MF-70 r. v. 1983
Moderátor: DYK
Re: MF-70 r. v. 1983
Koukal jsem do toho ze všech stran ale z MF jsem nic nenašel Jako ta pravá strana by i vypadala jako příruba k motoru ale z horní strany by musela mít výřez pro páku spojky a před tím víko a ještě před tím řazení.Zespodu je půlkulatá.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
To není převodovka z MF 70. Tady máš fotku převodovky z eMeFky.staník píše:Koukal jsem do toho ze všech stran ale z MF jsem nic nenašel Jako ta pravá strana by i vypadala jako příruba k motoru ale z horní strany by musela mít výřez pro páku spojky a před tím víko a ještě před tím řazení.Zespodu je půlkulatá.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz máme odma Mf a préza nejde do otáček na volnoběh jde doboře, přidám plnej a začne to tarokovat a ubec nejde do otáček
Dobrý den chcu sa zeptat, má tahle MF 70 http://zemedelska-technika.sbazar.cz/mf ... 79819.html hodnotu 15 tisíc s tím příslušenstvím?
Mě se tam nelíbí ten flek oleja pod tím .
Už jsem to psal do tématu k tomu inzerátu. Já jsem tu převodovku co je na fotce o pár příspěvků výš přetěsňoval několikrát - neúspěšně. Prostě teče.Radim900 píše:Dobrý den chcu sa zeptat, má tahle MF 70 http://zemedelska-technika.sbazar.cz/mf ... 79819.html hodnotu 15 tisíc s tím příslušenstvím?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
a teče toho litr za den nebo za rok ? ono nějaká kapka denně nevadí...Tom píše:Už jsem to psal do tématu k tomu inzerátu. Já jsem tu převodovku co je na fotce o pár příspěvků výš přetěsňoval několikrát - neúspěšně. Prostě teče.Radim900 píše:Dobrý den chcu sa zeptat, má tahle MF 70 http://zemedelska-technika.sbazar.cz/mf ... 79819.html hodnotu 15 tisíc s tím příslušenstvím?
Nemáš zas..nej výfuk?Sání je čistý?bigles píše:Mám dotaz máme odma Mf a préza nejde do otáček na volnoběh jde doboře, přidám plnej a začne to tarokovat a ubec nejde do otáček
Dílna je dílna
Vyzkoušej jak to jede bez výfuku a sání.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
zdravím pánové, nevíte o volném noži do mulčovače na prodej, nebo kde ho koupit ? Mulčovač původní na mf 70. Děkuji za pomoc, popřípadě z jakého materiálu je vyroben? díky za jakoukoliv radu
-
Zdar borci. Neviete o niekom kto opravuje Mf na Slovensku? Ta moja frci uz od 89 a potrebovala by g.o.
-
opravuje a generalkuje f. PREPOL z ZVOLENA tu maš tč. na servis 045/5401016 , 0905657944 , 0914244146marian3824 píše:Zdar borci. Neviete o niekom kto opravuje Mf na Slovensku? Ta moja frci uz od 89 a potrebovala by g.o.
- Zetor
Zdravím všechny , tak jsem se nakonec pustil do výměny simerinků na naší MFce. Chtěli jsme prvně objednat simerinky a potom se do toho pustit. Problém ale nastal při objednávání v Agrozetu. Mají totiž jiné rozměry než jsou v katalogu... Takže jsem to rozdělal, abych věděl jaké tam přesně jsou a musí se to objednat znovu. Někde jsem se tu ptal na to, že po zmáčknutí spojky mě skoro chcípne motor. Myslím že Tom mě psal, že může bejt sjetej grafitovej kroužek na ovládání spojky. Mám ho v pořádku, vypadá jako novej, tak jsem ho zlehka namáznul vazelínou (nemuselo by se, uhlík maže sám) a uvidíme. Mám pár otázek. Už to tu někde bylo, ale nenašel jsem to. Když mi MFka střílí do výfuku, tak který ten šroubek na karburátoru mám nastavit, a jak? Taky se mi stává, že při startování kopne zpátky. To by se dalo asi vyladit předstihem. Kam ho mám víc natočit? Dopředu, tedy po směru hodinový ručiček? Jinak, kdo se taky chystá na výměnu simerinků, tak je potřeba mít stahovák na ventilátor (ten se musí dělat na soustruhu), taky je potřeba udělat stahovák na spojkový koš (ten jsem si udělal doma z železného hranolku, pomocí vrtačky a závitníku), dál mě nešla povolit matka na té hliníkové misce, do které zapadají packy ze startovacího mechanismu. Musel jsem si taky vyrobit klíč, abych si to přidržel a povolil to. Navíc ještě při rozdělávání spojky jsem si potřeboval něčím stlačit pružinu, abych mohl v klidu smontovat zpátky objímku. Udělal jsem takový ,,stlačovák,, z pásoviny a 10ky šroubu. Na poslední fotce je vyfocené porovnání s Mountfieldem MS 16. Kluci, díky za rady
1 tým našteluješ množstvo vzduchu, vlastne maximálne otáčky motora (čím je viac vonku tým sú otáčky vyššie), 2 tým sa šteluje volnobeh, 3 tryska volnobehu, nutno čistiť, dost ovplivnuje chod motora, dalšia hlavná tryska je našrobovaná zospodu ako je plavák , v strede plavákovej komory
a s tým volnobehom ked kope znamená že zapajule moc zavčasu to znamená že ak sa na motor pozeráš zo strany vetráku musíš zapalovanie pootočiť jemne doprava ( v smere hodinových ručičiek) ja to nastavujem tak že medzi to čo rozpína prúd cievkou a indukčnou cievkou ( nemožem si spomenúť ako sa to volá ) dáš tenký papierik (musí byť ozaj tenký) a začneš točit a ak bude valec asi 2mm pred hornou úvratou musí sa dať papierik jemne vytiahnúť
s tým strielaním do výfuku ono to robí ak je zmes velmi bohatá, tým pádom by si mal tú skrutku 1 viac vyskrutkovať, ale tiež to može robiť aj zapchatý vzduhový filter
a s tým volnobehom ked kope znamená že zapajule moc zavčasu to znamená že ak sa na motor pozeráš zo strany vetráku musíš zapalovanie pootočiť jemne doprava ( v smere hodinových ručičiek) ja to nastavujem tak že medzi to čo rozpína prúd cievkou a indukčnou cievkou ( nemožem si spomenúť ako sa to volá ) dáš tenký papierik (musí byť ozaj tenký) a začneš točit a ak bude valec asi 2mm pred hornou úvratou musí sa dať papierik jemne vytiahnúť
s tým strielaním do výfuku ono to robí ak je zmes velmi bohatá, tým pádom by si mal tú skrutku 1 viac vyskrutkovať, ale tiež to može robiť aj zapchatý vzduhový filter
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz