podla mňa
aj keď je chladne počasie tak sa ten benzín(zmes) zohreje v sacom potrubí ktoré je zohriate od motora a od motora sa časom zohreje aj cela nádrž a kým sa to zohreje tak je mazaní lepšie lebo olej je usadený na spodku nádrže
výrobcova či už motora alebo benzínu pri predpisovaní pomeru navýšujú množstvo oleja voči nameraným či vypočítaním hodnotám
myslím si že výrobcovia olejov predpisujú pomer v závislosti od vlastnosti tj viskozita ... a výrobcovia motorov tiež podla tých istých vlastností
aj tak tie pomery su reklamne ťahy výrobcovia motorov predpisujú taký pomer aby spĺňali európske normy a výrobcovia olejov aby sa im rýchlo minuli a tak veľa zarobili
ja sa až tak nerozumiem motorom a ešte menej olejom pre mna je dôležite aby bol tam kde ho treba bez ohladu na kvalitu
niektorí "odborníci" keď vidia že sa im dymí s výfuku viac než zo 4taktu tak uberajú olej na minimum
boli tu ohlasy že pri práci s dvojtaktom človek smrdí, ja hovorím že to je vôňa, lepšia ako smrad hnoja a najme toho svinského
Technické otázky servisovania
Moderátor: DYK
Re: Technické otázky servisovania
kto nič nerobí,nič nepokazí
Prosím vás ako sa mažú tie ložiská na Vari? Čo tam treba urobiť?
Ložiska na Vari se většinou mažou tak, že se udržuje dostatek převodového oleje, převážně hypoidního, v převodovkách.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Myslel som ložiská na kolesách na tých osiach.
A ešte ak sa môžem opýtať. Ten prevodový olej tam je od výroby? Pretože ten stroj kúpil môj otec v Česku, bol tam podľa vás v tej prevodovke olej?
A ešte ak sa môžem opýtať. Ten prevodový olej tam je od výroby? Pretože ten stroj kúpil môj otec v Česku, bol tam podľa vás v tej prevodovke olej?
Náboje kol se mažou mazacím lisem. U středů je maznička. Mazat decentně. Nevím v jakém stavu se stroj kupoval. Jestli "po dílech" tam olej není, pokud jako celek je povinností předprodejního servisu skontrolovat a případně doplnit provozní kapaliny kromě benzínu, ovšem i motor by se měl před zákazníkem zprovoznit včetně olejové náplně. Domů si pak zákazník má dovézt funkční stroj a po doplnění paliva plně provozuschopný. Pak teprve lze potvrdit záruku a při dodržování záručních podmínek záruka trvá 5 let. Ale určitě si dovezl se strojem i návod, tam je vše popsáno a vyobrazeno.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod