Dekompresný ventil

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
richmond

Re: Dekompresný ventil

#16 Nový příspěvek od richmond »

chlopy pardon že tu nie som každý deň, nie som každý deň doma a anemám všade čas a internet aby som propmtne odpovedal

radll

#17 Nový příspěvek od radll »

Prosím vás niekto už dával preč dekoventil ???
lebo mne sa zdá že mi tadiaľ nasáva vzduch
pred 3 rokmi ho v servise "asi vymenili" lebo nešli nastaviť voľnobežné otáčky vtedy som ale nevedel že to spôsobuje ten ventil

prejavuje sa to tym že motor ide vpohode drži voľnobeh a zrazu si prida tak na 1/2 plynu a tak "si klepe"
pri dotyku sa ten dekoventil hýbe (kolíšu otáčky) medzi plechom a šesťhranom čo ide do hlavy valca
skúšal som to dotiahnuť na závit ale akosi to nedrží,

vie niekto z čoho je vo vnútri ta membrána ?
čo navrhujete ja by som to skúsil privaríť podla mňa je ta membrána plechová

ako zistím či ten ventil funguje??? mne sa zdá že ten motor ma slabú kompresiu alebo to je princíp toho dekoventilu ???
slabú kompresiu považujem to ked pomaly ťahám za šnúru štartovania a necítim žiadni vyrazny odpor aj po vytiahnutí celej
to jest cca 1.5m,
pri rýchlom trhnutí vytiahnem tak 1/2 šnúry motor naskočí ,
mne sa veru nechce namykať rýchlim trhaním, po častých štartoch z toho boli plece ,
je pravda že ten motor jikow má asi dosť najazdené

ďakujem za rady
kto nič nerobí,nič nepokazí

horachlap

#18 Nový příspěvek od horachlap »

Přemýšlím, že svůj Jikov 2T vyšperkuji dekompresním ventilem. Navštívil jsem prodejce FT servis v Lednici, abych zjistil, co budu k montáži potřebovat. Velice ochotný mechanik mě podal následující informaci. V současné době se prodává ventil mechanický (před startem je nutno jej "zatlačit"), který není závislý na podtlaku z karburátoru. K montáži je tedy potřeba nová hlava, dekompresní ventil a nová svíčka s delším závitem. Pokud má původní hlava i těsnění, tak i to. Cena tohoto zásahu je cca 1400 Kč. Odměnou za investici prý bude lehoučký start. Jestli si tuto vychytávku pořídíte, nechám na Vás.

DYK

#19 Nový příspěvek od DYK »

Mechanik ti poradil správně a doporučil ti ze dvou možností tu lepší. Ventil funguje podobně jako třeba na motorvé pile. Nejjednodušší - bez problémů. Start to ulehčí. Jednou odpálí a ventil zavže. Fakt dobře poradil. Vážně.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

horachlap

#20 Nový příspěvek od horachlap »

Ahoj Dyku, při procházení fóra jsem narazil na Tvůj příspěvek (14.5.12), ve kterém píšeš: " Dekompresnímu podtlakovému ventilu bych se také vyhl." Můžu vědět proč by sis dekompresáku vyhnul?
Jikov posazený na převodovce Agzat

exot
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od exot »

Hlava potřeba není stačí šikula na freze a na soustruhu použil jsem ventil z pily na freze pod uhlem 37° nakloněná hlava a 20 čepová freza a pak 9 vrták a M10*1 závt a na soustruhu prodloužení vnitřní/vnější závit vše už funguje 2 sezony.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

horachlap

#22 Nový příspěvek od horachlap »

exot píše:Hlava potřeba není stačí šikula na freze a na soustruhu použil jsem ventil z pily na freze pod uhlem 37° nakloněná hlava a 20 čepová freza a pak 9 vrták a M10*1 závt a na soustruhu prodloužení vnitřní/vnější závit vše už funguje 2 sezony.
Souhlasím, jen škoda, že takového šikulu neznám. Hold musím koupit novou hlavu.

DYK

#23 Nový příspěvek od DYK »

horachlap píše:Ahoj Dyku, při procházení fóra jsem narazil na Tvůj příspěvek (14.5.12), ve kterém píšeš: " Dekompresnímu podtlakovému ventilu bych se také vyhl." Můžu vědět proč by sis dekompresáku vyhnul?
Protože pracuje s podtlakem od karburátoru a je to časem zdroj poruch - špatného až žádného chodu motoru. I proto někdo dal na trh ten, na který jsi se informovat v servise.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

horachlap

#24 Nový příspěvek od horachlap »

Ahoj, tak dekompresní manuální ventil jsem namontoval a samozřejmě i hned vyzkoušel. Musím potvrdit, že startování je doopravdy snadnou záležitostí.Snad jeho funkčnost bude dost dlouhá, aby se investice do něj vložená vyplatila. Používat budu olej Stihl, tak se snad tolik karbonu nebude ukládat v hlavě válce a okolí ventilu. Ale to ukáže čas. Myslím, že se dá doporučit i ostatním, kteří nad touto vychytávkou přemýšlí. Pro ty, které zajímá cena. Hlava válce pro DV - 774,- Dekoventil manual Jikov - 490,- Těsnění pod hlavu 56 mm 73,- Cena celkem - 1337 Kč.

exot
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od exot »

Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

traktoristaPB

#26 Nový příspěvek od traktoristaPB »

Zohnali sme adresu pridávam hadam niekomu pomôže je to nie ľahké kúpiť a objednať:
Obrázek
free image hosting

Jarda Malich

#27 Nový příspěvek od Jarda Malich »

Já ten poslední motor 1447 DV ještě s manuálně ovládaným dekoventilem měl. A fungovalo to naprosto spolehlivě, akorát, že to prostě člověk před startem musel zamáčknout. Na mazání stačilo používat Mogul TS v poměru 1:50 (dle návodu). Ty podtlakové nebyly dobré, často nezavíraly a ucházel z nich tlak.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“