Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Killer Koly

Re: Fortschritt E930/931

#901 Nový příspěvek od Killer Koly »

tak to blahopreju :friends: ani ne tak k tomu novemu prirustku, ale spis k tomu, ze se ti povedlo ukecat zenu. kdyz si vzpomenu, co to dalo prace me.... a priprav se taky na to, ze ti to pri nejblizsi prilezitosti vycte :D
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Niko01

#902 Nový příspěvek od Niko01 »

Killer Koly píše:tak to blahopreju :friends: ani ne tak k tomu novemu prirustku, ale spis k tomu, ze se ti povedlo ukecat zenu. kdyz si vzpomenu, co to dalo prace me.... a priprav se taky na to, ze ti to pri nejblizsi prilezitosti vycte :D
Jo,jo,stimhle pocitam,ale co uz,a to mi jeste pronho pojede svim autem :) :) :) . :driver: :kiss:
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

Killer Koly

#903 Nový příspěvek od Killer Koly »

uz jsem to psal nekolikrat, takze jeste jednou: jsi proste genius. ja pro ni musel svym autem, desne daleko a sam. az ji budes mit doma, tak se pochlub. ma zpatecku?

malotraktor

#904 Nový příspěvek od malotraktor »

Vždycky pro něj jedu daleko! Teď mám dva se zpateckou i bez s ucpanym fyfukem i s čistým. Třeba bych jednoho i prodal ale mám jen jednu sadu 8" kol. Nechám si oba ale dalšího už asi kupovat nebudu. Dneska jsem se trochou motal v bramborách. Hoši dejte na mně a pořiďte si kola z Vari. Manévrovat na nich na malé ploše je pak nádhera! !!
Nevěř všemu co si myslíš

přemysl

#905 Nový příspěvek od přemysl »

Slíbil jsem ,že až budu přihrnovat brambory,tak dám vědět jak to šlo s nástrojem vpředu.Tak po několika metrech ,kdy jsem byl připraven ,že seřídím závaží a vychytám to zaorávání a zas vyjíždění pomocí řídítek ,jak popsal Molotraktor? jsem se tak zapích,že jsem ten nástroj ulomil v německém sváru .Byla tam housenka po jedné venkovní straně ,prostě závaží to unese .Za 2h bych to udělal nové pevné ,ale počasí a výška brambor mě donutila abych experimenty přerušil .Dal jsem to dozadu.Takže asi tak .Dnes ještě nepřestalo od rána pršet.Lepší předpověď na další dny moc není.Aby to stálo úplně za ho..,tak jsem to fotil špinavým telefonem . :'( No píšou mi že jsem dosáhl max velikost příloh.Nevím kde jsem to dosáh z jednou fotkou a docela se bojím to poslat abych tam nepřekopíroval rodinné album. Snad ne.

malotraktor

#906 Nový příspěvek od malotraktor »

Jenom jsem projížděl přes brambory s radličkama vepředu tak jsem to cvičně pustil do brázd a moc se mi to nelíbilo. Na jiném kousku brambor jsem dal radličky dozadu a šlo to pěkně. Nechal jsem dost velkou hloubku tak jsem musel dost tlačit. Brázdy pěkné. Postříkal jsem je proti plevelu a už si jich nevšimnu do sklizně. Jedině mandelinka a plíseň. Brambory jsem měl jeětě v kýblu a mandelinky už na ně čekaly :vztek:
Nevěř všemu co si myslíš

DYK

#907 Nový příspěvek od DYK »

Zadní agregace radliček pro průběžné nahrnování je myslím jasná vlba. Ve předu jen při sázení. Pro vytvoření brázd a pak při zahrnutí. Ta zadní agregace radliček i proto, že radličky dokážou vytvořit vyšší kopec, než je průchodnost pod převodovkou a ona to pak zbytečně zase sesype při čelní agregaci.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

malotraktor

#908 Nový příspěvek od malotraktor »

DYK píše:Zadní agregace radliček pro průběžné nahrnování je myslím jasná vlba. Ve předu jen při sázení. Pro vytvoření brázd a pak při zahrnutí. Ta zadní agregace radliček i proto, že radličky dokážou vytvořit vyšší kopec, než je průchodnost pod převodovkou a ona to pak zbytečně zase sesype při čelní agregaci.
Při praci to zapominam sledovat ale myslím že sebemenší brambory musí ta převodovka lámat zvlášť na 8"kolech. Do jak vysokých brambor se s dvoukolkama pouštíte?
Nevěř všemu co si myslíš

přemysl

#909 Nový příspěvek od přemysl »

malotraktor píše:
DYK píše:Zadní agregace radliček pro průběžné nahrnování je myslím jasná vlba. Ve předu jen při sázení. Pro vytvoření brázd a pak při zahrnutí. Ta zadní agregace radliček i proto, že radličky dokážou vytvořit vyšší kopec, než je průchodnost pod převodovkou a ona to pak zbytečně zase sesype při čelní agregaci.
Při praci to zapominam sledovat ale myslím že sebemenší brambory musí ta převodovka lámat zvlášť na 8"kolech. Do jak vysokých brambor se s dvoukolkama pouštíte?
Co mám ten traktůrek ,přes 20let,tak dělám řádky,zasázím, ručně zahrnu a uválím .Posledních 10 roků,než vylezou postříkáím proti plevelu.Až vylezou a jsou dost vysoké (10-15cm) tak je ovorám a už na ně nešáhnu.Ani bez orebných kol které jsem používal ,jim nic neudělám .Vždyť si to projeď.Akorat se nať ohne .

Niko01

#910 Nový příspěvek od Niko01 »

No a ferda ma brachu uz doma :) ,r.v.1990.
Foto dam az zajtra ponevac je este v aute a leje jako z konvy.jo a ma i zpatecku.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

Niko01

#911 Nový příspěvek od Niko01 »

Niko01 píše:No a ferda ma brachu uz doma :) ,r.v.1990.
Foto dam az zajtra ponevac je este v aute a leje jako z konvy.jo a ma i zpatecku.
http://www.2i.sk/30e1e3c91a
tak jednu davam na skusku,zase nejdu vkladat fotky,jj,asi je forum dost plne :'( .

Niko01

#912 Nový příspěvek od Niko01 »

Tak davam par fotecek,ale budu se s nim muset trochu pohrad a co to postelovat a poopravovat,jinak to bila asi podle stavu stojka,moc nejezdil :) .Jo a zapomnel sem na cenu---200€ to je asi cca 5000Kč.Je ktomu jednoosak pluh,rotavator a zavazi.
http://www.2i.sk/uploaded/72f0f2d80b.jpg

milos55

#913 Nový příspěvek od milos55 »

Zdravim. Uz som na ten filter prisiel. Nebolo tam nic upchate, ale vo vnutri je deravy vyfuk a tie spaliny mi tahalo do sania. Dal som vyfuk von na bocnu stranu a funguje to. Slape ako hodinky. Akurat hochystam na kosenie. Dal by som sem aj fotku, ale neviem to sem vlozit. Pekny den.

Niko01

#914 Nový příspěvek od Niko01 »

Cau,no ja si sadbu erteplaku budu muset znova zopakovad,neni dna co by u nas neprsalo,a co sem nahadzal do zemi tak skoro vseckono zhnilo :vztek: :vztek: :vztek: .Uz by teho deste stacilo tak na dva mjesice :cert: . :'(

Killer Koly

#915 Nový příspěvek od Killer Koly »

s tema bramborama jsem to taky resil. nejlepsi je sazet je co nejvic naklicene, neshniji

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“