Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Marek25

Re: Vari System

#1216 Nový příspěvek od Marek25 »

Jasne ine teda neostava.Inak cca ako dlho zvykne ta packa vydrzat.Lebo ta moja je to vnutro vybite, zodrate ci ako to nazvat.Lebo ako som myslim uz pisal ked s nou aj hybem hned sa vrati spat.Nema tam tie akokeby stupne ze zastane.Cize pri pridani plynu ju musi drzat .

DYK

#1217 Nový příspěvek od DYK »

Máš ojebané ty drážky co to aretují v polohách a výdž? Velice individuální.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Marek25

#1218 Nový příspěvek od Marek25 »

A kde zvyknete kupovat suciastky idealne kde maju naj ceny.No lebo 6€ postovne ma moc nelaka

DYK

#1219 Nový příspěvek od DYK »

TOTO je oficiální zástupce značky pro SR. Ať sdělí, kde koupit.

Marek25

#1220 Nový příspěvek od Marek25 »

len na supe nemaju ziadne diely, na stranke

DYK

#1221 Nový příspěvek od DYK »

Já ti ale asi těžko poradím, kde máš na Slovensku nakupovat.

Marek25

#1222 Nový příspěvek od Marek25 »

jj jasne.Pozeram akurat ceske obchody no poviem lepsie ceny o vela aj s psotvonym ma to vide lacnejsie ako tu

123

#1223 Nový příspěvek od 123 »

Marek25 píše:Jasne ine teda neostava.Inak cca ako dlho zvykne ta packa vydrzat.Lebo ta moja je to vnutro vybite, zodrate ci ako to nazvat.Lebo ako som myslim uz pisal ked s nou aj hybem hned sa vrati spat.Nema tam tie akokeby stupne ze zastane.Cize pri pridani plynu ju musi drzat .
Tak ty odrbané plochy srovnej a vysekni mezi to podložku z kůže a bude ti to zase držet

Marek25

#1224 Nový příspěvek od Marek25 »

Tak mam novu uz tu kovovu.Treba to trosku aj namazat?Lebo cu su tam tie zarezy .Mam dojem ze dlho to nevydrzi.Sa to zoderie

schmoud

#1225 Nový příspěvek od schmoud »

Pani mam 2roky a 3mesiace staru prevodovku dsk317 a pri vyoravani zemiakov proste klakla...ledva som dosiel zo zahrady do garaze...zajtra to chcem rozobrat, kedze 3 mesiace po zaruke :( zo supy povedali ze bohuzel...
Strasne zvuky z nej isli...
Ta masina nema nic za sebou, 5krat orba a par jazd malych po dedine... Stara prevodovka vydrzala 15 rokov..
Co by ma malo cakat podla vas ? :)
Prepinate si spiatocku ked napr. Idete po ceste s vlecku?
Ja ju mam stale zapnutu na oboch kolesach...mohlo podla vas aj totok pomoct tej prevodovke?

123

#1226 Nový příspěvek od 123 »

schmoud píše:Pani mam 2roky a 3mesiace staru prevodovku dsk317 a pri vyoravani zemiakov proste klakla...ledva som dosiel zo zahrady do garaze...zajtra to chcem rozobrat, kedze 3 mesiace po zaruke :( zo supy povedali ze bohuzel...
Ta masina nema nic za sebou, 5krat orba a par jazd malych po dedine... Stara prevodovka vydrzala 15 rokov..
Ja ju mam stale zapnutu na oboch kolesach...mohlo podla vas aj totok pomoct tej prevodovke?
Pokud vím, tak nejseš zdaleka sám, komu se to vysypalo. Holt čína je čína, cos asi tak čekal? Pročpak nepoužíváš tu starou poctivou a koupils ošizenej šmejd?
Co by tě asi tak mohlo čekat: rozděláš to, zjistíš že materiál na kolech není to, co býval, vyhodíš to a buď koupíš novou zas na dva roky ( ale radši jí moc nepoužívej) a nebo v inzerci jinou, starou poctivou, která má šanci vydržet.
Pokud není převodovka udělaná z nočníkový oceli, tak by jí volnoběžky vadit neměly ale u těchhle ošizenejch je asi možné všechno.
Já jsem to tu o té nové "materiálové kvalitě vari" už psal, jenže tu ze mě dělali blbce.

schmoud

#1227 Nový příspěvek od schmoud »

123 píše:
schmoud píše:Pani mam 2roky a 3mesiace staru prevodovku dsk317 a pri vyoravani zemiakov proste klakla...ledva som dosiel zo zahrady do garaze...zajtra to chcem rozobrat, kedze 3 mesiace po zaruke :( zo supy povedali ze bohuzel...
Pokud vím, tak nejseš zdaleka sám, komu se to vysypalo. Holt čína je čína, cos asi tak čekal? Pročpak nepoužíváš tu starou poctivou a koupils ošizenej šmejd?
Co by tě asi tak mohlo čekat: rozděláš to, zjistíš že materiál na kolech není to, co býval, vyhodíš to a buď koupíš novou zas na dva roky ( ale radši jí moc nepoužívej) a nebo v inzerci jinou, starou poctivou, která má šanci vydržet.
Pokud není převodovka udělaná z nočníkový oceli, tak by jí volnoběžky vadit neměly ale u těchhle ošizenejch je asi možné všechno.
Já jsem to tu o té nové "materiálové kvalitě vari" už psal, jenže tu ze mě dělali blbce.

no uz som rozobral...jedno z najvrchnejsich lozisk sa vysypalo a uz to aj islo :( rozmrdane spodne loziska na snekovej oske a najviac to odnieslo mosadzne koleso tzv snekove kolo uplne :(
nastastie mam doma odlozenu staru prevodovku kde bolo toto snekove kolo este pouzitelne...
to co pises o tej chine som si domyslel ked som to rozobral :\ kua jak sa moze rozsypat lozisko ktore je v oleji? jedine ze je MADE IN CHINA :zly: :zly: :zly: :zly:
to ze si o tomto nieco pisal som necital :( ale davam ti za pravdu!!
nikdy sme na starej prevodovke nepouzivali spatecku na kolach stroja - tak som pokracoval v tradicii :D a asi na to novodoby enziniri nemysleli..
k tej starej prevodovke - ta keby chudera vedela rozpravat ;-) ...
na nej su uplne vybite loziskove ulozenia v blokokoch, uplne opotrebovane vsetky kolieska a samozrejme loziska...vtedy sa to davalo do opravy a tam bola vycislena velmi velka suma - nepoplatilo sa opravovat...
po rokoch som sa rozhodol ze kupim novu prevodovku a vydrzi mi do smrti, kedze uz sa z daleka nebude freza pouzivat ako kedysi...

schmoud

#1228 Nový příspěvek od schmoud »

este jedna vec - mate niekdo skusnosti s rozoberanim DSK317?
ked som zlozil tu moju nestastnu polocinsku prevodovku a skusil som prekvaltovat tak cink, cink, cink gulicka zo strunkou co sluzi na udrzanie rychlostnej paky na zaradenom stupni hapala az uuplne dole :zly: :zly: :zly: :zly: :zly: :vztek: :vztek: :vztek: :vztek:
znova som si precvicil zoroberanie :D ale podla manualecku je vsetko zlozene v poho...
viete poradit kde som spravil chybu?? :O
diki...

123

#1229 Nový příspěvek od 123 »

Hele, neděláš si srandu? Kulička propadnout nemůže, pokud máš převodovku složenou podle rozpadu, nezapoměls na podložku nebo segerovku? Nedokážu si představit, jak a kudy by mezi kulisou a stěnou za normálních okolností prošla.
Změř tu kuličku, měla by mít průměr 7,9aněco mm ( třeba se jim v číně do pazourů zrovna dostala menší, když ti převodovku skládali), jinak mě napadá jen ohnutá hřídelka kulisy a nebo ta kulisa.
Jinak, pokud by se ti tohle stalo při používání převodovky, tak počítej s tím, že ti kulička velice rychle sešrotuje zuby na tom mosazném šnekovém kole, dole v převodovce se prakticky nemá kam schovat - už jsem to viděl, jeden jedinec se v tom hrabal, originální kuličku ztratil a "pomohl" si menší.
A chyba vznikla patrně nákupem té převodovky ...

schmoud

#1230 Nový příspěvek od schmoud »

123 píše:Hele, neděláš si srandu? Kulička propadnout nemůže, pokud máš převodovku složenou podle rozpadu, nezapoměls na podložku nebo segerovku? Nedokážu si představit, jak a kudy by mezi kulisou a stěnou za normálních okolností prošla.
Změř tu kuličku, měla by mít průměr 7,9aněco mm ( třeba se jim v číně do pazourů zrovna dostala menší, když ti převodovku skládali), jinak mě napadá jen ohnutá hřídelka kulisy a nebo ta kulisa.
Jinak, pokud by se ti tohle stalo při používání převodovky, tak počítej s tím, že ti kulička velice rychle sešrotuje zuby na tom mosazném šnekovém kole, dole v převodovce se prakticky nemá kam schovat - už jsem to viděl, jeden jedinec se v tom hrabal, originální kuličku ztratil a "pomohl" si menší.
A chyba vznikla patrně nákupem té převodovky ...
ta gulicka je ta originalna co tam bola...ale nemeral som ju..
skusal som aj ine variacie zlozenia, ale inac sa to jednoducho zlozit neda, len tak ako hovori aj manual... :/
neviem kde mam chybu :( skusim zajtra este poriadne krok po kroku popozerat...
a je mi jasne ze stane sa mi to pri praci tak to mam zase v ppp...

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“