Jakou jednoosou frezu vybrat?

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Jakou jednoosou frezu vybrat?

#436 Nový příspěvek od DYK »

serpenton píše:
Niko01 píše:No jak se povyda:Z pola este nikdo nezbohatel:,ja to beru enem jako konicka,inac bych sa na to V....L.
To je právě ale to smutný. Že základní pofese mají většinou nejmenší výdělek. Mělo by se to hodnotit podle otázky:
Kdyby přes noc zmizely ... byl by to velký problém ? Třeba:
Kdyby přes noc zmizely všichni zemědělci, byl by to velký problém ?
Kdyby přes noc zmizely všichni pekaři, byl by to velký problém ?
Kdyby přes noc zmizely všichni senátoři, byl by to velký problém ?
Kdyby přes noc zmizely všichni celebrity, byl by to velký problém ?
...

No ale BARUSH už se tu jaksi nevyjadřuje ...
Ta zmizela jako první, je to velký problém?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

DYK

#437 Nový příspěvek od DYK »

DYK píše:
serpenton píše:DYKu - v dobrým, já nemám v nejmenšm potřebu psát tendenční nebo nepravdivé údaje. Jak jsem koupil, tak jsem prodal a taky jsem napsal okolnosti za kterých jsem tu informaci dostal.
Podle prospektu, který ti můžu poslat - adaptér na Agzat komunál zvyšuje počet otáček výstupního hřídele - na kolik ale nepíšou.
Převodovku DSK se zpátečkou jsem uvedl proto, že Agzat s adaptérem komunál bude též ze zpátečkou, tak aby to bylo stejné.
Cena 11500 za adapter na agzat komunal už obsahuje i kola a jiná převodovka se nemontuje. Velkou převodovku jsem nepočítal, protože jsem to bral tak že již je - pokud by se měla pořizovat jen kvůli těm adaptérům, které na Agzatu komunál běhají, tak je to samozřejmě nesmysl a je lepší koupit DSK 316.
S tím že Vari je uživatelsky přívětivější s dostupnějším servisem i prodejní podporou (což považuji za velkou slabinu Agzatu a vůbec tento přístup nechápu) a přísunem ND - SOUHLASÍM.
Vypínání pojezdu nezávisLe na zařízení u Vari neumím posoudit - nemám s tím zkušenost. Sám jsem napsal že přehodit motor u Vari je snažší než montovat adaptér Agzat komunál.
Nechci si s tebou přehazovat horký brambory, proti tobě jsem jen nosič vody a tvých názorů nebo rad tu si cením. Jen prezentuji svůj pohled na věc nebo poznatky které jsem získal.

Jinak mě už mrzí, že jsem s tím vůbec začal ... :(
Že prodejci lžou jsem se přesvěčil už několikrát. Je to dílem z neznalosti, třeba tlakové mazání motoru, dílem pro svůj prospěch. Já taky zdaleka nevím všechno, ale před informacema od prodejců jsem dosti ostražitý s tím, jak je to doopravdy a pokud někomu prodejcovo tvrzení předávám a sám nevím jistě jak to je, velice důrazně na to upozorním, že to nemusí být pravda, nebo že by to mohlo býti jinak. Shodou okolností mi došel mail od firmy BOEL s odpovědí na můj dotaz, jestli výrobce zohledňuje v převodech rozdílné motory. Odpověď
Dobrý deň.U momentálne vyrábaných nie.
S pozdravom
BOEL
Záhradná, komunálna a lesná technika
Novozámocká 582
Veľký Kýr
941 07
Tel/Fax:035/6593028
Jen důkaz toho co jsem psal víše. Ale neboj, třeba VVED odpoví jinak, pokud vůbec.
Abych tuto debatu dotáhl poctivě do uplného konce dostal jsem odpověď i od firmy VVED
Dobrý deň,

prevodovky AGZAT nie sú rozlišované použitím motora.

S pozdravom

Imrich Kmecík

VVED TECHNIKA, s.r.o.

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#438 Nový příspěvek od serpenton »

DYK píše: Ta zmizela jako první, je to velký problém?
DYK mě dnes baví - asi snídal vtipnou kaši. :smich:
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

chobotek

#439 Nový příspěvek od chobotek »

Zmizelá Barush je skoro lepší než příměs kozám do pití z jiného tématu. Barush je asi na zaradě, letošní leden zahrádkaření mimořádně přeje...
(Mimochodem, peníze jsou takové, jaké lidi zaplatí. Ta užitečnost nikomu nedojde, dokud není průser)
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

DYK

#440 Nový příspěvek od DYK »

Jsem rád, že se bavíte a nehledáte za tím něco, co tam není :D

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#441 Nový příspěvek od serpenton »

DYK píše:... prevodovky AGZAT nie sú rozlišované použitím motora.
Nejdřív musím napsat, že dále čtete jen na vlastní nebezpečí a jsou jen informace, které předávám jak jsem je slyšel.
Nechci s nimi nic tvrdit jen je předat dále ... :)

Mluvil jsem včera nebo předevčírem s jedním prodejcem Agzat a schválně jsem se ptal jak to je s převodovkou AGZAT vs 2T a 4T motory.

Pán začal "drmolit" že dnes snad už ano a že dříve se to rozlišovalo a že se to lišilo snad prvním kolem na vstupu, ale že dnes už se to zase nerozlišuje a že nemám mít strach, že to určitě bude jezdit i se 4t motorem a bude to dělat vše co má.
Následně jsem tedy položil jasnou otázku, zda je rozdíl v převodových kolech v převodovce která se vyrobila v roce 1995 a v té současné. Na to mě odpověděl, že mě na to neumí odpovědět a tím jsme to ukončili. Docela mě zklamal, má to říct na férovku a nekličkovat jak přejetá užovka ...

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#442 Nový příspěvek od serpenton »

... mě dostali ty víc ty kozy - to budu používat ... :)
Taky sem dnes sadil česnek ...

Gorske-efekti

#443 Nový příspěvek od Gorske-efekti »

Tady uz suplujeme debatu z jinych vlaken, ale proste zakladni odlisna situace od minulosti treba 100let nazad, je dnes se vozi pres cely svet nejen bonusovky jako kava, ale i uplne zakladni potraviny, drive pouze lokalni. Takze dokud brazilec ma jeste co vyklucet z pralesa a energie jsou stale za hubicku tak to nikoho nedojima ani nezajima co je s jidlem a proc byt v potravinove sobestacnosti obezretny, samozrejme nekoho to zajima uz ted napr. frantiky, ale ti ziji stale jeste vicemene ve vlastni zemi, narozdil od jinych..
Predpokladam, ze se ale Barush vrati, mozna silne prehodnoti puvodni zamer. :zapomel:

DYK

#444 Nový příspěvek od DYK »

Když se Baruch vrátí s přehodnocenýma záměrama hlavně stran stroje a nepůjde již o jednoosák, bude muset debatovat jinde. Toho, co se jednoosáků netýká je tu již dosti a já už budu muset na to reagovat.

Barush

#445 Nový příspěvek od Barush »

Ahoj dneska jsem mela ve skole zkousky takze trosku fofr.....s temi zviraty ja je proste nechci mnozit aby je pak nekdo zabijel.Bezce budu mit dve tri kacky na slimaky a na vajicka zviratka se ale uzivi sama mam to uz propoctene.Nevydelam,neprodelam a budu se tesit z krasnych mazliku +nejake to vajicko ci chomacek vlny.
Jinac jsem dnes byka omrknout zblizka tu loucku a jsem zdrcena vypada to ze poslednich par let tam nikdo ani nepachnul :'( uz tam jsou naletove stromky...tak moc nevim jestli to cele zaorat,nebo to jen pobranit,vzit krovinakem...asi to bylo zorane ten povrch byl strasne nerovny no naprd.
Mily pan ucitel mi dnes rekl ze bych vklidu mela dat treba rotacni plecku nebo sekani takze vari global je stale cislo jedna.
Jo a cesnek mam zasazeny ;-) pestuju ho tretim rokem zatim jen pro nas a jde i bez chemie a bez moreni.

Gorske-efekti

#446 Nový příspěvek od Gorske-efekti »

No to sou ty paradoxy, zacalo to tak ze zwiratek bylo hafo a tuhle ci tamhle par polonahejch lidi,
ubehl casek a ten nerad se nejak premnozil, takze ted je moc lidi a malo zwiratek (divokejch),
pokud nebudeme pocitat klecove - tech chovancu na antibioticke potraviny je evidentne dost..

Cin jak sama myslis..

Barush

#447 Nový příspěvek od Barush »

Gorske-efekti píše:No to sou ty paradoxy, zacalo to tak ze zwiratek bylo hafo a tuhle ci tamhle par polonahejch lidi,
ubehl casek a ten nerad se nejak premnozil, takze ted je moc lidi a malo zwiratek (divokejch),
pokud nebudeme pocitat klecove - tech chovancu na antibioticke potraviny je evidentne dost..

Cin jak sama myslis..
J
Co si tim chtel presne rict?Souhlasim ze lidi je moc.Jakoze je skoda nemit masnou produkci kdyz uz ty zviratka se budou mit dobre?No slepka me ted jak je teplo zasedla na vajicka a ted jsem ji je sebrala tak smutne chodi kolem no je mi ji chudery lito...
DYK zakladam nove vlakno abych tu mezi jednoosymi frezami nereselia jine veci sem pak houknu jak bude vyzkousino.

DYK

#448 Nový příspěvek od DYK »

Za minutu dvanáct

Barush

#449 Nový příspěvek od Barush »

Uz mlcim uz mlcim :co?:

zztopik

#450 Nový příspěvek od zztopik »

:help: :help: :help: Všechny dobré lidi bych zde na tomhle fóru chtěl požádat o radu. Je to už stokrát dotazované "Do čeho v jednosé verzi jít?" Ač jsme tato témata pročetl nějak mi to nepomohlo. Samo asi bude nutno říct že mám asi půlhektar sadu a louky sad je kousek roviny a kousek údolíčka, tak že trochu svah. Menší zeleninová zahrádka a asi 4 řádky brambor. Tak že stroj bude ponejvíce využíván na kosení trávy, nějakou tu úpravu půdy (rotavátor, brány hrobkování, ????orba???, a trochu kolem domu (sníh radlice snad kartáč).
A teď babo raď. Mám skušenosti s MeFkou-dobře sekala, ale jinak těžká a špatně se s ni točilo tzv na pětníku, teď mám dvoutakt Varinu(rv 1995) ale to tak trochu slabota výkonově, sekání nic moc protože jsme naivně šel do jednobubnu což je na pozemek málo.
když teď dumám co nového trochu jsme se rozhlížel. Dost jsem okukoval UNI MT7, ale protože už se nevyrábí začínají být
problémy s díly (jinak se mi líbil jak použitelností tak rozsahem nářadí), pak jsem narazil na azgat (dobré je že jde kombinovat nářadí s Vari a přední a zadní vývod) no a shlédl jsme i cizince jako agria (ale nějak mě zaskočila cena). No pak ještě východní cizinka aurora 135 (no zde je neznámých do nůše).

A tak nevím co a jak a proto loudím radu od zkušenějších jak jim jejich stroje chodí, kde jsou jejich bolavá místa, a podobně. Tak že když se podělíte o rady budu velmi rád a předem děkuji. Jo a polnězahradnědvorkovým pracem zdar. :pohar:

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“