Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Killer Koly

Re: Fortschritt E930/931

#1246 Nový příspěvek od Killer Koly »

Niko, malotraktor: na brambory je jeste moc brzo! jajesazim vzdy 1. lvetna (je volno) a jeste se mi nestalo, ze by mi zmrzly
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

přemysl

#1247 Nový příspěvek od přemysl »

vašík píše:Dáváte někdo hrobkovač dopředu?Jak ho máte přidělanej?
Obrázek
Kdo se na to má koukat :vztek:
Vašíku-vím,že ti Malotraktor dal už nějaký odkaz .Je to dobré ,ale já to udělal tak,že řádky a zahrnutí se daly radlice dopředu a ovorání radlice dozadu .To proto ,že jsou kola výš a netrhá převodovka nať.Bylo to prostě zaměnitelné .Zadek je jasný a předek jako je nosič závaží ale svařený z materiálu ,který to udrží.Fotky na str.57/58.
Jinak příroda je o měsíc napřed,takže sázet brambory v květnu je ,sázet je v červnu .To já už je budu kopat.My je sázíme na Josefa. :wink:
Taky jsem přešel na Vari,tak považuju za slušné to tady kolegům oznámit.Je možné,že se tam v jejich diskusi budu ptát na něco a vám bude jasné proč. Tak ať se daří.

vašík

#1248 Nový příspěvek od vašík »

přemysl píše:
Obrázek
Vašíku-vím,že ti Malotraktor dal už nějaký odkaz .Je to dobré ,ale já to udělal tak,že řádky a zahrnutí se daly radlice dopředu a ovorání radlice dozadu .To proto ,že jsou kola výš a netrhá převodovka nať.Bylo to prostě zaměnitelné .Zadek je jasný a předek jako je nosič závaží ale svařený z materiálu ,který to udrží.Fotky na str.57/58.
Jinak příroda je o měsíc napřed,takže sázet brambory v květnu je ,sázet je v červnu .To já už je budu kopat.My je sázíme na Josefa. :wink:
Taky jsem přešel na Vari,tak považuju za slušné to tady kolegům oznámit.Je možné,že se tam v jejich diskusi budu ptát na něco a vám bude jasné proč. Tak ať se daří.
tak jsem ti to vokouk šikovnej :potlesk:

tonyfarmerE930

#1249 Nový příspěvek od tonyfarmerE930 »

Cawko všetkým priaznivcom forschrittu , ja som kupil forschritta pred 2 týždnami stál 5 rokov motor ide perfektne len som menil gufero od spojky lebo my kvapkal ojej z výfuku a ostatne je ok. 8)

malotraktor

#1250 Nový příspěvek od malotraktor »

V pondělí jsem si zase liboval nad univerzálností tohoto strojku. Nasadil jsem čerpadlo a ze studny na zahradě kde vodu až tak moc nepotřebuju a nemám tam elektriku jsem si dovezl kubík k baráku na zeleninu. Akorát jsem neměl odvahu vézt to na origo vozíku za Fortschrittem a raději jsem zatížil Transita. Ten kontejner se na vozík sice přesně vejde, ale asi bych to ze zahrady nevytáhl a navíc mám po cestě jedno prudší klesání a s tunou za zády bych se bál.
Nevěř všemu co si myslíš

malotraktor

#1251 Nový příspěvek od malotraktor »

přemysl píše:
Obrázek
Myslím, že jsem s bramborama nic nezmeškal. Včera jsem škrábal dost silný led z auta a určitě to nebylo naposled. jak by se s tím vyrovnaly už narostlé brambory nevím nevím :-/
Nevěř všemu co si myslíš

tonyfarmerE930

#1252 Nový příspěvek od tonyfarmerE930 »

Cawko všetkým ,potrebujem poradiť ako sa dá dať dolu remenica , lebo ju neviem dať dolu . :(

malotraktor

#1253 Nový příspěvek od malotraktor »

tonyfarmerE930 píše:Cawko všetkým ,potrebujem poradiť ako sa dá dať dolu remenica , lebo ju neviem dať dolu . :(
Nějak si to zašprajcuj přes díry v té řemenici třeba násadou kladiva. Vytoč tu vidličku pro řazení pojezdu potom tu velkou matici s vějířovou podložkou a řemenici normálně stáhneš rukou, je unášená perem. Snad jsem to nepopletl.
Nevěř všemu co si myslíš

ZI

#1254 Nový příspěvek od ZI »

Rukou? Rukou to nedám a mám to přitom namazaný vazelínou (ale asi to je o výrobní toleranci jednotlivých dílů), vždycky opatrně páčím nějakým prkýnkem mezi řemenici a převodovkou. A asi to určitě víš: dávat pozor na tu řadící "tyčku" pojezdu, v jednom místě je tak krásně zeslabená, ať nedojde k úhoně :)

Killer Koly

#1255 Nový příspěvek od Killer Koly »

ZI píše:Rukou? Rukou to nedám a mám to přitom namazaný vazelínou (ale asi to je o výrobní toleranci jednotlivých dílů), vždycky opatrně páčím nějakým prkýnkem mezi řemenici a převodovkou. A asi to určitě víš: dávat pozor na tu řadící "tyčku" pojezdu, v jednom místě je tak krásně zeslabená, ať nedojde k úhoně :)

obvykle to zustava viset na tom peru, staci ho zhora a ze stran trochu obrousit a melo by to jit rukou
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Niko01

#1256 Nový příspěvek od Niko01 »

No presne jak vseci pisete,chce to kapanek tej brutalnej sili,ale bacha aby se ta remenica neohla,predca je to vytvarovane z nejakeho plechu.
ja ju davam dole tak ze si urezu z desky dva kliny a ty tam pomalu zatlukam medzy prevodovku a remenicu.Staci aby se to kapanek pohlo a pak to ide rukou dolu.
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#1257 Nový příspěvek od pinkygsx »

mám dotázek, Fort'ťák funguje, ale když je v záběru nebo se dá plný céres tak strašně hulý z výfuku taková bílý dým, nepřisává mi olej z převodovky? Svíčka je černá jako bota :nene:

tonyfarmerE930

#1258 Nový příspěvek od tonyfarmerE930 »

Cawko , ko už ma posadené ???

Niko01

#1259 Nový příspěvek od Niko01 »

pinkygsx píše:mám dotázek, Fort'ťák funguje, ale když je v záběru nebo se dá plný céres tak strašně hulý z výfuku taková bílý dým, nepřisává mi olej z převodovky? Svíčka je černá jako bota :nene:
Cau,presne toto se ukazovalo aj mne.Je ten dym takovej tasky a drzi se u zemi a je vydymena polovica dvora??Tak je chytnute gufero na klukovke,ucucava si prevodoveho olejicka :smich: .
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#1260 Nový příspěvek od pinkygsx »

Niko01 píše:
pinkygsx píše:mám dotázek, Fort'ťák funguje, ale když je v záběru nebo se dá plný céres tak strašně hulý z výfuku taková bílý dým, nepřisává mi olej z převodovky? Svíčka je černá jako bota :nene:
Cau,presne toto se ukazovalo aj mne.Je ten dym takovej tasky a drzi se u zemi a je vydymena polovica dvora??Tak je chytnute gufero na klukovke,ucucava si prevodoveho olejicka :smich: .
myslel jsem si to :D

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“