Jakou jednoosou frezu vybrat?

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Jakou jednoosou frezu vybrat?

#556 Nový příspěvek od DYK »

Co máš z aktivního příslušenství, nebo co hodláš používat?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

zztopik

#557 Nový příspěvek od zztopik »

mulčovač tajfun, jednobubnovou sekačku to mám, koupil bych rotavátor ale který je lepší tažený nebo ten co má Vari přímo na osách, jo a viděl jsme aktivní brány dobrá věc, ale to až někdy snad, něco na dvorek a cestu a snad pokud se to dělá něco na trávník

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#558 Nový příspěvek od serpenton »

zztopik píše:mulčovač tajfun, jednobubnovou sekačku to mám, koupil bych rotavátor ale který je lepší tažený nebo ten co má Vari přímo na osách, jo a viděl jsme aktivní brány dobrá věc, ale to až někdy snad, něco na dvorek a cestu a snad pokud se to dělá něco na trávník
Jestli máš toto vše na malou převodovku Vari tak vem zase Vari.
Vari nemá tažený rotavátor. Agzat jo, ale tu práci kterou od rotavátoru čekáme udělá lépe ten pod motor který má Agzat i Vari.
Nebo jestli na to máš finance, tak vem malou převodovku od Vari s Hondou GSV 190 a k tomu převodovku Agzat se spojkou 80mm s diferenciálem.
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

DYK

#559 Nový příspěvek od DYK »

Já Agzatu vyčítám nemožnost vypínání pojezdu během práce a to je v případě mulčovače myslím potřebná věc. Stejně jako se sněhovou frézou a zametacím kartáčem. Tažený rotavátor Agzat se točí opačně. Proti tomu je Agzat lepší tahoun a jde i více dotížit. K převodovce Agzat, budeš-li chtít používat aktivní věci Vari, musíš dokoupit "adaptér" přídavná převodovka a menší 8" kola pro korekci pojezdové rychlosti. Když nebudu řešit každou korunu, tak převodovka Vari s aktivním vypínatelným vývodem a pojezdem bude stát stejně a ty jen přehodíš motor, nic jiného nemontuješ. No ale toto a mnohem víc je zde přece už popsáno, ne? Ono těch strojků v této cenové relaci moc není. Je zde Vari, Agzat, MKS od firmy Staufčít, robot od firmy TIP-PV no a Mountfield. Tvoje nadšení pro UNI chápu, ale je to právě o tom skoro nulovém trhu s ND pro všechno od nich.

zztopik

#560 Nový příspěvek od zztopik »

Dík Ještě jde na malou převodovku na které byl dvoutakt dát čtyřtakt?

DYK

#561 Nový příspěvek od DYK »

V zásadě to je možné je tam menší úprava upevňovacích nýtů pro spony motoru a také jde o to, co všechno v tom budeš používat. Chystáš se na čtyřtakt?

zztopik

#562 Nový příspěvek od zztopik »

no du hybernovat zítra du na dřevní hmotu

jack30

#563 Nový příspěvek od jack30 »

serpenton diferak je mu zbytocny ja mam tu prevodovku z diferakom je to zbytocnost na takom malom traktore .ked zapnes uzavierku tak jazdis jak na tere a ked ju vypnes tak pojamach musis viac drzat riadidka .hadze ti rukami stale .a tiez ten kultyvator na agzat na bocny hradel je somarina ze sa toci naopak to vyzera ako keby sa pretahovali navzajom.mal som to pozicane od kamosa.mam aj frezu k agzatu a ten pojazd na vypinanie mi nechyba vobec,da sa stim agzatom krasne vsetko robyt bez toho pojazdu lebo vyradis rychlost a kardan predny sa toci stale .

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#564 Nový příspěvek od serpenton »

jack30 píše:serpenton diferak je mu zbytocny ja mam tu prevodovku z diferakom je to zbytocnost na takom malom traktore ....
Když nad tím tak přemýšlím, tak máš pravdu. Ten dif je tam možná na obtíž i z jiných důvodů - tak teda bez difu ale jinak jak jsem napsal.
Akorát že teda v novým je to sestava za cca 70tis.
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

jack30

#565 Nový příspěvek od jack30 »

no moj otec si kupil teru v 1985 s prislusenstvom za 12500 korun vsetko prislusenstvo okrem vlecky cisto nove vsetko bolo.pustila mu prevodovka tj 20.tak si kupil vari v neakom 96 stala 5000korun.a teraz ked to vydi ake su ceny za traktoriky tak len hlavov kruti .ja si myslim ci ma clovek agzat alebo varika tak to je jedno obidva stroje ulahcia ludom pracu su to dobri maly pomocnici okolo zahrady chatky a baraku

jack30

#566 Nový příspěvek od jack30 »

a unas tieto stroje dali ako konsky zaprah .tak to je lepsie ako neaka motorka na pobezky netreba k tomu ziadne papiere len fukat mi dali policajti a kukli ci mam odrazky na vlecke a to bolo vsetko

olin

#567 Nový příspěvek od olin »

Nemáte někdo zkušenost s Hecht 7100?
Obrázek
Obrázek
Přijde mi to jako docela pěknej a robusní stroj, za dobrou cenu. Jediná nevýhoda je, že nejde připojit žádné aktivní nářadí, krom rotavátoru.
Líbí se mi na tom, že je to pořádnej kus železa a ne plechová srágora hnaná řemenama, jako od Bédi a přitom cenově je na tom líp.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

libec77

#568 Nový příspěvek od libec77 »

Vypadá to zajímavě ale videa co jsou na youtube mě moc nenadchla.
+ jsou asi cena

- Servis
- prodej převážně na e shopech
- náhradní díly
- zkušenosti ostatních uživatelů

kenybz

#569 Nový příspěvek od kenybz »

nemám rád hecht je to čína jak poleno neví někdo jak je tam řešená spojka? a ten převod na kola sa mě zdá jakýsi vachrlatý nejspíš je tam šneková převodovka a nějak to vypadá slabě snad časem až bude mít někdo zkušenosti tak se dozvíme víc

libec77

#570 Nový příspěvek od libec77 »

Podle mě to hřídel č77 v rozkresu nemůže vydržet http://nd.werco.cz/HECHT/Kultivatory_Ti ... prevod.pdf

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“