Orání Agzatem
Moderátor: DYK
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orání Agzatem
No na fotkach to nevyzera ze by to porebovala kovača. Co sa tyka toho ze ma byt leskly pluh on sa obrusi zeminou, inak ten pluh co mam ja je z dobreho matrosa a nehrdzavie vobec, zase ja ho nestrkam do vlhka pekne v garazi je
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Ak by si mal dve skrutky utiahnuté napevno, nebude sa ti dať vyrovnávať krivá brázda. A ešte nezabudni kolesá prepnúť, aby ti ťahali len dopredu, inak sa narobíš aj ty.zde píše:Kuba píše:Na nastavovacím tělese máš nastavenou max hloubku orby obrázek č.1 a na obrázku č.5 je vidět, že není pluh kolmo k zemi (svisle), když je levé kolo v brázdě.
ako piše kolega a uvolni dve skrutky v zavese nesmieš ich mat zašponovane musia mat trocha volu .potom musi ist na takej rovine sam bez držania ručiek . napr. ako na mojich videach
http://www.youtube.com/watch?v=dPvzz47E ... jA&index=8
a skus pozriet toto video
http://www.youtube.com/watch?v=bx4C3qbk1pQ
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Na těch šroubech jsem měl vůli asi 2-3mm, ale když to táhne třeba do leva, dá se to seřídít tím, že se levý nebo pravý šroub povolí nebo utáhne ?Jano PX píše: Ak by si mal dve skrutky utiahnuté napevno, nebude sa ti dať vyrovnávať krivá brázda. A ešte nezabudni kolesá prepnúť, aby ti ťahali len dopredu....
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
-
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné to máš. Já jsem loni jsem přihrnoval s radlicemi vzadu, letos jsem je dal dopředu a šlo to mnohem líp. A jakou máš sadbu ?
-
Sadbu mám Marabel- asi ve 4 řádkách (2 moje a 2 bráchu) a ve zbytku je nějaká neznámá-tu sme dostali pro prasata na krmení a ty pěkné brambory sme vybrali a zasadili, tak uvidím co z toho vyroste.
Jestli se můžu zeptat jak a čím budete zemáky ohrnovat nebo okopávat? Já bych to chtěl zkusit tema kolečkama k rotavátoru co vyrábí agzat protože mám možnost je pučit, ale jinak mám eště plečku Terra tak prosím napište čím je to lepší.
Děkuju
Jestli se můžu zeptat jak a čím budete zemáky ohrnovat nebo okopávat? Já bych to chtěl zkusit tema kolečkama k rotavátoru co vyrábí agzat protože mám možnost je pučit, ale jinak mám eště plečku Terra tak prosím napište čím je to lepší.
Děkuju
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Na ty kolečka s radlicí jsem taky koukal, ale viděl jsem vše jen na spojku 80mm a já mám 120mm. Ty máš jakou spojku ?
Nemám s tím zkušenost, ale výhoda by mohla být, že se dají přihrnout i brambory s vyšší natí.
Jinak přihrnuji radličkama na foto. Loni jsem je měl za Agátou(Agzatem), ale to nešlo zahrnout brambory při sadbě, protože kola sjížděla z kopečků. Tak jsem to tenkrát zahrnul na rovno a nařádkoval jsem až při přihrnování.
Letos jsem dál radličky dopředu a pěkně to zahrnulo, zatím jsem nepřihrnoval, ale nechát to vepředu i na přihrnování.
Letošní fotky jsem dělal už za soumraku, tak jsou tmavší.
Nemám s tím zkušenost, ale výhoda by mohla být, že se dají přihrnout i brambory s vyšší natí.
Jinak přihrnuji radličkama na foto. Loni jsem je měl za Agátou(Agzatem), ale to nešlo zahrnout brambory při sadbě, protože kola sjížděla z kopečků. Tak jsem to tenkrát zahrnul na rovno a nařádkoval jsem až při přihrnování.
Letos jsem dál radličky dopředu a pěkně to zahrnulo, zatím jsem nepřihrnoval, ale nechát to vepředu i na přihrnování.
Letošní fotky jsem dělal už za soumraku, tak jsou tmavší.
-
Ty kolečka se přidělají místo nožů k rotavátoru takže je spojka 120 mm (taky mám 120ku spojku) a místo té malé radličky se tam strčí jedna z řádkovačky (někde tady na fóru je i návod jak si to někdo stavěl se 4t motorem) .
Jinak když se koukám na ten váš řádkovač, tak máte rovně to óje pro připojení za převodovku, jám mám doma dělany a óje je dany trochu skopca a proto mě pořádně nende přihrnovat když dám radličky dopředu- na příští rok to plánuju předělat tak jak je to v originálu.
Jinak když se koukám na ten váš řádkovač, tak máte rovně to óje pro připojení za převodovku, jám mám doma dělany a óje je dany trochu skopca a proto mě pořádně nende přihrnovat když dám radličky dopředu- na příští rok to plánuju předělat tak jak je to v originálu.
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Ono když to otáčím, tak by to i na originálu bylo našikmo, kdybych to neotočil vzhůru nohama. Jako že se to o 180stupňů otočí v horizontální i vertikální ose - jestli mě rozumíš.Miroslav96 píše:... a óje je dany trochu skopca a proto mě pořádně nende přihrnovat když dám radličky dopředu- na příští rok to plánuju předělat tak jak je to v originálu.
Jestli to třeba nemáš stejně i na tom dělaným podle té tvé fotky myslím, že i jo.
-
Zítra vyfotím fotku toho řádkovače, o tech 180° sem to zkoušel otočit a dělalo se s tym docela blbě a navic byl agzat hodně nakloněné dopředu. A jak teda budete řešit to oborávání zemáků plečkou nebo tema kolama k rotavátoru?
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli si rozumíme. Ten nosič závaží otočit dopředu a potom ho ještě obrátit vzhůru nohama. Jsou tam díry vyvrtané jedna výš a druhá níž, a když se to neotočí vzhůru nohama tak je to našikmo. Já budu dělat těma radličkama, protože je mám. Rotavátor mám ten na převodovku a na ten nic vyměnit nejde.