1371 Nový příspěvek od Arnošt z Popovic »

Lišák1: tu redukci jsem hledal, ale myslím, že nenašel. Já mám tohle, to mám k obracečce (tam je na hřídeli šestihran):

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Na sněhové fréze i v převodovce vari je tisícihran,já potřebuji tenhle rozměr, ale s tisícihranem po celé délce, abych to propojil. A to jsem nenašel.
Našel jsem tohle, ale nevím, jak je dlouhý ten tisicihran, potřebuji tak 4 cm. Nevíte, zda by to šlo použít?
http://www.zahradales.cz/product/prevod ... k-316/2678
arnošt

Proximák

#1372 Nový příspěvek od Proximák »

Od pohledu máš ten náhon nějak moc krátkej :-/ obracečka je určena pro Agzat to je jasný podle barev. Jestli chceš, obraceč vytáhnu a ten náhon ti pořádně změřím. Takhle jsem to bral vzdálenost toho jackelu přenesenou podle uhelníku na náhon a od konce náhonu změřenou k jeho konci. To co jsi přidal v odkazu mám by zřejmě mohlo pomoci ale jen s hřídelí. Ten obraceč by měl být od převodovky rozhodně dál :)

Proximák

#1373 Nový příspěvek od Proximák »

A nebo se mi to zdá a dvoutakt je delší než Honda, ta tam totiž má vůle dost :shock:

DYK

#1374 Nový příspěvek od DYK »

Když porovnám svým okem z Kašparovy krávy je mi jasné, že obraceč shrnovač je z jiného stroje a vyobrazená připojení jsou rozdílná a tam může být ten problém.
ObrázekObrázek[/quote]
Vzhledem k úplně jiným mírám při připojení třeba na Agzat a jiné poloze přídavné převodovky pro aktivní adaptéry vůči rozměrům motoru tamtéž by klidně tento obraceč sedět mohl, ale u Vari nemusí.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#1375 Nový příspěvek od J.Pucera »

Obracečka asi bude od stejného subdodavatele. Může být odlišný závěs "čůro" co se strká do převodovky. Zkuste se poptat na ND tohoto dílu u VARI.
http://www.zahrad-tech.w1.cz/vyroba.html

DYK

#1376 Nový příspěvek od DYK »

No a když se podíváme na fotky v odkazu zjistíme, že je to velice podobný vyobrazení k UNI maxu. Tam je to jiný než to potřebuje Vari.

Arnošt z Popovic

#1377 Nový příspěvek od Arnošt z Popovic »

Já tady teď možná motám dvě věci najednou:
1.Obraceč - lze připojit k převodovce, obracák se točí, mám mezikus ten na čtyřech fotkách výše. Od motoru to oddálím tak, že posunu uchycení na obracečce a zrejmě trochu prodloužím hřídel pod řemenici, s tím si poradím. Někdo ten agzat obraceč přizpůsobil k Vari, ale ne dokonale. Abych ještě doplnil, je to typ OP 1.2

2.Sněžná fréza - tady sháním spojku s šestidrážkou uvnitř po celé délce. Pokud bys ji Proximáku měl, a byl by ochoten prodat, budu rád.
Naposledy upravil(a) Arnošt z Popovic dne pon led 11, 2016 9:11 pm, celkem upraveno 1 x.
arnošt

DYK

#1378 Nový příspěvek od DYK »

Sněhová fréza je jasná. "Gutbrod" drážky (6) proti Vari "tisícihranu". Obraceč podle mne evidentně není k Vari, proto ty problémy.
To, co sháníš pro sněžnou frézu neseženeš. To nikdo nedělá. Jedině tu přechodku. Šestidrážky měly převodovky Terra T 19 a šlo tam připojit vše, co mělo šestidrážku

Proximák

#1379 Nový příspěvek od Proximák »

Né já nic neprodám, jen bych ti to nafotil popřípadě dodal číslo dílu :) Mám ten novější "tisícihran" po celé délce a ten se přesouvá po dané hřídeli, tak se vypíná a zapíná náhon u té mé DSK-316.1. U obraceče bych zkusil kontaktovat přímo onu Kovovýrobu kde se obraceče vyrábějí a tam se poptat zda li se to dá přestavět na "Vari style". Jinak já mám taky OP-1.2 :)

DYK

#1380 Nový příspěvek od DYK »

Jasně že!! Kovo Lišov dělá pro všemožný jednoosáky kde co, tam připojení Vari nemůže být problém. Dělá i sněhové frézy, jen teda pokud se to někomu bude zdát od nich levný, prověřte si prosím, zda má převodovku pro dvoustupňovou funkci.
No a co jinak? Číháte na Vari-novinky?

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“