Radlice mám vždy vpředu. Pole je 6x50 m. Ovce mám 3 jen jako koníček, určitě se to nevyplatípřemysl píše:Problem a zklamání taky může být to ,že to neumíte .Proč to nevyorá brambory?Jde to mělko nebo hluboko ?Proč chcete ohrnovat brambory do nekonečna .?Kde máte radlice vzadu vpředu?Já dělám řádky a zahrnutí předkem a ohrnutí zadkem ,aby kola byly výš a netrhaly nať.Dřina to tak trochu je,ale to políčko je 10x30m?Na to chcete traktor TK?Na obrázku máte kozu.Začínají se mi tato zvířata líbit.Vyplatí se to ?5 kusů víc ne.Teď koukám aby to nebyla ovce.Tak bude ostuda no.MaxC píše:Tak jsem z tohoto pomocníka dost nešťastný. Když jsem tu kdysi řešil zda si na své pole 300 m2 koupit traktor nebo malotraktor bylo mi řečeno že na toto stačí Vari, které jsem si tedy zakoupil včetně příslušenství. Po dvou sezonách vidím že orba je stále dřina, vyorávací radlice brambory pořádně nevyoorá, takže motyka to jistí. Brány a kultivátor také zbytečné příslušenství, hrábě jsou lepší. Ovorávací radličky fungují jen do doby než naroste nať, pak už překáží převodovka. Co funguje dobře je rotovátor a prý i bubnová sekačka, tu zatím nemám, protože je problém sehnat nějakou starší za rozumné peníze. Takže uvažuji že se vrátím k původní myšlence koupit TKčko.
Teď jsem se dočetl v knize Biozahrádka že orání převrací svět půdních mikroorganismů vzhůru nohama a oni potom musí začínat tvořit čerdtvou půdu nanovo takže se nedoporučuje. Stačí prý po sklizni na záhony rozvozit kompost a zakrýt vrstvou mulče. Tak Vari asi půjde do světa.