Orání Agzatem

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Atlan
Kontaktovat uživatele:

Re: Orání Agzatem

#76 Nový příspěvek od Atlan »

No na fotkach to nevyzera ze by to porebovala kovača. Co sa tyka toho ze ma byt leskly pluh on sa obrusi zeminou, inak ten pluh co mam ja je z dobreho matrosa a nehrdzavie vobec, zase ja ho nestrkam do vlhka pekne v garazi je :)
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Jano PX

#77 Nový příspěvek od Jano PX »

zde píše:
Kuba píše:Na nastavovacím tělese máš nastavenou max hloubku orby obrázek č.1 a na obrázku č.5 je vidět, že není pluh kolmo k zemi (svisle), když je levé kolo v brázdě.

ako piše kolega a uvolni dve skrutky v zavese nesmieš ich mat zašponovane musia mat trocha volu .potom musi ist na takej rovine sam bez držania ručiek . :) napr. ako na mojich videach

http://www.youtube.com/watch?v=dPvzz47E ... jA&index=8

a skus pozriet toto video
http://www.youtube.com/watch?v=bx4C3qbk1pQ

:) :)
Ak by si mal dve skrutky utiahnuté napevno, nebude sa ti dať vyrovnávať krivá brázda. A ešte nezabudni kolesá prepnúť, aby ti ťahali len dopredu, inak sa narobíš aj ty.

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#78 Nový příspěvek od serpenton »

Jano PX píše: Ak by si mal dve skrutky utiahnuté napevno, nebude sa ti dať vyrovnávať krivá brázda. A ešte nezabudni kolesá prepnúť, aby ti ťahali len dopredu....
Na těch šroubech jsem měl vůli asi 2-3mm, ale když to táhne třeba do leva, dá se to seřídít tím, že se levý nebo pravý šroub povolí nebo utáhne ?
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..

Deane7

#79 Nový příspěvek od Deane7 »

Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Miroslav96

#80 Nový příspěvek od Miroslav96 »

Takže vkládám fotky té zahrady, zasazenych zemáku :pohar: a samozdřejmě techniky
Obrázek
Obrázek

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#81 Nový příspěvek od serpenton »

Pěkné to máš. Já jsem loni jsem přihrnoval s radlicemi vzadu, letos jsem je dal dopředu a šlo to mnohem líp. A jakou máš sadbu ?

Miroslav96

#82 Nový příspěvek od Miroslav96 »

Sadbu mám Marabel- asi ve 4 řádkách (2 moje a 2 bráchu) a ve zbytku je nějaká neznámá-tu sme dostali pro prasata na krmení a ty pěkné brambory sme vybrali a zasadili, tak uvidím co z toho vyroste.
Jestli se můžu zeptat jak a čím budete zemáky ohrnovat nebo okopávat? Já bych to chtěl zkusit tema kolečkama k rotavátoru co vyrábí agzat protože mám možnost je pučit, ale jinak mám eště plečku Terra tak prosím napište čím je to lepší.
Děkuju

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#83 Nový příspěvek od serpenton »

Na ty kolečka s radlicí jsem taky koukal, ale viděl jsem vše jen na spojku 80mm a já mám 120mm. Ty máš jakou spojku ?
Nemám s tím zkušenost, ale výhoda by mohla být, že se dají přihrnout i brambory s vyšší natí.
Jinak přihrnuji radličkama na foto. Loni jsem je měl za Agátou(Agzatem), ale to nešlo zahrnout brambory při sadbě, protože kola sjížděla z kopečků. Tak jsem to tenkrát zahrnul na rovno a nařádkoval jsem až při přihrnování.
Letos jsem dál radličky dopředu a pěkně to zahrnulo, zatím jsem nepřihrnoval, ale nechát to vepředu i na přihrnování.
Letošní fotky jsem dělal už za soumraku, tak jsou tmavší.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Miroslav96

#84 Nový příspěvek od Miroslav96 »

Ty kolečka se přidělají místo nožů k rotavátoru takže je spojka 120 mm (taky mám 120ku spojku) a místo té malé radličky se tam strčí jedna z řádkovačky (někde tady na fóru je i návod jak si to někdo stavěl se 4t motorem) .
Jinak když se koukám na ten váš řádkovač, tak máte rovně to óje pro připojení za převodovku, jám mám doma dělany a óje je dany trochu skopca a proto mě pořádně nende přihrnovat když dám radličky dopředu- na příští rok to plánuju předělat tak jak je to v originálu.

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#85 Nový příspěvek od serpenton »

Miroslav96 píše:... a óje je dany trochu skopca a proto mě pořádně nende přihrnovat když dám radličky dopředu- na příští rok to plánuju předělat tak jak je to v originálu.
Ono když to otáčím, tak by to i na originálu bylo našikmo, kdybych to neotočil vzhůru nohama. Jako že se to o 180stupňů otočí v horizontální i vertikální ose - jestli mě rozumíš.
Jestli to třeba nemáš stejně i na tom dělaným podle té tvé fotky myslím, že i jo.

Miroslav96

#86 Nový příspěvek od Miroslav96 »

Zítra vyfotím fotku toho řádkovače, o tech 180° sem to zkoušel otočit a dělalo se s tym docela blbě a navic byl agzat hodně nakloněné dopředu. A jak teda budete řešit to oborávání zemáků plečkou nebo tema kolama k rotavátoru?

serpenton
Kontaktovat uživatele:

#87 Nový příspěvek od serpenton »

Nevím, jestli si rozumíme. Ten nosič závaží otočit dopředu a potom ho ještě obrátit vzhůru nohama. Jsou tam díry vyvrtané jedna výš a druhá níž, a když se to neotočí vzhůru nohama tak je to našikmo. Já budu dělat těma radličkama, protože je mám. Rotavátor mám ten na převodovku a na ten nic vyměnit nejde.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“