Vari - oprava výfuku (chrastí)
Moderátor: DYK
Vari - oprava výfuku (chrastí)
Zdarec, koupil jsem dvoutaktní Varinu rok výroby 1991 a pustil jsem se do očisty, jedna z věcí na kterou jsem narazil je i chrastící výfuk. Jinak zkorodovaný není a popravdě se mi nechce vyhazovat téměř 3000 za nový. Nemáte někdo nápad co s tím - rozdělat ... ?
Předem dík za rady :-)
Předem dík za rady :-)
-
Re: Vari - oprava výfuku (chrastí)
Ahoj. Z venkovní strany dál od šroubů vyřízni fleksou otvor, a zjisti jestli tam není něco upadeného. Zároveň ten pajšl můžeš hnetka i vyčistit a vyškrabat karbon. Potom ten plech navař zase nazpět. Nezapomeň to ofotit, jak to vevnitř vypadá, a fotku přidéj na forum.
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Čekal jsem do včerejška a protože se nikdo neozval (asi nikdo takový problém neřešil) tak jsem výfuk dal kamarádovi který má v práci kolegu se zkušenostmi a ví jak výfuk otevřít i jak a čím ho svařit (elektrikou jsem si na to netroufl) tak uvidíme jak to dopadne (rozhodně by to nemělo stát skoro 3000 tak jak nový). Každopádně dík Mravenečkovi :-)mraveneček píše:Ahoj. Z venkovní strany dál od šroubů vyřízni fleksou otvor, a zjisti jestli tam není něco upadeného. Zároveň ten pajšl můžeš hnetka i vyčistit a vyškrabat karbon. Potom ten plech navař zase nazpět. Nezapomeň to ofotit, jak to vevnitř vypadá, a fotku přidéj na forum.
PS nafotit to nepůjde - nebudu to dělat já
- olin
Já kdysi řešil ten samej problém. Vejfuk jsem rozpertloval a otevřel. uvnitř byla upadlá příčka, kterou jsem nabodoval zpět. Zapertloval jsem to z nanečisto kladivem a na čisto ve svěráku. Jinak příčka by šla možná chytit i přišroubováním nějakých vingliků.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC
PRSKAVEC
No, na to jsem si netroufl z obav že by se plech pentlu při rozpentovávání lámal a pak by netěsnil.olin píše:Já kdysi řešil ten samej problém. Vejfuk jsem rozpertloval a otevřel. uvnitř byla upadlá příčka, kterou jsem nabodoval zpět. Zapertloval jsem to z nanečisto kladivem a na čisto ve svěráku. Jinak příčka by šla možná chytit i přišroubováním nějakých vingliků.
Škoda možná že by to bylo elegantní řešení bez nutnosti výfuk rozříznout.
Rozpertlování je nejběžnější způsob opravy uvolněné přepážky v tlumiči výfuku.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Škoda že jsem tip na opravu nedostal dřív - už je předán k rozříznutí, přivaření přepážky a pak by měl být zavařen COčkem. Tak to snad dopadne dobře nebo se mám ještě pokusit zadání zrušit ?DYK píše:Rozpertlování je nejběžnější způsob opravy uvolněné přepážky v tlumiči výfuku.
Bude mě to stát flašku takže je to v podstatě zadara ale jde mi o trvanlivost - aby zavaření COčkem nepraskalo ...
Nic neruš. Píšeš, že to dostal někdo, kdo se tím tak nějak zabývá, tak snad ví co, jak a proč dělá. A má oči, ne? Nechci být ten, kdo jen kecá, když to druhý dělá jinak.
V pohodě, já jen že pokud je rozpentlování vyzkoušené tak bych to snad taky zmáknul a už si varina mohla o víkendu brblat do opraveného :-)DYK píše:Nic neruš. Píšeš, že to dostal někdo, kdo se tím tak nějak zabývá, tak snad ví co, jak a proč dělá. A má oči, ne? Nechci být ten, kdo jen kecá, když to druhý dělá jinak.
Jinak věřím že to dopadne dobře.
Každopádně díky všem za rady.
Foto opraveného výfuku, nic nechrastí, už je nasazen a vše je ok :-)
Borec výfuk otevřel u koncovky a přepážku přivařil a následně zavařil.
Snad mu bude slivka chutnat :-)
Borec výfuk otevřel u koncovky a přepážku přivařil a následně zavařil.
Snad mu bude slivka chutnat :-)
A vidíš ten nádhernej pertl po obvodě tlumiče?
JJ - pentl by asi byl i pak ale pravda - jako z lisu by to nebylo :-)DYK píše:A vidíš ten nádhernej pertl po obvodě tlumiče?
-
Pertl prosím tě ! PertlUnka píše:JJ - pentl by asi byl i pak ale pravda - jako z lisu by to nebylo :-)DYK píše:A vidíš ten nádhernej pertl po obvodě tlumiče?
TONIC
Sorry, oprava - toš teda pertl :-)Kazičsoustružník píše:Pertl prosím tě ! PertlUnka píše:JJ - pentl by asi byl i pak ale pravda - jako z lisu by to nebylo :-)DYK píše:A vidíš ten nádhernej pertl po obvodě tlumiče?
THX
PS taky máš Vari?
-
Jojo mám Varika je to pomocníkUnka píše:Sorry, oprava - toš teda pertl :-)Kazičsoustružník píše:Pertl prosím tě ! PertlUnka píše:JJ - pentl by asi byl i pak ale pravda - jako z lisu by to nebylo :-)DYK píše:A vidíš ten nádhernej pertl po obvodě tlumiče?
THX
PS taky máš Vari?
TONIC